Opublikowano 18 lipca18 lip 25 minutes ago, DarkStar said:Nie trzeba ustawiać hasła instalując Decky. Instalator robi to sam na chwilę, po czym usuwa hasło. Chyba że instalowałeś to dawno temu i działało to inaczej, jak ja kupiłem Decka we wrześniu 2023 to już było tak jak teraz.No nie wiem, mnie w terminalu prosi o podanie hasła jak instaluję Decky, ale pewnie sam ustawiałem hasło linuxowe.
Opublikowano 18 lipca18 lip @puszkin Na steamie jest wątek o tym jak zmienić hasło przez recovery mode. Próbowałeś? Edytowane 18 lipca18 lip przez dominalien
Opublikowano 18 lipca18 lip Jeszcze się łudzę, że mnie oświeci i trafie na to właściwe hasło...Ale jak już będę się zabierał za reset, to planuje korzystać z tej instrukcji, tylko potrzebna fizyczna klawiatura:https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/16akwrf/steam_deck_tutorial_updated_reset_forgotten_sudo/
Opublikowano 19 lipca19 lip 19 godzin temu, Czoperrr napisał(a):No nie wiem, mnie w terminalu prosi o podanie hasła jak instaluję Decky, ale pewnie sam ustawiałem hasło linuxowe.Tak, wymaga hasła i jednocześnie oferuje, że ustawi tymczasowe. Wystarczy zaakceptować. Jeżeli wcześniej sam ustawiłeś hasło, to co innego. Moim zdaniem to ma sens wyłącznie jeżeli ktoś używa Decka jako komputera i nie chce żeby się jego komputer logował automatycznie.