Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

Opublikowano
54 minuty temu, kotlet_schabowy napisał(a):

@Rozi a miejscówki z jedynki zaliczyłeś już, czy na osobnego tripa zostawiasz (jeśli w ogóle)? Nie powiem, kiedy przy okazji grania w KC:D prześledziłem temat realnych odpowiedników lokacji z gry, to od razu zachciało mi się zorganizować tam wyjazd, no tyle, że z Krakowa to jednak kawałek jest, a tak po prawdzie to wiele atrakcji, poza widoczkami i samą zajawką z oglądania "znanych" miejsc, tam nie ma (do niektórych nawet za bardzo nie ma dostępu).

Z jedynki to mało co zostało, Rataje i klasztor w Sazawie właściwie, Talmberk ruina całkowita. Raczej nie planuję tam wrócić.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 100,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano
19 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Ciekawe czy znaleźli się tacy którzy

A to chyba niekoniecznie o tego chodzi, ja oczywiście tylko alkohol znalazłem.

Opublikowano

Pograłem dzisiaj 10h w te gierkę, korzystając z urlopu. Mało która gra potrafi mnie na takie sesje przyciągnąć, ostatni raz to był też Kingdom Come tylko ,że jedynka. Od pewnego momentu akcja i intryga mocno dostaje kopa i nie potrafiłem odejść od kompa. Dalej ta jazda się nie skończyła, idę spać i jutro kontynuuję. Co prawda już tyle czasu na granie nie będę miał ale z 5h spróbuję dobić turned

Widzę ,że trochę pozmieniali w historii. Jak kogoś ciekawi jeszcze historia postaci

Spoiler

Jan Zizka

To w AoE2 Czechy dostały z tą postacią całą kampanię w DLC, bardzo fajnie zrobioną. W tym samym DLC Polska i Litwa również dostały więc podwójna zachęta :)

Opublikowano

78 godzin i koniec. Zostało mi jeszcze trochę pobocznych zadań do zrobienia.

Skończyłem dosłownie 10 minut przed pisaniem tego posta- więc tak w jednym zdaniu?

Topka fabularnie, postacie, cutscenki, muzyka. Klimat średniowiecza (ale to już było w jedynce), trochę zmian na plus w rozgrywce względem jedynki, optymalizacja (przeszedłem na lapku) i grafika.

Na minus? Trochę bugów, z czego jeden typ był u mnie częsty i upierdliwy.

Więcej pewnie skrobnę jutro w odpowiednim temacie.

"Hynek, you fucking moron!"

Opublikowano

Na razie zauważyłem ,że spoko to użyć na początku walki na najbardziej opancerzonego przeciwnika. Jakieś bandy to lepiej z daleka łukiem szyć.

Mam dwie sztuki tego, jest dosyć drogie ale nikt na razie nie chce kupić.

Opublikowano

Ja kupiłem jakieś najbardziej wypasione giwery w Kutaczbergu za kupę szmalu, postrzelałem z tego dwa razy i odłożyłem do skrzyni.

Opublikowano

Łuk z czarnymi strzałymi plus ten perk ze spowolnieniem robią się OP. Plus skradanie i się sadzi headshoty. Kusza jest może mocniejsza, ale zbyt długo się ładuje.