May 14May 14 No jeśli nie będzie jakichś częstszych aktualizacji wyposażenia, przedmiotów, więcej decków (miały być też płatne, co to za problem dodać taki i taki?), to ehhhhhh. Jestem po trzeciej Ekspedycji, gameplay i interakcje będą mnie cieszyć zawsze, ale jest jakaś STAGNACJA obecnie. Chociaż zobaczymy co ten nowy trader przyniesie, może będzie troszkę lepszy end game dzięki temu.
July 1Jul 1 Ponoć gra ssie pizdę, mianowicie to chodzi o lobby, które nie działa tak jak powinno, wrzuca teraz wszystkich graczy do jednego wora, niezależnie czy jesteś friendly czy non friendly, chciałem sobie wrócić do grania, ale jednak sobie daruję. Wrócę jak wrzucą porządną aktualizację.
July 2Jul 2 W dniu 1.07.2026 o 18:09, Faka napisał(a):Ponoć gra ssie pizdę, mianowicie to chodzi o lobby, które nie działa tak jak powinno, wrzuca teraz wszystkich graczy do jednego wora, niezależnie czy jesteś friendly czy non friendly, chciałem sobie wrócić do grania, ale jednak sobie daruję. Wrócę jak wrzucą porządną aktualizację.toć to padło już martwe od 3 miesięcy.
July 2Jul 2 Wg tam steam charts to do 40k graczy gra, także jeszcze aż tak nie padło. Problem tylko, że ta gra ma zjebane lobby, a z aktualizacjami to słabą akcję zrobili.
July 2Jul 2 40k to brzmi jak dużo, ale trzeba to jeszcze rozdzielić na regiony+serwery+mapy+modyfikacje+pare poziomów AMM i może się wszystko sypać, szczególnie ze to jest peak ;).Obliczenia trochę z dupy, ale jakieś tam estymacje można zrobić. 10 map i modyfikacji*20 ludzi = 200 * 4 rodzaje ABMM(full friendly, low sus, high sus, aggressive - przynajmniej tak kiedyś było że z moich doświadczeń były przynajmniej 2 rodzaje susów)= 800. No i teraz wypadałoby żeby było po na biedę 6(co 5 minut startując, żeby w ogóle była szansa sie wbć do sensowniej odpalonej gry) gier danego rodzaju = 4800, tylko jeszcze że w ramach "regionu" jeszcze będzie pewnie z 5 centrów danych i będzie się starało wrzucić cię do najbliższego, żebyś miał niskie opóźnienia i to będzie miało rózne priorytety z innymi czynnikami, wyjdzie ze jak sie ma 10k ludzi w regionie to nie jest łatwo to zestawić żeby szukanie szło szybko, był dobry ping, działał i ABMM i jeszcze wrzucało w miarę możliwości na początku meczu... Niby się nie spodziewali sukcesu ale ten system się pewnie nie sprawdzi nawet na zdrowej by się wydawało liczbie graczy, nie przy tej liczbie map i modyfikatorów w jednym czasie. Edited July 2Jul 2 by Kangus
July 7Jul 7 Gra dogorywa ale zdobyłem sobie jeszcze dwa fajne skiny, pierwszy z ostatniego eventu a drugi za hotshota. Przynajmniej w tym dostarczają. Oby wprowadzili te nowe tryby zabawy z chińskich serwerów
July 7Jul 7 Ja wczoraj próbowałem parę razy zdobyć trofeum za ubicie królowej, ale niestety nie mogę nigdy załapać się na cios kończący. Szkoda, bo trochę kasy na to idzie i zmarnowałem moje ostatnie dwa Wolfpacki.
July 7Jul 7 8 minut temu, Wredny napisał(a):Ja wczoraj próbowałem parę razy zdobyć trofeum za ubicie królowej, ale niestety nie mogę nigdy załapać się na cios kończący. Szkoda, bo trochę kasy na to idzie i zmarnowałem moje ostatnie dwa Wolfpacki.Żeby wykończyć to chyba najprościej wskoczyć na nią jak się zaczyna palić i założyć dwie miny
July 7Jul 7 Niby tak, ale aż tak to nie chciałem ryzykować, bo nie jest to łatwe, a ja nie chciałem zabierać ze sobą wszystkich drogich zabawek, bo ch#j wie, na kogo wpadnę po drodze.EDIT:Ha! Udało się!Jeszcze 7 razy podnieść ziomka i nasłać drony na przeciwnika za pomocą skanera ze Snitcha - tu może być problem, bo musiałbym dorwać naprawdę kogoś nieogarniętego, żeby się nie obronił.
July 13Jul 13 Mozesz zamiast jednego rzucic piec skanerow na jakiegos kolesia, ktory jest w trudnej sytuacji. Albo jak jestes w wyluzowanych lobbys dogadac sie z jakims kolesiem, ktory ci sie podlozy. Wez tylko ze soba defiblyrator aby kolesia podniesc i cos wartosciowego w podziece za przysluge.
July 14Jul 14 Dokładnie tak zrobiłem, zaczepiłem typka, zapytałem, czy możemy się na coś takiego umówić, wyrzuciłem na glebę defibrylator, żeby pokazać, że mam go czym podnieść i zaznaczyłem, że jeżeli nie to spoko i lecę dalej - dwie osoby odmówiły, ale jeden się zgodził i trofeum wpadło.Pozostaje mi jedynie podniesienie ziomka jeszcze 7 razy i paradoksalnie tu jest największy problem, bo kumpel, z którym grałem, ostatnio nie ma czasu i nie mam z kim pograć.
July 14Jul 14 Albo opis tego trofeum jest mylacy albo sam trofik jest zgliczowany bo ja go mam a w moich statystykach widnieja tylko 2 rezy czlonkow teamu i 78 nieznajomych graczy. Polecam pobawic sie w medyka podczas walki z krolowa czy matriarcha bo tam gracze padaja jak kawki.
July 14Jul 14 Podniosłem już wielu obcych, ale na bank zalicza tylko ziomka ze składu, bo na liczniku postępów w trofeum wciąż widnieje liczba 3.
September 2Sep 2 I jak tam, gra ktoś jeszcze? Smutno mi w jakim obecnie stanie jest ten tytuł: od Riven Tides zero nowej zawartości, zero Raider Decków od lutego, teraz dodali jakieś krótkie wydarzenie związane z Osami, a, no i zawieszają Ekspedycje do końca roku, teraz będzie ostatnia Twórcy gadali, że przerósł ich hajp na ten tytuł, a sami gracze, NAJEBANI dopaminą i z potrzebami nowego kontentu co tydzień, sami do tego się dołożyli. Mam nadzieję, że ten wielki update w październiku tchnie trochę życia; zagrałem parę rund i nie spotkałem już nikogo, kto używałby mikrofonów, gdzieś ta magia ulotniła się. Oby endgame w końcu został przerobiony, bo po tej Ekspedycji jaki będzie cel grania?
September 3Sep 3 16 godzin temu, Rozi napisał(a):Oby endgame w końcu został przerobiony, bo po tej Ekspedycji jaki będzie cel grania?Póki co oprócz pvp to tylko triale i projekty. Aktualny projekt miał ciekawe zadanie końcowe bo trzeba było użyć fajerwerków żeby nabić dmg na latających arcach
September 3Sep 3 Ja zostawiłem gierkę po ostatnim większym updejcie i informacji, że znaczący content dopiero w październiku. Pewnie wrócę sprawdzić co tam przygotowali, ale jakoś mnie nie ciągnie. Siedzę sobie na Marathonie.
September 6Sep 6 ja z takim pytaniem kiedy strzelać do tych robotów co maja kształt piłki , bo zawsze musza mnie zabić lub dobrze uszkodzić
September 6Sep 6 3 godziny temu, tomkill napisał(a):ja z takim pytaniem kiedy strzelać do tych robotów co maja kształt piłki , bo zawsze musza mnie zabić lub dobrze uszkodzićTe ogniste otwierają się gdy się zatrzymują. Należy wycelować i strzelić w otwór. Edited September 6Sep 6 by Szymek
September 7Sep 7 W dniu 6.09.2026 o 09:31, tomkill napisał(a):ja z takim pytaniem kiedy strzelać do tych robotów co maja kształt piłki , bo zawsze musza mnie zabić lub dobrze uszkodzićTak jak Szymek pisze. Dodatkowo jeśli zniszczysz Kometę zanim wybuchnie, będziesz mógł zebrać jej rdzeń.A ja wracam do gry, przygotowuje się do października, ulepszam stoły, bo po ostatniej ekspedycji nic nie zrobiłem. Na tę obecną już raczej nie zdążę uzbierać.
September 7Sep 7 Ja nie gram od wiosny zrobiłem jedną ekspedycję, jeden raz dobiłem do tego max rankingu dla każdego bez nolifowania(no powiedzmy, bo ten system sam w sobie wymuszał trochę układanie życia pod grę).Chętnie bym wrócił jakby zaproponowali fajne zmiany dla graczy PvE.
September 7Sep 7 ci co grają solo to maja troszku ciężko niż do tych co grają we 2- 3 osoby ,tez długo nie grałem ale wróciłem do gry i teraz czekać na październik jak ktoś wyżej pisał
September 7Sep 7 No nie wiem czy ciężej, przy duetach i trójkach jest non stop zabijanie, pojedynczo można trochę więcej pozbierać rzeczy.