Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Arc Raiders

Featured Replies

Opublikowano

No jest tego od cholery i można się pogubić, a głowa cały czas pracuje w trybie "czy ja tego potrzebuję?".
Przez to co chwila jest motywacja i nowy pomysł na wyjazd na powierzchnię i człowiek sam sobie wyznacza cele własnych, małych misji.

Wczoraj obejrzałem taki filmik, który zajebiście oddaje to, czym ARC Raiders jest - po obejrzeniu od razu miałem ochotę odpalić gierkę.

• Odpowiedzi 330
  • Wyświetleń 13,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gdyby nie jakieś, tfu, obowiązki dorosłego człowieka, to grałbym cały czas non stop! Rozegrałem dwie rundy do tej pory, w jednej poszedłem z jednym zadaniem (dostajemy różne zadania od osób w Speranzi

• Największa niespodzianka tego roku. Nie jestem jakimś wielkim fanem extraction shooterów, ale ARC Riders to najlepsza gra tego typu w jaką grałem w życiu i chyba jeden z najlepszych multików, jakie po

• W końcu i ja trafiłem na agresora

Opublikowano

Czy ktoś zaczął składać Karawanę/Eksoedycje, która odblokowuje się na 20 poziomie?

Gra mnie cały czas czymś zaskakuje. Dzisiaj byłem tym złym, bo musiałem zrobić kilka wyzwań :( I po tym jak powiedziałem dont shoot, wpakowałem w dwóch typów garść ołowiu:( Trochę mi smutno teraz.

Edytowane przez Faranell

Opublikowano

Nikt nie każe Ci przecież tych wyzwań robić - za 10 monet to można olać, robić inne, a te niech sobie wiszą.

Wczoraj miałem śmieszną sytuację w Olive Garden na tej najnowszej mapce.
Koleś do mnie strzelił, ja do niego "wtf", a on mnie przeprasza, bo widział, że przed chwilą ktoś tu zginął i był przekonany, że to ja jestem sprawcą.
Wyjaśniłem, że ja strzelam tylko do robotów, więc przybiegł, rzucił mi bandaże i odnawiacz do tarczy, żebym się połatał, a później chwilę razem pobiegaliśmy, bo niezła zadyma się zrobiła, jak Bombardier zaczął nak#rwiać. Typek zabił go praktycznie solo i na luzaczku pozwolił go zlootować, a w tym starciu jakiś inny ziomek padł i tak się czołgał bezradnie, bo nikt nie miał defibrylatora, ale po jego śmierci zatańczyliśmy nad jego truchłem, zlootowałem kilka fantów i wróciliśmy na Speranzę - tu historie piszą się samewub

Opublikowano

Nie mówię o wyzwaniach, tylko questach. :) I nie napisałem, że się na nich skupiam, tylko jakby ktoś szukał. Nie zaszkodzi tu wrzucić.

Opublikowano

Na xboxie z wyłączonym cross Playem zaczyna co raz dłużej szukać gry czyżby pierwszy odpływ graczy

Opublikowano

Kurde, a daliby tylko konsolowy crossplay i byłoby zajebiście - tak trudno wpaść na tak oczywiste rozwiązaniedunno

Opublikowano

Pierwszy run zaliczony. Gra nie pokazuje jak używać emotek. Spotkałem innego gracza, krzyknął "don't shoot" (z emotki), a ja nie wiedziałem nawet jak się odezwać i kucałem w pobliżu jak debil. Potem wszedł do pomieszczenia, w którym byłem i nagle zaczął strzelać moim kierunku, ale chyba do drona, który nagle się pojawił za moimi plecami. 😅 Szybko uciekłem. Potem zaatakował mnie kolejny dron, ale jakoś sobie z nim poradziłem. Nie czekałem do końca i ewakuowałem się z pełnym ekwipunkiem. Tak że przeżyłem 😄

Opublikowano
Godzinę temu, Faranell napisał(a):

Czy ktoś zaczął składać Karawanę/Eksoedycje, która odblokowuje się na 20 poziomie?

To jest forma Prestiżu w Arc Raiders - część Twoich rzeczy zostaje zabrana, zresetowana i zaczynasz praktycznie golutki, ale ze stałymi bonusami za XP itp. Rzecz raczej na później, bo i zasobów trzeba tam władować tony.

Opublikowano

Wszędzie czytam, że w żółte drzewko i staminę. Dlatego poszedłem w czerwone :P (chciałem móc wytwarzać sprzęt podczas misji)

Opublikowano

Ale żółte i Stamina to zdecydowanie najlepsza opcja, bo to mocno pomaga, gdy postać nie łapie zadyszki co parę sekund.

Opublikowano
13 godzin temu, Rozi napisał(a):

To jest forma Prestiżu w Arc Raiders - część Twoich rzeczy zostaje zabrana, zresetowana i zaczynasz praktycznie golutki, ale ze stałymi bonusami za XP itp. Rzecz raczej na później, bo i zasobów trzeba tam władować tony.

Już doczytałem, będzie trzeba zrobić, zawsze to jakiś cel)

Pierwszą stronę uzupełniłem, zostało 5...;D

11 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

W co inwestować punkty umiejetnosci najbardziej?

Ja lecę w żółte i czerwone - chcę odblokować otwieranie tych zamków/szafek których normalnie nie da się otworzyć, a to ostatni perk w drzewku więc trochę punktów trzeba władować. Zielone prawie w całości odpuszczam.

Wczoraj co miałem akcję, biegnę robić ekstrakcję, naciskam już guzik do odlotu i jaki koleś zaczyna do mnie strzelać. Przerywam i ganiam się z nim dookoła + strzelają do nas 2 drony. Ja padam, ziomek chce mnie dobić ale nie może, bo drony mu przeszkadzają. Nagle wbiega inny typ i zabija ziomka, który przed chwilą mnie zabił, ale na szczęście mnie nie zobaczył. Odczołgałem się po cichu do tyłu i czekam, aż naciśnie guzik do ucieczki. Patrzę, mam resztki zdrowia i wiem, że na pewno nie zdążę, koleś zaczął lootować zabitego, ja wczołgałem się do środka i nacisnąłem guzik do ucieczki w ostatniej sekundzie i udało się uciec. Ale ręce co mi się spociły to już moje;D

Opublikowano

Czy wy też zauważyliście, że jak biegacie z darmowym sprzętem, to jest spokojnie i w większości przypadków wracacie żywi z dobrym lootem a jak idziecie na wyprawę z lepszym sprzętem, to dosyć często i szybko giniecie? xD

Opublikowano

Ja mam jakies 10 runów za sobą i tylko raz mnie zabito z premedytacją i to w sytuacji gdzie gościowi pomogłem z arcami. Tak to w pierwszym runie dalem, zeby mi dokoptowalo 2 graczy jeszcze i akurat to ruskie byly i rozpetali strzelanine z innymi graczami ot tak, to dostalem rykoszetem.

Fajnie to śmiga w 4k i full detal. Troche skały wygladaja jakby sie niedoczytywaly, ale ogolnie wyglada rewelacja. Klimat mega. Brak mi trochę jakichś notatek w tych budynkach opisujących lore, ale zdaje sobie sprawe ze to nie jest zamysł tej gry. Chyba, ze ja cos przegapilem.

Czuć progres i to najważniejsze. Najbardziej sie bałem, ze nie bede mial motywacji do grania w to, a jednak sie myliłem. Nie wiem, ale jak dla mnie gra stworzona do solowego grania. Gdybym gral z kims w ekipie to by stracilo to dla mnie caly klimat. Tak to czuje, ze jestem zdany tylko na siebie i kazdy krok musi byc przemyslany.

Opublikowano
17 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

akurat to ruskie byly i rozpetali strzelanine z innymi graczami ot tak

Nie dziwne, oni tak mają w genach ;)

Ja zginąłem dwa razy dopiero. Raz mnie Snitch wypatrzył, nie bardzo miałem się gdzie schować i kucałem w niskich krzakach. Obawiałem się do niego strzelać, żeby nie zaalarmować czegoś gorszego w pobliżu, więc wezwał posiłki i mnie załatwiły drony.

Drugi raz zginąłem jak chciałem z ciekawości przenieść tę ciężką skrzynkę do windy, żeby zobaczyć co wtedy będzie. :) Free loadout, więc bez spiny. W pobliżu windy oczywiście drony, więc upuściłem skrzynkę i się schowałem za wrakiem samochodu. I w tym momencie dostałem strzała w bok od innego gracza :( Z jednej strony był on, z drugiej dron i byłem w ten sposób flankowany. Jeszcze uczę się sterowania, więc próbowałem się chować przed nimi (dużo możliwości nie miałem) i jednocześnie przypomnieć sobie gdzie co mam nacisnąć, żeby teraz użyć apteczki i mnie ten dron skasował. Dopiero się uczę gry. Ale w tym momencie mnie naszła taka refleksja jak łatwo jest zginąć na polu bitwy, nawet jak się rozglądasz. :(

Opublikowano
9 minut temu, DarkStar napisał(a):

Nie dziwne, oni tak mają w genach ;)

Ja zginąłem dwa razy dopiero. Raz mnie Snitch wypatrzył, nie bardzo miałem się gdzie schować i kucałem w niskich krzakach. Obawiałem się do niego strzelać, żeby nie zaalarmować czegoś gorszego w pobliżu, więc wezwał posiłki i mnie załatwiły drony.

Drugi raz zginąłem jak chciałem z ciekawości przenieść tę ciężką skrzynkę do windy, żeby zobaczyć co wtedy będzie. :) Free loadout, więc bez spiny. W pobliżu windy oczywiście drony, więc upuściłem skrzynkę i się schowałem za wrakiem samochodu. I w tym momencie dostałem strzała w bok od innego gracza :( Z jednej strony był on, z drugiej dron i byłem w ten sposób flankowany. Jeszcze uczę się sterowania, więc próbowałem się chować przed nimi (dużo możliwości nie miałem) i jednocześnie przypomnieć sobie gdzie co mam nacisnąć, żeby teraz użyć apteczki i mnie ten dron skasował. Dopiero się uczę gry. Ale w tym momencie mnie naszła taka refleksja jak łatwo jest zginąć na polu bitwy, nawet jak się rozglądasz. :(

Skrzynię/baterię? To tego się nie niesie do windy;D

W pobliżu tej baterii jest zawsze spot z urządzeniem, do którego ją się wkłada i otwierasz szafkę z zasobami. Na mapie ikona chyba jako "skład polowy" jeśli dobrze pamiętam

Opublikowano
26 minut temu, Faranell napisał(a):

Skrzynię/baterię? To tego się nie niesie do windy;D

W pobliżu tej baterii jest zawsze spot z urządzeniem, do którego ją się wkłada i otwierasz szafkę z zasobami. Na mapie ikona chyba jako "skład polowy" jeśli dobrze pamiętam

O, ok. :) Tak jak mówiłem, wziąłem to z ciekawości. Widziałem na streamach na YT, że ludzie to nosili. Myślałem, że to jakaś dziwna skrzynka z super lootem. Dzięki.

Opublikowano
6 minut temu, DarkStar napisał(a):

O, ok. :) Tak jak mówiłem, wziąłem to z ciekawości. Widziałem na streamach na YT, że ludzie to nosili. Myślałem, że to jakaś dziwna skrzynka z super lootem. Dzięki.

Wyobraż sobie, że szedłbyś z takim superlootem pół mapy, a na koniec kula w łeb i po loocie xd

Opublikowano

Jak macie problem z grzybami, to polujcie na wydarzenie związane ze żniwami na mapach - pojawiają się wtedy kosze ze zbiorami. Ja znalazłem 12 grzybów dla Złomka w trzy rajdy.

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Wyobraż sobie, że szedłbyś z takim superlootem pół mapy, a na koniec kula w łeb i po loocie xd

A to nie na tym ta gra polega? ;)

Jakby coś, to mój Embark ID: DarkStar#5165 (albo dark-star-pl na PSN)

Może ktoś będzie chciał zagrać razem, chociaż ja mam 2lvl i nie gram 5h dziennie.

btw pytanie bardziej do braci konsolowej - gracie z włączonym cross playem?

Edytowane przez DarkStar

Opublikowano
2 minuty temu, DarkStar napisał(a):

A to nie na tym ta gra polega? ;)

Jakby coś, to mój Embark ID: DarkStar#5165 (albo dark-star-pl na PSN)

Może ktoś będzie chciał zagrać razem, chociaż ja mam 2lvl i nie gram 5h dziennie.

btw pytanie bardziej do braci konsolowej - gracie z włączonym cross playem?

Tak, tylko ze z tym sie wleczesz xd