Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Ja z kilkunastu gier jakie skończyłem w tym roku tylko Starfield i Hi Fi Rush były 2023 :))

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

No właśnie kategoria "popcorn" to w tym roku u mnie ucierpiała. Dlatego czekam tym bardziej :D. 

2 minuty temu, drozdu7 napisał:

Ja z kilkunastu gier jakie skończyłem w tym roku tylko Starfield i Hi Fi Rush były 2023 :))

Ja aż 10 z 2023, skończy się na 12. 

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

Final? Lol. Wydmuszka jak Hogwart.

Niektórym się podobał :D, w sensie Final.

13* zapominam coś o tym Alanie, którego na pewno wezmę od razu w obroty. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Dzisiaj się wyjaśni 6stka do GOTY na TGA:

1. Baldur 3

2. Zelda: Tears of Kingdom

3. Spidey 2

4. Remake 4

-----

5.-6. FF XVI/Starfield/Mario Wonders/ Octopath Traveller 2/ Diablo IV/ Street Fighter 6 ciężki wybór, ale jednak ja wybrałbym FF XVI i Starfielda xD. 

Tak będzie:

4HrjpN.jpg

Opublikowano

Musze ograć tego baldura przed glosowaniem, trzeba wziac jakies l4

:rayos:

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał:

Tak będzie:

4HrjpN.jpg

No to hydraulik

SF6 nie będzie, będzie FF XVI/Starfield albo Alan jako 6sta

Aczkolwiek Capcom ładnie wygląda w środku xD. 

Opublikowano

Najlepsza bijatyka od...nie wiem ilu lat vs słaby final lub niespełnione obietnice Todda

Znowu jak zwykle nie trafisz z przewidywaniami 

Opublikowano
3 minuty temu, Daffy napisał:

Najlepsza bijatyka od...nie wiem ilu lat vs słaby final lub niespełnione obietnice Todda

Nie powiem nic o SF6, bo nie grałem, możesz mieć racje, tym bardziej, że jednak FF XVI i Starfield mimo, że to wielkie marki trochę na niektórych polach zawiodły i były też dużo niżej oceniane. Geoff ma ból głowy, chyba, że będzie w tym roku 10 gier xD. 

Btw Mario Wonder to 14sty tytuł powyżej 90 w tym roku, to tylko recenzje, ale ostatecznie chyba to najlepszy jakościowo rok w branży, mimo, że kilka tytułów niedowiozło :obama:

image.thumb.png.de826a6f95dcdb8e84e686f2160c1a48.png 

Z oceną 85+ aż 43 tytuły. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
7 minut temu, Daffy napisał:

Będzie Starfield, prawdopodobnie nie będzie Mariana i na 100% nie będzie SFa.

Opublikowano

Mario co najwyżej może dostać nagrodę za "ciekawostkę roku". Z czym do ludzi :gachigasm:

Opublikowano

14 tytułów 90+ z czego 6 na switcha w jego najprawdopodobniej ostatnim roku życia, konsola wszechczasów 

Opublikowano

Baldurek, RE4 to topka tego roku chociaż tytułów dobrych jest więcej. W TOTk jeszcze nie grałem ale jak bedzie dobre jak BOTW tak samo. Z indyczków pyszny Blasphemous 2. 

Gry jak finał fantazja jazda na kurze czy kosmiczny mod do Skyrima mogą co najwyżej startować o Goty w zakładzie w Choroszczy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał:

14 tytułów 90+ z czego 6 na switcha w jego najprawdopodobniej ostatnim roku życia, konsola wszechczasów 

Ale zaraz powiedzą Ci że jeden pająk rozjebał wszystko 

Opublikowano

O które niby ujawnienie nominowanych do VGA?

Opublikowano
18 minut temu, Daffy napisał:

O które niby ujawnienie nominowanych do VGA?

A nie to w połowie listopada będzie (a do końca października release gry), ale został jeszcze tylko Alan z premier, które się załapią i mają realne szanse. 

82z7wx.jpg

Opublikowano

Obstawiam wygraną BG3, bo tytuł ten ma dobry PR, nie łapie się w CW i pomimo bycia lekceważonym przed premierą wykręcił kosmiczny wynik zaskakując wszystkich.

Idealny materiał na wszelkie plebiscyty. Bezpieczny wybór.

Opublikowano
36 minut temu, jimmyyy8 napisał:

Obstawiam wygraną BG3, bo tytuł ten ma dobry PR, nie łapie się w CW i pomimo bycia lekceważonym przed premierą wykręcił kosmiczny wynik zaskakując wszystkich.

Idealny materiał na wszelkie plebiscyty. Bezpieczny wybór.

Baldur wygra, najwięcej nominacji dostanie Spider 2. 

Za dużo kategorii typu audio/grafika/accessibility itp. 

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli nagrody za accessibility nie dostanie Forza Motorsport za to, że pozwala prowadzić auto niewidomym to już naprawdę nie wiem kto miałby tę nagrodę dostać.

W takim razie to tez dobry kandydat :)

W grach Sonki też jest od **ja tych opcji dostosowania wszystiego zawsze, ale opcja prowadzenia auta dla niewidomych brzmi jak nagroda. Pierwszą grą, która oferowała podobną opcję było The Last of Us Part 2, za co rowniez zdobyli statuetkę. 

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

W takim razie to tez dobry kandydat :)

W grach Sonki też jest od **ja tych opcji dostosowania wszystiego zawsze, ale opcja prowadzenia auta dla niewidomych brzmi jak nagroda. Pierwszą grą, która oferowała podobną opcję było The Last of Us Part 2, za co rowniez zdobyli statuetkę. 

Ja bym przyznał Bekafieldowi za to, że oferuje takie samo doświadczenie widzącym i niewidzącym czyli gowniane :kekw:

Opublikowano

A w jakiej gierce od Sony wreszcie zrezygnują z accessibility dla ułomnych jako jedyną formą obcowania z tytułem?

Opublikowano
19 minut temu, Daffy napisał:

A w jakiej gierce od Sony wreszcie zrezygnują z accessibility dla ułomnych jako jedyną formą obcowania z tytułem?

Post tak zły, że nawet na standardy CW ciężko go skomentować... 

Opublikowano

Trzymanie gałki do przodu, qte co chwilę, puerdylion znaczników, podpowiedzi co krok - tak wyglądają przecież produkcje Sony