Artur_K 157 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Widzę że temat powyższego zegarka ostatnio przewijał się nie forum, więc piszę z prośbą o poradę. Pora na zmianę wysłużonego Vivoactive 3, mam go już 6 lat, niestety jedyny przycisk który jest zaczął się zacinać, do tego nie ma opcji pływania w otwartej wodzie, co biorąc pod uwagę treść tematu jest małym problemem ;). Wróciłem do biegania po kilku latach od kontuzji (zerwane 75% więzadeł, myślałem że bez operacji się nie uda, ale jednak ćwiczenia, rehabilitacja i dobre buty zdziałały cuda). Pomyślałem że to dobry moment żeby połączyć 3 dyscypliny które w końcu w komplecie uprawiam i wystartować w triathlonie, żeby mieć jakieś nowe wyzwanie. Dlatego wracając do zegarka, potrzebuję czegoś co ogarnie ten sport. W pierwszej chwili myślałem, że konieczny jest model z serii fenix, a te nie do końca mi odpowiadają, ze względu na cenę oraz rozmiary (mam dosyć szczupłe nadgarstki), potem oglądałem ogólnie polecanego Forerunner 945, czy 745 a dopiero tu trafiłem na 255 i wygląda mi to na strzał w dziesiątkę. Z tego co doczytałem jest wszystko czego potrzebuję (głównie aktywność "triathlon, pływanie w otwartej wodzie, nfc) i cała reszta której i tak nie mam w moim vivoactive a mi nie brakowało ;). Plusem 255 jest też chyba to, że w porównaniu do np 745 jest to nowszy model. No i do tego jest w cenie już 1100zł w wersji bez music (tego akurat nie potrzebuję). Problemem jest rozmiar koperty, obecny zegarek ma 43,4 x 43,4 co na tą chwilę wydaje mi się idealne. 255 w wersji S ma 41 x 41, a duży ma 45,6 x 45,6, czyli mój ideał wypada pośrodku (choć mniejszego i tak nie wezmę bo ma też słabszą baterię, może te 2 mm nie będą tak odczuwalne. Podsumowując czy użytkownicy 255 mogą potwierdzić, że zegarek spełni moje założenia? Może jednak zwrócić uwagę na jakieś inne modele? Od razu dodam, że w grę wchodzi tylko garmin. Quote Link to comment
darkos 4283 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 255 jest wspierany przez aktualizacje FW. Starsze modele jak 945 już nie, zostaly zastąpione przez 955 i Garmin pcha ich sprzedaż poprzez aktualizowanie firmware. Dlatego w twoim wypadku tylko 255. Bedziesz zadowolony. Spełni twoje oczekiwania. Ja mam ten sam rozmiar koperty w moim 955. Wczesniej mialem 745 a jeszcze wczesniej 735xt i wydawalo mi sie ze 955 bedzie dla mnie za duzy. Ale dokładnie obejrzalem go w sklepie i po zakupie po kilku dniach noszenia. Szybko sie przyzwyczaiłem i uważam ze jest idealny rozmiar. 1 Quote Link to comment
kanabis 22260 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Teraz chyba u garmina ciezko znalesc zegarek bez multisportu. Bierz smialo, dobra cena, dobry sikor. Ja od lat mam 735xt i treningi triathlonowe wchodzily bez problemu jak zloto. 1 Quote Link to comment
maciucha 11528 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Mam 255 music i bardzo polecam. Lepszy niż fenix 6 pro. Stosunek cena/możliwości imo najlepszy z całej oferty garmina. Teraz na black fridayowych cenach to już w ogóle. 1 Quote Link to comment
Artur_K 157 Posted November 21, 2023 Author Share Posted November 21, 2023 Powiem Wam, że właśnie byłem zaskoczony. 1099 zł, za to wszystko to rewelacja. Tyle samo płaciłem dokładnie 5 lat temu za Vivoactive 3, którego nawet nie ma co porównywać. W tej cenie to kupie chyba jeszcze żonie wersję S (bo też chciała coś nowego), wziąłbym dla niej model 55, ale nie ma NFC a to trochę słabo, przynajmniej ja sobie nie wyobrażam. Dzięki za porady! Quote Link to comment
Recommended Posts