Opublikowano 8 lutego 20169 l Oddam kod na demo Yakuzy 6. Wymagane konto na japońskim PS Store. PRIV, bo preferowałbym osobę, która udziela się w tematach o Yakuzie i na pewno kod wykorzysta Edit. Poszło. Edytowane 8 lutego 20169 l przez Kasias
Opublikowano 26 lipca 20168 l Premiera w Japonii 8 grudnia 2016. Ostatni rozdział o Kazumie Kiryu. Akcja w Kamurocho (Tokio) i Jingaicho (Hiroszima). Kandydatura do gry roku została rozpatrzona pozytywnie. Edit. Tutaj niższa jakość, za to z napisami od KHHsubs: Edytowane 26 lipca 20168 l przez Kasias
Opublikowano 27 lipca 20168 l Może i ostatnia z Kiryu ale nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić spin-offy z choćby Akiyamą,którego najbardziej lubię z tych wszystkich nowych postaci. Co się tyczy trailera to jak to bywa w przypadku serii reżyseria scenek genialna, a klimat i emocje wprost wylewają się z ekranu. Jedna z niewielu gierek,która tak dobrze oddaje te aspekty. Edytowane 27 lipca 20168 l przez Paliodor
Opublikowano 27 lipca 20168 l W styczniowym Famitsu było, że NIE jest to ostatnia gra z serii, ale ostatnia z udziałem Kiryu - http://suvnilpeepsyo.tumblr.com/post/136683947512/things-you-should-know-about-yakuzaryu-ga-gotoku?is_related_post=1
Opublikowano 27 lipca 20168 l W ogóle to pod względem fabuły seria Yakuza to klasa. Wszystkie bez wyjątku zachodnie produkcje mogą się schować do szybu kanałowego...
Opublikowano 28 lipca 20168 l Ale co się dziwić skoro twórca Yakuzy pracował przy Shenmue? Palec wskazujący Yu Suzukiego dotknął go w odpowiednim momencie namaszczając umysł świetnym pomysłem na gry. Szkoda tylko że reszta Japs'ów nie bierze przykładu z nagoshiego bo obecnie został tylko Kiryu jako ciekawa i charyzmatyczna persona prosto z KKW (ahhh gdzie się podziały czasy PSX/PS2 i masą zayebistych bohaterów).
Opublikowano 29 lipca 20168 l Nowe focie z postaciami dramatu. Wracają starzy znajomi: Date, Daigo Dojima, Akiyama, Saejima i oczywiście Goro Majima - http://ryu-ga-gotoku.com/six/cast/?page=kiryu
Opublikowano 29 lipca 20168 l Oby jak najmniej japonczykow poszlo u nas, moze szybciej postanowia przetlumaczyc. <marzenia>Bilbym fanow co kupuja japonskie wersje a potem olewaja te przetlumaczone, sa czescia problemu.
Opublikowano 29 lipca 20168 l Bilbym fanow co kupuja japonskie wersje a potem olewaja te przetlumaczone, sa czescia problemu. Nie przesadzaj. Nie każdy był tak twardy, żeby czekać na Y5 3 lata, na Y0 prawie 2, a na Kenzan i Ishin - aż do śmierci.
Opublikowano 29 lipca 20168 l Jak widze 'fanow' ktorzy graja w chinczyki a potem nawet nie spluną na przetlumaczona wersje to oczami przewracam, szczegolnie jak maja jeszcze pretensje ze sega nie chce nic przetlumaczyc. Takie bledne kolo. Kenzan i Ishin raczej nigdy nie wyjda, dlatego je kupilem, ale gdyby jakims cudem zapowiedzieli tlumaczenie to w dzien premiery bylbym pewnie pierwszy w sklepie.
Opublikowano 29 lipca 20168 l Mam ogromną prośbę. Niech ktoś zbierze informacje bo już się w tym gubię Króre z Yakuz zapowiedziano już oficjalnie, że wyjdą na Zachodzie i w jakich terminach? Mam na myśli PS4.
Opublikowano 29 lipca 20168 l Yakuza 0 - styczeń 2017 w europie, co do 6 to póki co chyba nic nie wiadomo o przekładzie i premierze w EU
Opublikowano 29 lipca 20168 l Jak widze 'fanow' ktorzy graja w chinczyki a potem nawet nie spluną na przetlumaczona wersje to oczami przewracam, szczegolnie jak maja jeszcze pretensje ze sega nie chce nic przetlumaczyc. Takie bledne kolo. Kenzan i Ishin raczej nigdy nie wyjda, dlatego je kupilem, ale gdyby jakims cudem zapowiedzieli tlumaczenie to w dzien premiery bylbym pewnie pierwszy w sklepie. Lepiej niż "fani" czekający na lokalizację bo może rok po premierze cena trochę spadnie. Mi nie zależy na tłumaczeniach. Gram bo mi gameplay odpowiada.
Opublikowano 29 lipca 20168 l Tobie moze nie zalezy na tlumaczeniach, ale jestes w znacznej mniejszosci, na fejsie w grupach o yakuzie zauwazylem za to pewien schemat, siegajacy juz za czasy 4ki: <memy i placz ze sega nie chce tlumaczyc><sega tlumaczy, malo kto kupi w grupach bo wiekszosc ma juz japonca, wiec po co maja kupic tlumaczenie, serie juz wsparli, co prawda w japonii, ale wsparli> <zapowiedz nowej yakuzy, ciag dalszy placzu o brak tlumaczen> I tak w kolo Macieju. Moge zrozumiec ze ktos sobie gra w japonca i ma wybite na serie na zachodzie, czego jednak nie moge zrozumiec to typow ktorzy nieustannie placza o tlumaczenie [mowa o kazdej czesci praktycznie], a jak juz przetlumacza, to wy(pipi)ka. Lepiej niż "fani" czekający na lokalizację bo może rok po premierze cena trochę spadnie. Lokalizacje duzych gier nawet rok po premierze w japonii nie sa tansze, wiec nie wiem kto by sie ludzil na cos takiego. Yakuza 5 to chyba wyjatek bo zajelo im to 3 lata i wyszla tylko w formie cyfrowej.
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l SEGA rozważa remastery/remake'i Yakuzy 2, 3, 4 i 5 na PS4 - http://www.seganerds.com/2016/07/31/sega-is-considering-remaking-yakuza-2-3-4-and-5-for-ps4/
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l xD Y0 musi sie dobrze sprzedac jesli chcemy nawet zaczac marzyc o tych remasterach/remake'ach u nas. Jesli Y0 jako prequel dobrze zejdzie, no to Sega bedzie w za(pipi)istej sytuacji aby reanimowac serie na zachodzie i znacznie poszerzyc grono odbiorcow, wystarczy tylko ze po kolei beda wydawac odswiezone czesci w miare przyzwoitych odstepach czasu.
Opublikowano 1 sierpnia 20168 l Po 0 mają już gotowe Kiwami. Chociaż IMO to drugie gejmplejowo jest biedniejsze i mniej atrakcyjne od Zero.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l A Kiwami w Japonii to nie jest nasze 0? Edytowane 3 sierpnia 20168 l przez chrno-x
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Kiwami to remake Yakuzy 1, zero jest prequelem tej gry. Edytowane 3 sierpnia 20168 l przez kes
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Mea Culpa, dzięki za info, coś mi się ubzdurało że u nich Zero to Kiwami a na śmierć zapomniałem że robią remake pierwszej części (mogliby wydać na Zachodzie, nie pogniewałbym się).