Opublikowano 18 godzin temu18 godz. No jest tego od cholery i można się pogubić, a głowa cały czas pracuje w trybie "czy ja tego potrzebuję?".Przez to co chwila jest motywacja i nowy pomysł na wyjazd na powierzchnię i człowiek sam sobie wyznacza cele własnych, małych misji.Wczoraj obejrzałem taki filmik, który zajebiście oddaje to, czym ARC Raiders jest - po obejrzeniu od razu miałem ochotę odpalić gierkę.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Czy ktoś zaczął składać Karawanę/Eksoedycje, która odblokowuje się na 20 poziomie?Gra mnie cały czas czymś zaskakuje. Dzisiaj byłem tym złym, bo musiałem zrobić kilka wyzwań :( I po tym jak powiedziałem dont shoot, wpakowałem w dwóch typów garść ołowiu:( Trochę mi smutno teraz. Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Faranell
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Wyjątkowa gra. Jak macie problemy z questami i znalezieniem filmiku z konkretną odpowiedzią, to tutaj macie spoko gościa:https://youtube.com/@nickkokimiko?si=7p-8vdp9HePeVUtg
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Nikt nie każe Ci przecież tych wyzwań robić - za 10 monet to można olać, robić inne, a te niech sobie wiszą.Wczoraj miałem śmieszną sytuację w Olive Garden na tej najnowszej mapce.Koleś do mnie strzelił, ja do niego "wtf", a on mnie przeprasza, bo widział, że przed chwilą ktoś tu zginął i był przekonany, że to ja jestem sprawcą.Wyjaśniłem, że ja strzelam tylko do robotów, więc przybiegł, rzucił mi bandaże i odnawiacz do tarczy, żebym się połatał, a później chwilę razem pobiegaliśmy, bo niezła zadyma się zrobiła, jak Bombardier zaczął nak#rwiać. Typek zabił go praktycznie solo i na luzaczku pozwolił go zlootować, a w tym starciu jakiś inny ziomek padł i tak się czołgał bezradnie, bo nikt nie miał defibrylatora, ale po jego śmierci zatańczyliśmy nad jego truchłem, zlootowałem kilka fantów i wróciliśmy na Speranzę - tu historie piszą się same
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Nie mówię o wyzwaniach, tylko questach. :) I nie napisałem, że się na nich skupiam, tylko jakby ktoś szukał. Nie zaszkodzi tu wrzucić.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Na xboxie z wyłączonym cross Playem zaczyna co raz dłużej szukać gry czyżby pierwszy odpływ graczy
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Kurde, a daliby tylko konsolowy crossplay i byłoby zajebiście - tak trudno wpaść na tak oczywiste rozwiązanie
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Pierwszy run zaliczony. Gra nie pokazuje jak używać emotek. Spotkałem innego gracza, krzyknął "don't shoot" (z emotki), a ja nie wiedziałem nawet jak się odezwać i kucałem w pobliżu jak debil. Potem wszedł do pomieszczenia, w którym byłem i nagle zaczął strzelać moim kierunku, ale chyba do drona, który nagle się pojawił za moimi plecami. 😅 Szybko uciekłem. Potem zaatakował mnie kolejny dron, ale jakoś sobie z nim poradziłem. Nie czekałem do końca i ewakuowałem się z pełnym ekwipunkiem. Tak że przeżyłem 😄
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. No, pierwsza ucieczka jest spoko, ale póki co ta jest moją najlepszą
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Godzinę temu, Faranell napisał(a):Czy ktoś zaczął składać Karawanę/Eksoedycje, która odblokowuje się na 20 poziomie?To jest forma Prestiżu w Arc Raiders - część Twoich rzeczy zostaje zabrana, zresetowana i zaczynasz praktycznie golutki, ale ze stałymi bonusami za XP itp. Rzecz raczej na później, bo i zasobów trzeba tam władować tony.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wszędzie czytam, że w żółte drzewko i staminę. Dlatego poszedłem w czerwone :P (chciałem móc wytwarzać sprzęt podczas misji)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ale żółte i Stamina to zdecydowanie najlepsza opcja, bo to mocno pomaga, gdy postać nie łapie zadyszki co parę sekund.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 13 godzin temu, Rozi napisał(a):To jest forma Prestiżu w Arc Raiders - część Twoich rzeczy zostaje zabrana, zresetowana i zaczynasz praktycznie golutki, ale ze stałymi bonusami za XP itp. Rzecz raczej na później, bo i zasobów trzeba tam władować tony.Już doczytałem, będzie trzeba zrobić, zawsze to jakiś celPierwszą stronę uzupełniłem, zostało 5...;D11 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):W co inwestować punkty umiejetnosci najbardziej?Ja lecę w żółte i czerwone - chcę odblokować otwieranie tych zamków/szafek których normalnie nie da się otworzyć, a to ostatni perk w drzewku więc trochę punktów trzeba władować. Zielone prawie w całości odpuszczam.Wczoraj co miałem akcję, biegnę robić ekstrakcję, naciskam już guzik do odlotu i jaki koleś zaczyna do mnie strzelać. Przerywam i ganiam się z nim dookoła + strzelają do nas 2 drony. Ja padam, ziomek chce mnie dobić ale nie może, bo drony mu przeszkadzają. Nagle wbiega inny typ i zabija ziomka, który przed chwilą mnie zabił, ale na szczęście mnie nie zobaczył. Odczołgałem się po cichu do tyłu i czekam, aż naciśnie guzik do ucieczki. Patrzę, mam resztki zdrowia i wiem, że na pewno nie zdążę, koleś zaczął lootować zabitego, ja wczołgałem się do środka i nacisnąłem guzik do ucieczki w ostatniej sekundzie i udało się uciec. Ale ręce co mi się spociły to już moje;D
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Czy wy też zauważyliście, że jak biegacie z darmowym sprzętem, to jest spokojnie i w większości przypadków wracacie żywi z dobrym lootem a jak idziecie na wyprawę z lepszym sprzętem, to dosyć często i szybko giniecie? xD
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja mam jakies 10 runów za sobą i tylko raz mnie zabito z premedytacją i to w sytuacji gdzie gościowi pomogłem z arcami. Tak to w pierwszym runie dalem, zeby mi dokoptowalo 2 graczy jeszcze i akurat to ruskie byly i rozpetali strzelanine z innymi graczami ot tak, to dostalem rykoszetem. Fajnie to śmiga w 4k i full detal. Troche skały wygladaja jakby sie niedoczytywaly, ale ogolnie wyglada rewelacja. Klimat mega. Brak mi trochę jakichś notatek w tych budynkach opisujących lore, ale zdaje sobie sprawe ze to nie jest zamysł tej gry. Chyba, ze ja cos przegapilem. Czuć progres i to najważniejsze. Najbardziej sie bałem, ze nie bede mial motywacji do grania w to, a jednak sie myliłem. Nie wiem, ale jak dla mnie gra stworzona do solowego grania. Gdybym gral z kims w ekipie to by stracilo to dla mnie caly klimat. Tak to czuje, ze jestem zdany tylko na siebie i kazdy krok musi byc przemyslany.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 17 minut temu, Donatello1991 napisał(a):akurat to ruskie byly i rozpetali strzelanine z innymi graczami ot takNie dziwne, oni tak mają w genach ;)Ja zginąłem dwa razy dopiero. Raz mnie Snitch wypatrzył, nie bardzo miałem się gdzie schować i kucałem w niskich krzakach. Obawiałem się do niego strzelać, żeby nie zaalarmować czegoś gorszego w pobliżu, więc wezwał posiłki i mnie załatwiły drony.Drugi raz zginąłem jak chciałem z ciekawości przenieść tę ciężką skrzynkę do windy, żeby zobaczyć co wtedy będzie. :) Free loadout, więc bez spiny. W pobliżu windy oczywiście drony, więc upuściłem skrzynkę i się schowałem za wrakiem samochodu. I w tym momencie dostałem strzała w bok od innego gracza :( Z jednej strony był on, z drugiej dron i byłem w ten sposób flankowany. Jeszcze uczę się sterowania, więc próbowałem się chować przed nimi (dużo możliwości nie miałem) i jednocześnie przypomnieć sobie gdzie co mam nacisnąć, żeby teraz użyć apteczki i mnie ten dron skasował. Dopiero się uczę gry. Ale w tym momencie mnie naszła taka refleksja jak łatwo jest zginąć na polu bitwy, nawet jak się rozglądasz. :(
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 9 minut temu, DarkStar napisał(a):Nie dziwne, oni tak mają w genach ;)Ja zginąłem dwa razy dopiero. Raz mnie Snitch wypatrzył, nie bardzo miałem się gdzie schować i kucałem w niskich krzakach. Obawiałem się do niego strzelać, żeby nie zaalarmować czegoś gorszego w pobliżu, więc wezwał posiłki i mnie załatwiły drony.Drugi raz zginąłem jak chciałem z ciekawości przenieść tę ciężką skrzynkę do windy, żeby zobaczyć co wtedy będzie. :) Free loadout, więc bez spiny. W pobliżu windy oczywiście drony, więc upuściłem skrzynkę i się schowałem za wrakiem samochodu. I w tym momencie dostałem strzała w bok od innego gracza :( Z jednej strony był on, z drugiej dron i byłem w ten sposób flankowany. Jeszcze uczę się sterowania, więc próbowałem się chować przed nimi (dużo możliwości nie miałem) i jednocześnie przypomnieć sobie gdzie co mam nacisnąć, żeby teraz użyć apteczki i mnie ten dron skasował. Dopiero się uczę gry. Ale w tym momencie mnie naszła taka refleksja jak łatwo jest zginąć na polu bitwy, nawet jak się rozglądasz. :(Skrzynię/baterię? To tego się nie niesie do windy;D W pobliżu tej baterii jest zawsze spot z urządzeniem, do którego ją się wkłada i otwierasz szafkę z zasobami. Na mapie ikona chyba jako "skład polowy" jeśli dobrze pamiętam
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 26 minut temu, Faranell napisał(a):Skrzynię/baterię? To tego się nie niesie do windy;DW pobliżu tej baterii jest zawsze spot z urządzeniem, do którego ją się wkłada i otwierasz szafkę z zasobami. Na mapie ikona chyba jako "skład polowy" jeśli dobrze pamiętamO, ok. :) Tak jak mówiłem, wziąłem to z ciekawości. Widziałem na streamach na YT, że ludzie to nosili. Myślałem, że to jakaś dziwna skrzynka z super lootem. Dzięki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 6 minut temu, DarkStar napisał(a):O, ok. :) Tak jak mówiłem, wziąłem to z ciekawości. Widziałem na streamach na YT, że ludzie to nosili. Myślałem, że to jakaś dziwna skrzynka z super lootem. Dzięki.Wyobraż sobie, że szedłbyś z takim superlootem pół mapy, a na koniec kula w łeb i po loocie xd
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak macie problem z grzybami, to polujcie na wydarzenie związane ze żniwami na mapach - pojawiają się wtedy kosze ze zbiorami. Ja znalazłem 12 grzybów dla Złomka w trzy rajdy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):Wyobraż sobie, że szedłbyś z takim superlootem pół mapy, a na koniec kula w łeb i po loocie xdA to nie na tym ta gra polega? ;)Jakby coś, to mój Embark ID: DarkStar#5165 (albo dark-star-pl na PSN)Może ktoś będzie chciał zagrać razem, chociaż ja mam 2lvl i nie gram 5h dziennie.btw pytanie bardziej do braci konsolowej - gracie z włączonym cross playem? Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez DarkStar
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 minuty temu, DarkStar napisał(a):A to nie na tym ta gra polega? ;)Jakby coś, to mój Embark ID: DarkStar#5165 (albo dark-star-pl na PSN)Może ktoś będzie chciał zagrać razem, chociaż ja mam 2lvl i nie gram 5h dziennie.btw pytanie bardziej do braci konsolowej - gracie z włączonym cross playem?Tak, tylko ze z tym sie wleczesz xd