Opublikowano 29 maja29 maj Jeśli faktycznie Tom Hardy nie został zwolniony z obsady 3-ego sezonu ,,Strefy Gangsterów", to tylko otwierać geekowskie szampany i zacierać rączki na kolejne serie tego tytułu, rzecz jasna z postacią graną przez Toma... Akurat, jeśli chodzi o mnie, został mi ostatni finałowy epizod pierwszego sezonicha ,,Moblandu"... Noż k***a macieńka, ależ tam musi się w tym jednym epizodziku podziać, to aż ciężko to sobie wszystko wyobrazić. Na drugim biegunie mamy ,,ST: Discovery" - tu zbliżam się za niedługo do finału sezonu 4-ego. Jest ciekawie, ale nie ogarniam niektórych mocno-hardcorowych rozwiązań sci-fi w wątkach fabuły. Tym razem najlepszą postacią sezonu będzie dla mnie Saru, Stamets i Michael.
Opublikowano 31 maja31 maj Obejrzałem 3 odcinki Marshals i rzeczywiście nijakie to jest, jedynie broni się jako prosty akcyjniak bo fabuła tu nie istnieje. Śmieszne jak oprowadzali Kayce'a po tym HQ, normalnie jak bym odpalił jeden z bezbekowych dlc do gta online. No i mamy też postać silnej niezależnej murzynki, która odpycha zaloty wszystkich facetów w barze i pruje się, że nie dostała wszystkich pochwał zamiast Kayce.
Opublikowano 12 czerwca12 cze No dybry, krótko i na temat... Bo jakbym się rozpisał o tej perełce w gatunku kryminał-sensacja-gangsterski, o tym ,,Moblandzie", to bym raczej prędkoooo nie skończył. xD. Dlatego też: ,,Mobland", s01, ocena: 9/10. Rewelacyjne! Nietuzinkowe, brudne i agresywne. Po prostu ,,k******o realne!", o wiele bardziej prawdziwe i namacalne niż niejeden serial ,,superhiroł" albo jakiś inny wybitny ,,sajfajowiec-fantasy". Gdyby tak rzeczywiście wyglądał inny wymiar angielskich metropolii, jak w tym serialu, ta ,,inna strona Londynu", to nie ma opcji, trzeba to ,,kupić", i trzeba to oglądać! Zbrodnia, występek, korupcja, interesy... łej, tak realne, tak blisko, xD. A co postaci: ależ to naturalnie dograne! Aż samo się opowiada! Bueno!
Opublikowano 28 czerwca28 cze Przemęczyłem Marshals do końca i nie warto, strasznie słabe to jest. Najgorsze jest to, że oni tego nawet nie zakończyli tylko zrobili zakończenie pod następny sezon, wtf. Myślałem że chociaż to już będzie koniec. 5/10 zasłużone niestety, szkoda bo Kayce to fajna postać. Może za jakiś czas zabiorę się za Ranczo Duttonów, podobno bardzo dobre ale na razie dość Yellowstone.
Opublikowano 29 czerwca29 cze Śmiesznie... Akurat subskrypcja ,,Skya" mi przepadła, akurat wtedy gdy... byłem w kluczowym momencie oglądania... ,,Wróżkowie Chrzestni" - serial niby infantylny, totalnie zdebilniały jak dla starego wygi, no ale... to takie moje guilty pleasure, które trochę z fascynacji, trochę z hate-watchingu oglądam i mam z tego miłą bekę. I tak trzeba ,,suba" odnowić; wiadomo: sporo nowości i ogólnie filmów w jakości strumieniowania treści: 4K i w systemach Dolby.
Opublikowano 10 lipca10 lip Jakby ktoś zapomniał (jak ja) to rozpoczął się drugi sezon Agencji i po 5 odcinkach jest mega dobrze. Jeden z lepszych seriali szpiegowskich ostatnich lat. Odcinek 5 to już w ogóle samo gęste, każdy każdego podejrzewa, wszyscy kłamią, a intryga sięga iluś warstw. Bardzo klimatyczny serial podbijany świetnym aktorstwem.
Opublikowano 11 lipca11 lip Przed drugim sezonem Moblandu trzeba będzie sobie znowu pierwszy obejrzeć. I jak zwykle nie pomijać czołówki.
Opublikowano 11 lipca11 lip ,,Mobland"... ależ to jest ,,pyszne" serialicho! Oj, warto było, warto tego ,,SkyShowtime" mieć jeszcze zasubskrybowanego, aby tylko dociągnąć ostatnie odcinki sezonu 1 ,,Moba". Ułaaa, po zwiastunie widać, że ,,ten serial kurłaaa jeńców na pokład nie bierze"... Oł Maaan. Do czasu premiery s02, zapewne... od nowa ogarnę subskrypcję Sky'a i pooglądam różne zaległości, w tym re-watch serii Transformers. :D
Opublikowano wtorek o 10:433 dni Drugi sezon Agencji zakończony. Końcówka dostarczyła na bardzo wielu poziomach i mega mi się podoba, że mając tyle wątków każdemu są w stanie poświęcić odpowiedni czas. Na ten moment najlepszy serial szpiegowski ostatnich lat. Fassbender chyba się urodził do tej roli, zresztą cała obsada czuć, że daje z siebie wszystko a nie tylko odwala chałturę za hajs. Puścili piękny cliffhanger w końcówce, więc mam nadzieję, że klepnięcie kolejnego sezonu to tylko formalność. Bierzta i oglądajta, niech im się słupki zgadzają.
Opublikowano wczoraj o 07:00 1 dzień W ramach urlopowego katowania seriali wróciłem do SkyShowtime, zeby nadrobić zaległości i nie ukrywam, ze zaskoczyła mnie ta oferta za 25 zl z reklamami. Bylem przekonany, ze te reklamy wrzucają na poczatku tylko, a nie jeszcze w trakcie seansu. Na razie zagryzam zeby, ale na dluzsza mete troche to wkurzajace.Na razie nadrobilem drugi sezon Landmana i mam mieszane uczucia. Ten mix tematów poważniejszych (kryminalnych, gospodarczych, sensacyjnych) i glupkowatych byl w pierwszym sezonie dobrze wyważony, a w drugim głupkowatych wątków (glownie z udzialem zonki i corki) na moje oko juz troche za duzo. Troche tu upatruje syndrom Yellowstone, czyli tendencje do przeciagania opowiesci niezbyt sensownymi wątkami. Ale fakt faktem, ze jak historia skupia sie na miesie, czyli biznesie naftowym, to jest 10/10. Wiecej tych wątków i byloby super.Kolejny sezon chetnie bym tak czy owak zobaczył.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 8 godzin temu, LeifErikson napisał(a):W ramach urlopowego katowania seriali wróciłem do SkyShowtime, zeby nadrobić zaległości i nie ukrywam, ze zaskoczyła mnie ta oferta za 25 zl z reklamami. Bylem przekonany, ze te reklamy wrzucają na poczatku tylko, a nie jeszcze w trakcie seansu. Na razie zagryzam zeby, ale na dluzsza mete troche to wkurzajace.Mnie mają w garści bo płacę od ponad roku 25 zł za ten pakiet 4k jak był na promce ale przez to nie mogę anulować suba. Na pewno były miesiące gdzie nic tam nie obejrzałem więc nie wiem czy to się opłaca koniec końców. No ale lepsze płacenie 25 niż 70 za goyflixa. Za to anulowałem disneya i hbo.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Walnąłem jeszcze Mobland na dwa posiedzenia i utwierdzam się w przekonaniu, ze SkyShowtime to jest świątynia guilty pleasure. Najlepsze popcornowe odmozdzacze sa tutaj. Teraz wjezdza Ranczo Duttonow, wiec podejrzewam, ze opinia sie nie zmieni.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Godzinę temu, Chewie napisał(a):Mnie mają w garści bo płacę od ponad roku 25 zł za ten pakiet 4k jak był na promce ale przez to nie mogę anulować suba. Na pewno były miesiące gdzie nic tam nie obejrzałem więc nie wiem czy to się opłaca koniec końców.też to mam nawet jak czasem miesiąc nic nie obejrzę to się opłaca, podobnie z HBO jakiś pakiet przed max bez reklam po taniości.Ależ będzie dobry ten Mobland drugi sezonik, łoooj panie..!
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 1 godzinę temu, messer33 napisał(a):Ależ będzie dobry ten Mobland drugi sezonik, łoooj panie..!Masakra ile tego oglądania wjezdza. Trzeci sezon Lioness jeszcze na tapecie w SkySho, a na Apple we wrześniu kolejny sezon Kulawych koni, do tego juz wrzucaja nowego Teda Lasso i calkiem spoko sensacyjniak Lucky (troche sie to oglada jak akcje z GTA).
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Z Apple mam spokój bo się skończyło a od początku tego streamingu nie zapłaciłem za to ani razu xD na Konie oczywiście opłacę jeśli nie będzie żadnej cebuli z darmowym.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. O kurna, a w trzecim sezonie Lioness (a przynajmniej w pierwszym odcinku) wątek wojny rusko-ukrainskiej. Warto zobaczyc bo Lioness to jednostki specjalne w wykonaniu Sheridana, czyli takie serialowe Call of Duty. Samo gęste.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Dodatkowo jest tam sporo Star Treków oraz oczywiście na bieżąco nowy sezon Strange New Worlds ❤️