Skocz do zawartości

Persona phantom x

Featured Replies

• Odpowiedzi 71
  • Wyświetleń 8,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patrze na te filmiki i widzę, że tam poszedł potężny nakład pracy. Z jednej strony fajnie a z drugiej sie człowiek wkurza, że to wszystko na bezczelne wyciąganie hajsu w nieskończoność. Tyle zasobów n

• Fun fact - Persona głównego bohatera to Janosik   https://megamitensei.fandom.com/wiki/Jánošík        

Opublikowano
11 godzin temu, Shen napisał(a):

Pięknie napisane, omijam gatche mocno, w każdym razie trzymam kciuki, mimo, że nie zagram raczej.

Chyba, że zrobią jakąś wersję offline z wyciętą gatchą :D.

image.png

Opublikowano

Zależy jak ta gacha wpływa na story. Gram od dluższego czasu w Sword of Convallaria i story mode jest odcięty od postaci z gachy, uzywa się ich w pvp i eventach, a na tym mi bardzo nie zalezy, za to story jest bardzo dobre.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Patrze na te filmiki i widzę, że tam poszedł potężny nakład pracy. Z jednej strony fajnie a z drugiej sie człowiek wkurza, że to wszystko na bezczelne wyciąganie hajsu w nieskończoność. Tyle zasobów na gache zamiast na P6 :/

Opublikowano
  • Autor

No ten trailer wygląda świetnie a potem człowiek to odpali i tylko się wkurwi znając życie

Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 11:19, Shen napisał(a):

Zależy jak ta gacha wpływa na story. Gram od dluższego czasu w Sword of Convallaria i story mode jest odcięty od postaci z gachy, uzywa się ich w pvp i eventach, a na tym mi bardzo nie zalezy, za to story jest bardzo dobre.

Czyli co, tutaj tez można day1 skończyć story?

Bo to dosyć ważne w sumie, jest gdzieś jakieś info o tym?

Opublikowano
21 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Czyli co, tutaj tez można day1 skończyć story?

Bo to dosyć ważne w sumie, jest gdzieś jakieś info o tym?

W materiałach wcześniej, które wrzucałem ludzie potwierdzali, że Story można skończyć* bez większej spiny z gachą itp. ale nie zrobisz tego day1 raczej. Trzeba będzie trochę daily porobić. No jak to w Personie, nie przejdziesz całości od razu, musisz statsy podbijać. Niemniej jednak wypowiedzi są raczej pozytywne w tej kwestii. O ile ktoś nie będzie sobie zawracał głowy eventami, rankingami czy chgw co tam w tych F2P teraz robią, to ze Story nie powinno być większych problemów z biegiem czasu.

*tj. tyle, ile jest dostępne, bo zgaduję, że nigdy tego nie skończą tak naprawdę.

Opublikowano
  • Autor

Strach w to grać bo jeszcze poczują piniądz i persony 7 to my nie dożyjemy nosacz2

Opublikowano

No ale taka prawda. Nie ważne co zrobisz, to ta gra przyniesie Atlusowi więcej kasy, niż wszelkie edycje, reedycje i spinoffy P5 razem wzięte. Wystarczy kilka bannerów z cycami na wierzchu i red

Opublikowano
32 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Strach w to grać bo jeszcze poczują piniądz i persony 7 to my nie dożyjemy nosacz2

Nikke dało fundusze na Stellarka bożego, grać nie trzeba w mobilki, ale taka gra to stały dochód dla firmy o ile odniesie sukces. Teraz jeszcze czeka nas mobilny Suikoden który wygląda lepiej niz Eiyuden

Opublikowano
40 minut temu, Suavek napisał(a):

W materiałach wcześniej, które wrzucałem ludzie potwierdzali, że Story można skończyć* bez większej spiny z gachą itp. ale nie zrobisz tego day1 raczej. Trzeba będzie trochę daily porobić. No jak to w Personie, nie przejdziesz całości od razu, musisz statsy podbijać. Niemniej jednak wypowiedzi są raczej pozytywne w tej kwestii. O ile ktoś nie będzie sobie zawracał głowy eventami, rankingami czy chgw co tam w tych F2P teraz robią, to ze Story nie powinno być większych problemów z biegiem czasu.

*tj. tyle, ile jest dostępne, bo zgaduję, że nigdy tego nie skończą tak naprawdę.

No ja wiem, ale to po prostu pałace są pewnie dodawane raz w miesiącu czy coś i dajmy na to, jak będzie ich powiedzmy 10, to 10 miesięcy musisz grać, by poznać Story, a może więcej, bo to się pewnie nigdy nie skończy.

Opublikowano
12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No ja wiem, ale to po prostu pałace są pewnie dodawane raz w miesiącu czy coś i dajmy na to, jak będzie ich powiedzmy 10, to 10 miesięcy musisz grać, by poznać Story, a może więcej, bo to się pewnie nigdy nie skończy.

No ale tak będzie właśnie. Pewniak wręcz. W dodatku pałace chyba są wypuszczane jeszcze rzadziej, co kilka miesięcy.

Ja obstawiam, że ta fabuła się nigdy nie skończy. No chyba, że dojdą do jakiegoś kluczowego momentu, zakończą jakiś epizod, po czym żeby doić dalej kasę zrobią ciąg dalszy, z kolejnym bad-guyem, zwiększą limity leveli, statystyk i S-Linków itp.

Dlatego trzeba się liczyć z tym, że do gry trzeba będzie cyklicznie wracać.

Opublikowano

Nier miał fajną mobilke, było kilka chapterów, każdy opowiadał historię jednej postaci, a jak story się skończyło to zamkneli gre, ale takie przypadki to rzadkosc

Opublikowano
50 minut temu, Shen napisał(a):

Nier miał fajną mobilke, było kilka chapterów, każdy opowiadał historię jednej postaci, a jak story się skończyło to zamkneli gre, ale takie przypadki to rzadkosc

To byłoby idealne

Opublikowano

Najlepszym przykładem jest Another Eden bodajże, chyba nawet polecany tu przez Shena. Kończy się jedno story – dochodzi kolejny wątek fabularny i kolejny. Do tego crossovery z Personą, Chrono Crossem, które można ograć w dowolnym momencie itd. Piękna sprawa i bardzo fajna gra.

Opublikowano

No i ta gacha jest tam w sumie niezbyt nachalna. Tylko te aktualizacje za wolne, dwa razy już wracałem po wiekszych aktualizacjach, ale już nie pamietam co sie tam działo i chyba znowu od zera bym musiał zaczynać.

Opublikowano

Ja ciągle się łudzę że zrobią wersję na Maca, bo nie mam obecnie Windowsa, a na telefonie czy bluestacksie nie lubię grać i się chyba nie doczekam xd

Opublikowano

A wiecie może, czy content z wersji chińskiej cały wpada u Nas od razu?

Niestety udziela mi się lekkie hype na instalacje tego na Steamie xD

Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A wiecie może, czy content z wersji chińskiej cały wpada u Nas od razu?

Nie, Global podobno zaczyna od początku. Jedynie jest domysł, że większe aktualizacje będą częściej, tj. nie np. co miesiąc, a co dwa tygodnie, żeby dogonić chinoli.

Tzn. zakładam, że wszelkie udogodnienia i patche będą już zastosowane, ale sam content fabularny, eventy, bannery itp. od początku.

Sprawdźcie sobie ten FAQ co wcześniej wrzuciłem. Dużo fajnych Q&A

Mnie ogolnie pomimo niecheci najbardziej to przekonalo. Oby tak bylo:

How easy is the daily/weekly in P5X?

It takes 5-7 minutes, depending on what you need for that day. As for weeklies, it will be slightly longer due to weekly bosses' rewards respawning. Most of the daily tasks provided by the game are simple to do, though some could find it a bit repetitive.

Opublikowano

Ja pierdzielę, głowa boli od samej analizy gachy... notlikethis

https://www.prydwen.gg/persona-5x/guides/gacha-system/

Ale na pierwszy rzut oka całkiem spoko stronka z info:

https://www.prydwen.gg/persona-5x/guides/

https://www.prydwen.gg/persona-5x/guides/faq-tips-and-tricks/

W ogóle dużo osób planuje grę sprawdzić? Widzę, że jest tam jakiś system gildii. Może by zrobić jakąś każualową dla osób z forumka, albo wspólnie dołączyć do jakiejś? Nawet nie wiem, czy tam jest cokolwiek istotnego, ale czasem w tych grach sama przynależność daje wspólne korzyści. Mnie się nigdy nie chce dołączać do randomów, ani socjalizować z nieznajomymi.