Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Best of Czwarta Generacja, ćwierćfinały.

Która lepsza? 54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Final Fantasy 6 vs. Metal Slug

2. 2. Super Mario World 2: Yoshi’s Island vs. Chrono Trigger

• Super Mario World 2: Yoshi’s Island
    • Chrono Trigger
  3. 3. Super Mario World vs. Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

• Super Mario World
    • Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time
  4. 4. Earthworm Jim vs. Aladdin

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 17.12.2021 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie idealnym przykladem metroidvani (chociaz sam termin jest kaleki ale nie o tym teraz) jest Batman AA. A sam gatunek uwielbiam. I nie wpisuje sie w moja definicje backtrackingu (bt to dla mnie to co zrobiono w DMC4). Powrot do wczesniejszych plansz i rozkminienie, ze teraz moze by sie dalo dzieki nowej umiejce pokonac te czesc daje mi satysfakcje. Nie wyobrazam sobie zebym w swojej "karierze" nie ukonczyl np. Soul Reavera.

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 839
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Uwaga, obwieszczam wyniki.   Niniejszym ogłasza się, że na podstawie demokratycznych wyborów i za pomocą dekretu, co następuje:   Do kolejnej rundy awansuje Metal Slug, kt

• ciwę, figusia i observera jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo pierwszych dwóch głosuje regularnie przeciwko Nintendo a observer wlazł tu tylko dlatego, że mamy inne zdanie w temacie koronavirusa, nor

• @Ukukukima dobre i w pełni dla mnie zrozumiałe argumenty, bo backtrackingu w grach można przecież nie tolerować. To nie jest nic nieprawdopodobnego. Nie lubi i już, więc raczej niewiele metroidvanii t

Opublikowano
  • Autor

No tak, ale jesteś w stanie sobie wyobrazić i zrozumieć, że ktoś może tego rodzaju rozgrywki nie trawić zbyt dobrze?

Niektórzy po prostu preferują biec w prawo i nie oglądać się za siebie.

Ja też lubię czasem po prostu i liniowo przejść sobie jakąś platformówkę.

Lubię oba typy rozgrywki i sobie je wzajemnie przeplatam. Zależy na co mam aktualnie nastrój.

Opublikowano

Jim idzie tylko do przodu. Po koronę 4 generacji.

Opublikowano
46 minut temu, Kmiot napisał:

No tak, ale jesteś w stanie sobie wyobrazić i zrozumieć, że ktoś może tego rodzaju rozgrywki nie trawić zbyt dobrze?

Niektórzy po prostu preferują biec w prawo i nie oglądać się za siebie.

Ja też lubię czasem po prostu i liniowo przejść sobie jakąś platformówkę.

Lubię oba typy rozgrywki i sobie je wzajemnie przeplatam. Zależy na co mam aktualnie nastrój.

Ale nie rozumiem o co ci chodzi. Gdzies napisalem, ze to zle ze ktos nie lubi metroidvani? Bo nie wydaje mnie sie.

Opublikowano
  • Autor

Chciałem tylko, żebyś się ze mną zgodził. :frog:

Opublikowano

Wyszlo niezrecznie :frog:

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał:

Jim idzie tylko do przodu. Po koronę 4 generacji.

Jak dla mnie to Metal Slug powinien wygrać.

Opublikowano

Oddaję ciepły jedynie na kubraki, metroidy i platformery z wąsatym. Propsuję Mario Kart, Party, Golf i Tennis oraz 1080 Snowboarding - tylko Big N:banderas:

Opublikowano
  • Autor

Uwaga, obwieszczam wyniki.

1727170130_Beznazwy1.jpg.c4e8de09958079d5d941b66a8ce265e4.jpg

Niniejszym ogłasza się, że na podstawie demokratycznych wyborów i za pomocą dekretu, co następuje:

• Do kolejnej rundy awansuje Metal Slug, który w rycerskim pojedynku i na uczciwych zasadach pokonał Final Fantasy 6 wynikiem 29 do 26 głosów. Niech żyje.
  • Mniej honorowo postąpił Chrono Trigger ze swoim przeciwnikiem, bo zmiażdżył on Yoshiego z łatwością (40-13), która rozczarowała widzów oczekujących zaciętego pojedynku. Za brak okazanej chęci walki pokonany trafi na szafot.
  • Jako że wąsy są bez wątpienia oznaką szlacheckiego pochodzenia, toteż nikogo nie powinno dziwić, iż Mario zwycięża w kolejnym pojedynku i stosunkiem 30-23 pokonuje grupę żółwi, które to stworzenia nie są w żadnej mierze szlachetne, ich miękkie środki się zjada, a z twardych skorup robi popielniczki.
  • Natomiast w ostatniej walce wieczoru niejaki Aladyn, czyli przybysz z egzotycznego kraju (co zdradza jego mało wytworny strój) w zaciętym boju (28-25) pokonuje delikwenta przypominającego oślizgłą glizdę. Może dlatego, że to jest oślizgła glizda, choć dla niepoznaki opakowana w kombinezon prawdopodobnie z przyszłości. Pokonany nie trafi na szafot, bo wtedy będzie ich dwóch, choć krótszych. 

No to dozo w półfinałach.