Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydania specjalne - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Tylko, żeby cda nie podłapało tematu zaraz.

Zdziwie sie jak tego nie zrobią D

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 120,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Kolejne wydanie specjalne ukaże się w okolicach 20 marca i będzie to PC Extreme (z naciskiem na MS-DOS lata 80. i 90.). Start przedsprzedaży w środę ok. 10:00, ale póki co prośba o pomoc w wybo

• Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;).  20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak

• Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). 

Opublikowano

Retro gamer podejmował się historii pokemonów, fajne wydanie. To co mi nie pasowało to jednakowe skupienie się na każdej generacji, ja bym chętniej poczytał więcej o samej genezie, o oryginalnych twórcach, gamefreaku, aniżeli przeglądał wszystkie 900+ pokemonów. Bardziej retro niż przegląd serii (który i tak zaraz będzie niekompletny)

Opublikowano

A moim zdaniem nowe generacje też zasługują na uwagę, bo ile można tłuc to, że Satoshi Tajiri łapał owady i robił z nich radyjka, albo jak to Porygon doprowadził dzieci do padaczki i generalnie ciągle to samo. Sam jestem fanem II generacji, ale o genezie chyba serio już napisano wszystko, co się dało. A nawet The Pokemon Company teraz te obchody itd. kierują do takich boomerów jak my (znowu postawienie na startery z Kanto na EUIC, LEGO oczywiście z Pikachu i starterami z Kanto, ileż można xd).

Opublikowano

Pany, tak jak zapowiadałem, będę chciał odpalić ankietę. Kilka dni temu na Fejsa wpadł post, całkiem duża aktywność (ze 130 komentów), finalnie takie coś posklejałem jak niżej. Te PSP/Vita dam osobno - zobaczymy jak się głosy rozłożą. Pojawiały się propozycje typu metroidvanie, horrory, point and click, ale to już chyba by za daleko szło, szybciej trafiłyby do głównego gatunku typu przygodówki, tak jak soulslike do RPG.

Jak macie jeszcze sugestie/uwagi - śmiało. Pewnie jakoś pon/wt odpalę ankietę na forum i w Google'u.

➡️ PSP
➡️ PS Vita
➡️ PS one
➡️ Wii
➡️ Wii U
➡️ Nintendo 64
➡️ GameCube
➡️ Game Boy Advance
➡️ DS
➡️ 3DS
➡️ X360
➡️ PC#2 (lata +/- 1998-2007)
➡️ Commodore 64
➡️ Sega Mega Drive
➡️ Sega Game Gear
➡️ roczniki, np. 1994 (najważniejsze gry, sytuacja w branży, wydarzenia itd.)
➡️ akcja
➡️ bijatyki
➡️ indie
➡️ platformowe
➡️ przygodowe
➡️ RPG
➡️ sportowe
➡️ strategiczne
➡️ strzelanki
➡️ wyścigi
➡️ polskie gry
➡️ polski gamedev

Opublikowano
6 minut temu, Perez napisał(a):

Pany, tak jak zapowiadałem, będę chciał odpalić ankietę. Kilka dni temu na Fejsa wpadł post, całkiem duża aktywność (ze 130 komentów), finalnie takie coś posklejałem jak niżej. Te PSP/Vita dam osobno - zobaczymy jak się głosy rozłożą. Pojawiały się propozycje typu metroidvanie, horrory, point and click, ale to już chyba by za daleko szło, szybciej trafiłyby do głównego gatunku typu przygodówki, tak jak soulslike do RPG.

Jak macie jeszcze sugestie/uwagi - śmiało. Pewnie jakoś pon/wt odpalę ankietę na forum i w Google'u.

➡️ PSP
➡️ PS Vita
➡️ PS one
➡️ Wii
➡️ Wii U
➡️ Nintendo 64
➡️ GameCube
➡️ Game Boy Advance
➡️ DS
➡️ 3DS
➡️ X360
➡️ PC#2 (lata +/- 1998-2007)
➡️ Commodore 64
➡️ Sega Mega Drive
➡️ Sega Game Gear
➡️ roczniki, np. 1994 (najważniejsze gry, sytuacja w branży, wydarzenia itd.)
➡️ akcja
➡️ bijatyki
➡️ indie
➡️ platformowe
➡️ przygodowe
➡️ RPG
➡️ sportowe
➡️ strategiczne
➡️ strzelanki
➡️ wyścigi
➡️ polskie gry
➡️ polski gamedev

pokemony bym dodał

Opublikowano

Pokemony tak jak SH/MGS/RE/GTA nie lepiej w formie albumu/książki?

Opublikowano
8 minut temu, łom napisał(a):

Pokemony tak jak SH/MGS/RE/GTA nie lepiej w formie albumu/książki?

Obszerny temat z potencjałem na sprzedaż ludziom, którzy nic wspólnego nie maja z czasopismem. Nie lepiej to puścić w miękkiej, w niższej cenie na empiki?

Opublikowano

Nie wiem, trzeba by było luknąć na statystyki co (i o ile) cieszy się większym zainteresowaniem w empikach, książki czy magazyny. Bo równie dobrze losowe osoby mogą być bardziej zainteresowane oryginalnym, bardziej premium wydaniem niż magazynem z 'informacjami które można znaleźć w necie'.

Opublikowano

gry akcji? za szerokie pojęcie

gry przygodowe? a co to jest właściwie

co dorzucić: survival horrory, soulslike i metroidvanie/roguelike - ten kto to zrobi pierwszy skosi niezłą kabonę bo takie kompendia byłyby cały czas na czasie (evegreen bo 2d się tak nie starzeje) i czymś na wagę złota (indyki podobnież)

Opublikowano
22 minuty temu, Shen napisał(a):

pokemony bym dodał

Czytam Waszą dyskusję, ale to właśnie to, o czym @łom wspomina, że pod serie gier chyba byśmy już trzymali książki, bo tak to zaraz się pomiesza wszystko. Chociaż cholera wie, jak to z czasem wyjdzie. W każdym razie świadomie do tej listy specjali nie dawałem serii gier, bo i takie się przewijały w propozycjach.