Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 154,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano

To witajcie w klubie, bo też byłem przeciążony podczas tej misji, tym co nakradłem na zamku. 

Opublikowano

Ojapierdole idźcie tam jak będziecie grac w nocy - GOTY QUEST. Nic nie pytajcie tylko iść tam (A)!

IMG_20250225_110257.jpg

Opublikowano
28 minut temu, XM. napisał(a):

Ojapierdole idźcie tam jak będziecie grac w nocy - GOTY QUEST. Nic nie pytajcie tylko iść tam (A)!

IMG_20250225_110257.jpg

Biegnę :D 

Opublikowano

Solidny tegoroczny kandydat do RPG roku, oczywiście jak wyjdzie DS2, czy GTA6 to one zgarną najważniejsze nagrody. Niemniej jednak gra przekracza oczekiwania i często ociera się o geniusz. 

Kogoś też zdziwiła ilość cutscenek, ich jest więcej niż w MGS 4 xD. 

Z tym na pewno nie kłamali 

Wciąż jednak nikt nie wie, do kogo należy rekord Guinessa, bo w BG3 się nie doliczyli, ciągle dodają nowe w patchach :D. 

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/764696-longest-script-for-a-videogame

Opublikowano

Najbardziej pojebane jest to, że zrobili tak ogromną i dopracowanę w grę z budżetem sześciokrotnie mniejszym niż takie RDR2 czy ponad dwukrotnie mniejszym niż Baldur 3. 

Opublikowano
5 minut temu, Rooofie napisał(a):

Najbardziej pojebane jest to, że zrobili tak ogromną i dopracowanę w grę z budżetem sześciokrotnie mniejszym niż takie RDR2 czy ponad dwukrotnie mniejszym niż Baldur 3. 

Czesi zarabiają mniej w gamedevie o jakieś 30-40% mniej, niż na zachodzie, ale Team od BG3 był naprawdę stosunkowo wielki + bardzo dużo hajsu brało Hasbro.

Niemniej jednak nie ma co Czechom umniejszać to jest kawał kosmicznej pracy, na wielu płaszczyznach, a szczególnie to co najważniejsze fabuła, aktorstwo, postacie, questy wszystko dosłownie są napisane od początku do końca, ilość detali rozwala, ilość bugów jest zadziwiająca mała, jak na taką grę, wydali przez 2 tygodnie od premiery 1 hotifxa, bo zwyczajnie nie ma tam aż tak dużo już do poprawy, a jeszcze będą DLCki :notbad:.

No i co najważniejsze, jak nauczyli się tego Cry Engine, to mam nadzieję, że KCD3 też będzie na tym silniku. 

Opublikowano

Ciężko mi się przyzwyczaić do tego świata w 60 klatkach, ale KURWA JAK TO WYGLĄDA :banderas:A dopiero jestem w lesie!

Opublikowano

Kurde, moja zła sława mnie wyprzedza, bo jak wróciłem na drugą mapę to z bomby mam wszędzie reputację na czerwono. Skoro świat gry i tak się nie spodziewa po mnie niczego dobrego, to czemu tego nie wykorzystać? Spróbuję teraz  ubić wszystkich w Kuttenbergu. :Coolface: Jednak straż w mieście to harde chłopaki, a i mieszkańcy bardziej bitni. Trzeba będzie się porządnie przygotować. 

Opublikowano
18 minut temu, Butt napisał(a):

Kurde, moja zła sława mnie wyprzedza, bo jak wróciłem na drugą mapę to z bomby mam wszędzie reputację na czerwono. Skoro świat gry i tak się nie spodziewa po mnie niczego dobrego, to czemu tego nie wykorzystać? Spróbuję teraz  ubić wszystkich w Kuttenbergu. :Coolface: Jednak straż w mieście to harde chłopaki, a i mieszkańcy bardziej bitni. Trzeba będzie się porządnie przygotować. 

Nagraj film, "how to increase performace in Kuttenberg" :):). 

Opublikowano

Teraz drzwi do wyrka u kowala na 1 mapce teraz wogóle interakcji nie mają. Mam szukać kolejnych kłusowników u innego typa, w międzyczasie powpadały kolejne fanty i trochę podniosłem w końcu to otwieranie zamków. Jeszcze trochę się pobawię na tej pierwszej mapie i wracam do fabuły. 

Opublikowano

A właśnie, niektórzy to czasami maja naprawdę mocny sen że można walczyć z dwójką bandytów, pies szczeka, żelazo brzdęka a dwa metry obok sobie 3 śpi :) ja takich zostawiam. 

Opublikowano

Mieczyk nasmarować trucizną i nawet 6 cwaniaków szybko zmięknie.