Opublikowano czwartek o 13:425 dni 5 minut temu, Paweł napisał(a):A ta gra nie byla niejako pod GeForce 3 Ti? Ja mialem bieda karte MX w pierwszym kompie bo hajsu rodzice nie mieli na mocnego PC. Chujnia w wielu grach ale i tak mam super wspomnienia z testowania roznych giereczek. Doom 3 dzisiaj w tej ostatniej edycji dziala super. Nawet 1 i 2 w gratisie (ale nie te wersje remastered co teraz sie kupuje). Dark Ages wezme jak bedzie czas usiasc.No smiga ladnie już ogrywam, ultrawide, 175 klatek :).
Opublikowano czwartek o 14:115 dni 27 minut temu, Paweł napisał(a):A ta gra nie byla niejako pod GeForce 3 Ti? Ja mialem bieda karte MX w pierwszym kompie bo hajsu rodzice nie mieli na mocnego PC. Chujnia w wielu grach ale i tak mam super wspomnienia z testowania roznych giereczek. Doom 3 dzisiaj w tej ostatniej edycji dziala super. Nawet 1 i 2 w gratisie (ale nie te wersje remastered co teraz sie kupuje). Dark Ages wezme jak bedzie czas usiasc.Wczesny build był pokazywany na Geforce 3 ale ta karta mocno korzystała z mocy serii 6xxx. Trzeba pamiętać, że wtedy nowe serie wychodziły co roku i wnosiły faktycznie duże zmiany. Dzięki temu topową kartę można było po roku kupić 50% taniej a na promkach jeszcze lepiej. Procki zaskakująco trzymały się dobrze, do czasu rewolucji rdzeniowej. MX to nie wina rodziców tylko pazernych sprzedawców i marketingu zielonych. O ile geforce 2 mx był super i miał sens szczególnie te modele z pełną szyną i wysokim taktowaniem. To była karta z 2000 roku. Tak geforce 4 mx to niesamowity skok na kasę, to był technologicznie geforce 2 dalej a wydany dwa lata później. Mocniejszy tylko jakieś 2 razy od pierwszych GF2MX. Gdzie przykładowo gf 6800 GS był prawie 20 razy wydajniejszy a kosztował 600 zł niecały rok po premierze.