Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Last Faith

Featured Replies

Opublikowano

Dla fanów Bloodborne i Blasphemous, niezłe kombo. Metroidvanii nigdy za wiele :ohboy:

Premiera jeszcze w tym roku.

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 2 godziny za mną i cóż mogę powiedzieć, jest zajebiście. Blasphemous w klimacie Castlevanio-bloodborno-VanHelsingowej. Eksploracja jak na Metroidvanie super ekstra. Walka zajebista, responsywna.

• 15 listopada.    Na Steam dostępne demko, nie powiem jest dobrze. Klimat jak z BB, transformująca się broń, walka wydaje się bardziej wymagająca od Blasphemous. Nie jest takie dopieszczone i

• Dzisiaj o 16:00 premierka, wjeżdżankooo  btw. Czy dobrze widzę, że dotykanie przeciwników nie daje obrażeń ? Jeśli tak to wspaniale  

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Wyjebanie wygląda.

Opublikowano

Wygląda jak BB 2D. I nie jebie plagiatem jak ten cały Pinokio.

Ale artystycznie wygląda jakby to robili ci sami goście co Blasphemous. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

15 listopada. 

Na Steam dostępne demko, nie powiem jest dobrze. Klimat jak z BB, transformująca się broń, walka wydaje się bardziej wymagająca od Blasphemous. Nie jest takie dopieszczone i responsywne jak właśnie B2 no ale zachęcam sprawdzić samemu. 

Opublikowano

Wydaje mi się że wleci Day one :niki: doszedłem do bossa i jedyny minus co widzę to system leczenia też z BB - fiolki można mieć 7 i się nie odnawiają, farma lub zakupy. 

Opublikowano
  • Autor

Ło Cię :obama: nieźle to wygląda, klimacik z wampirami mega :cool:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj o 16:00 premierka, wjeżdżankooo :fsg:
btw. Czy dobrze widzę, że dotykanie przeciwników nie daje obrażeń ? Jeśli tak to wspaniale :) 

Edytowane przez Szermac

Opublikowano
  • Autor

Na plejce też bez, pewnie dopiero o 16 się ujawni, strzelam 114 ziko.

Opublikowano

Pytanie jak będzie chodzić 

Opublikowano
  • Autor

109zł na plejce, wieczorkiem będzie grane :cool: Zanim wrócę z pracki to jakieś recki powinny wjechać, bo może jednak kasztan na dłuższą mete xD 

Namówił :problem:

Edytowane przez Szermac

Opublikowano
  • Autor

2 godziny za mną i cóż mogę powiedzieć, jest zajebiście. Blasphemous w klimacie Castlevanio-bloodborno-VanHelsingowej.

Eksploracja jak na Metroidvanie super ekstra. Walka zajebista, responsywna. Błogosławie ludzi, którzy stwierdzili, że dotykanie przeciwników nie zadaje obrażeń, nie odpycha ani nic. Rzecz, która w Blasphemousie mi mega przeszkadzała. Dzięki temu jest lepsze flow w walce tutaj.

Bossowie super i właśnie na jednym teraz skończyłem bo druga faza wjechała trochę za bardzo, ale w sumie tylko jedno podejście zrobiłem.

Jest mega! Polecam :cool:

Edit:

Wjechał mi na ambicje, już gryzie glebe. Dostałem klasycznie przedmiot aby móc dostać się w niedostępne wcześniej miejsca. No Metroidvania pełną gembą i mega klimatyczna. Ogólnie Blasph w innym klimacie i super wykonany.

I zdaje się, że większy. Z tego co widziałem w recce to mapka potężna.

Edytowane przez Szermac

Opublikowano

:)

Właśnie zacząłem i na chwilę obecną jest bardzo dobrze. Bardziej wciąga niż niejedna wypasiona graficznie gra AAA w 3D. No ale trzeba lubić 2D i ogólnie tego typu gry. Polecam :)

Opublikowano
  • Autor

Ja mam na sejwie coś około 70%, nie idzie się oderwać. Bardziej mi wjechało niż Blasphemous chyba. IMO lepsze boss fighty z zajebistymi patternami do wyuczenia. Eksploracja przesoczysta, klimacik, lore, różnorodność broni i czarów, no i jeszcze raz boss fighty :banderas:

Edytowane przez Szermac

Opublikowano
  • Autor

Tak, ale nie miałem jeszcze tak aby brakło. Jak się leveluje i zostanie trochę drobnych to kupuje u babeczki zapas i elo

Opublikowano
  • Autor

No wypadałoby poznać najpierw na co bossa stać i trochę ogarnąć unikanie. Potem wjeżdżasz używając miksturek. Nie opłaca się za pierwszymi podejściami ich używać po prostu :cool: Na ten moment mam jakoś 200 sztuk w zapasie xD

Edytowane przez Szermac