Skocz do zawartości

RoadCraft

Featured Replies

Opublikowano
21 hours ago, grykom said:

Pany, nigdy nie grałem w tego typu gry, warto kupować RoadCraft czy lepiej wcześniejszą (SnowRunner?)

Zdecydowanie bierz roadcraft - bardziej przystepny i czasowo nie tak wymagajacy jak snowrunner i widac jakos ten progres co zacheca do dalszej gry. Do snowrunnera zabieralem sie kilka razy i to bardzo fajna gra nie powiem ale szybko mi sie nudzila wlasnie przez przydlugie misje i dosc zmudne wbijanie levelu zeby zrobic upgrady np pozniej do ciezarowek

• Odpowiedzi 177
  • Wyświetleń 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 20.05

• Stacje nie, ale jakieś mauzery w bazie czy coś i by wystarczyło. W ekipie zawsze ktoś jeździł cysterną i robił za mobilną stacje paliw i to było fajne. Grając solo rozumiem irytację ciągłego tankowani

• messer88
    messer88

Opublikowano

Doić grę passami będą jak się okaże sukcesem jak SR, w tym upgrade teraz mają być dwie dodatkowe mapy, kilka pojazdów i na teraz dostępny tylko jakiś scout.

Opublikowano
8 minutes ago, messer88 said:

Doić grę passami będą jak się okaże sukcesem jak SR, w tym upgrade teraz mają być dwie dodatkowe mapy, kilka pojazdów i na teraz dostępny tylko jakiś scout.

Myślę, że jest na dobrej drodze. Na Steamie już wykręciła 3x lepszy wynik, niż w swoim peaku Snowrunner.

Opublikowano

Na tej 3 mapce już miejscami wjeżdża dobra kombinatoryka i ciężki teren więc fani SR się pewnie odnajdą.

Boli jedynie rozdziałka w perf mode na PS5 amator, jak jeszcze zacznie padać to wygląda jak wersja switch xD

Opublikowano
1 hour ago, messer88 said:

Na tej 3 mapce już miejscami wjeżdża dobra kombinatoryka i ciężki teren więc fani SR się pewnie odnajdą.

Boli jedynie rozdziałka w perf mode na PS5 amator, jak jeszcze zacznie padać to wygląda jak wersja switch xD

A daj jakiegoś screena z tego Performance mode, porównam sobie jak wypada na tle Prosiaka.

Gram sobie dalej na tej 2 mapie, zaczyna mnie wkurzać ta laska, za dużo się wpierdziela w tryby. Zdecydowanie wolę otwartą formę decydowania o misjach, które wykonuję, jak w Snow. Na kolejnych mapach też jest taka zabawa w "fabułę", czy może w końcu kończy się to prowadzenie za rączkę?

Opublikowano

Na niektórych mapach ta laska jest zbugowana i za każdym razem jak wchodzisz na mapę to leci wszystkie dialogi od początku... Idzie zwariować.

Opublikowano

Wrzucę coś później. No masz jak w SR czyli misje główne nazwijmy to story jak i poboczne, które warto robić bo dają materiały potrzebne później do kolejnych głównych związanych z odbudową. Dodatkowo naprawy gazociągów czy co to jest. 2 pierwsze mapy to samouczek jest.

Opublikowano
17 hours ago, messer88 said:

Kilka screenów z perf mode

Spoiler

4O94q4Z.jpeg

kicTYdA.jpeg

nq5fqiB.jpeg

iE8ao4j.jpeg

Zpo7mAQ.jpeg

Rzeczywiście trochę rozdzielczość niedomaga. Na Pro jest trochę ostrzej, ale mam wrażenie, że jakość tekstur jest gorsza.

19700b78a1c22-screenshot-Url.png

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

W deszczu w ruchu najgorzej wygląda wtedy gra.

Robię tą trzecią mapę Sunken (już 80%) no i momentami są zadania jak z SR nie jest miło i przyjemnie tylko trzeba się jebać i wkurzać. No, ale zrobiłem po kilku wywrotkach.

image.png

Opublikowano

Ale plus jest taki, że byle drzewko nie doprowadza Cię do szału jak to było np. w Expeditions. Ciężkie maszyny po prostu łamią te zieleniny i tak powinno być.

Dla starych chłopów na oderwanie się od ciężaru dnia, serdecznie polecam.

Edytowane przez addhoc

Opublikowano

Ja dalej na 3 mapie w Europie wschodniej. Ktoś porobiłem więcej i ta kasa sie przydaje? Na ten moment mam 100k prawie i w sumie nie mam na co wydawać oprócz czasem kilku rur czy belek jak mi się nie chce przetwarzać.

Opublikowano

Na surowce mi szkoda ale na pojazdy wydaje. Te startowe zardzewiałe trzeba szybko powymieniać na lepsze warianty ze sklepu. Nowy scout co odblokowałem na 9lvl chyba 50k kosztuje.

A która mapkę brałeś jako 3, na górze czy na dole? U mnie ostatnie zadanie na tej z dołu, konwój przez 3/4 mapy trzeba puścić tylko przed naprawić i położyć sporo dróg bo nie przejedzie.

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

Na surowce mi szkoda ale na pojazdy wydaje. Te startowe zardzewiałe trzeba szybko powymieniać na lepsze warianty ze sklepu. Nowy scout co odblokowałem na 9lvl chyba 50k kosztuje.

A która mapkę brałeś jako 3, na górze czy na dole? U mnie ostatnie zadanie na tej z dołu, konwój przez 3/4 mapy trzeba puścić tylko przed naprawić i położyć sporo dróg bo nie przejedzie.

Góra. Siedzę tam już z 15h i 60 procent pokazuje.

Opublikowano

Nieźle ja mam ponad 20 już chyba na tej z dołu, 96%. Ciekawi mnie czy ta wyżej będzie łatwiejsza trochę. Nie odblokowałem nic związanego z tartakami więc to pewnie tam wyżej jest.

Opublikowano
2 hours ago, messer88 said:

Jak zobaczycie takie beczki zielone z białym orzełkiem to ładujcie i do sklepu, warte 40k. Znalazłem dwie na mapie Sunken.

image.png

Dziwne, że o tym mówisz, ja jestem cały czas w samouczku (?) i gra ani razu nie wspomniała mi o sklepie, gdzie mogę sprzedawać rzeczy. Jak się o tym dowiedziałeś? Ja nie wiem, czy mam nawet odblokowany ten sklepik.

Druga sprawa - jestem na trzeciej mapie i raptem znowu nie mogę budować mostów...Nie rozumiem konstrukcji postępu w tej grze. Najpierw dają taką możliwość, później ją zabierają. Bez sensu.

Rozczarowaniem dla mnie jest też forma misji - robię jedną, przejeżdżam 200m, zadanie wykonane. Kolejne zadanie - dojedź do punktu oddalonego o 100m od miejsca w którym skończyłeś poprzednie zadanie. Serio? To jest trochę marnotrawienie potencjału, chyba że uznamy, że trzecia mapa, ta z góry, to znowu i wciąż tutorial, wtedy niby ok, ale wychodzi na to, że pół gry to tylko tutorial i prowadzenie za rączkę.

Wczoraj kupiłem Aramatsu Bowhead - czyli maszynę za pre-order. Jest mega, ale to trochę jak jazda na czitach :D

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Mosty możesz budować dopiero po uruchomieniu fabryk na mapie. Fabryka płyt betonowych = betonowe mosty, itd. Potem chyba możesz od samego początku drewniane robić.

Co do sklepiku, to na każdej mapie masz Skład Budowlany (poza pierwszymi dwoma). Tam zawozisz rzeczy, które podświetlaja się na żółto i sprzedajesz. Beczka to easter egg z Warhammera, na którego też mają licencję, ale są dobrze ukryte. Podobnie jak zabawki.

Co do map, to ostatnia mapa Kernel to masakryczny skok poziomu trudności. Praktycznie całą mapę trzeba asfaltować, pełno kamieni i głębokiego błota, cele zadań w jakiejś ciemnej dupie. AI cały czas puszcza tiry, które zatrzymają się przy najmniejszej przeszkodzie. No jest męczarnia, bo wyjebałem się na tej mapie więcej razy niż na wszystkich poprzednich razem wziętych.

Edytowane przez Patricko

Opublikowano

Co raz bardziej brakuje mi podstawowych ficzerow z poprzednich gier, jak wyciagarka w kazdym samochodzie. Jak doladujesz pake zlomem I betonowtmi plytami to latwo sie zagrzebac w byle kaluzy. Nie podepniesz sie pod drzewko ani nie wyciagniesz sie z tarapatow drugim samochodem tylko trzeba sie brandzlowac z rozladunkiem lub przenoszeniem samochodu do garazu. Lipa

Opublikowano

@Tommy Dee Ja się łapię na tym, że odruchowo wciskam L1 i chcę zmieniać biegi w błotnych wojażach. Ale tu kuźwa nie ma skrzyni biegów...

@Patricko A te beczki też są oznaczone na żółto zamiast fioletowego? Co do ostatniej mapy - szkoda, że dopiero ostatnia coś sobą reprezentuje, bo wychodzi na to, że nawet nie połowa, a 80% gry to samouczek.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Tak, jak sobie przełączysz warstwę na zasoby na mapie, to podświetla się na żółto. Podobnie jak zabawki.

Opublikowano
47 minut temu, Masamune napisał(a):

Dziwne, że o tym mówisz, ja jestem cały czas w samouczku (?) i gra ani razu nie wspomniała mi o sklepie, gdzie mogę sprzedawać rzeczy. Jak się o tym dowiedziałeś? Ja nie wiem, czy mam nawet odblokowany ten sklepik.

Jest taki zielony kwadrat na mapie jak wjedziesz to są opcje zakupu gotowych elementów budowlanych lub sprzedaży, a czasem się wyświetla monit z lewej że można sprzedawać złomy różne. Mosty to zaplanować możesz sobie w każdej chwili, ale żeby zbudować trzeba zwieźć materiały i do tego trzeba dostarczyć surowiec do fabryczki wpierw. I robić zadania poboczne bo tam też dają materiały w nagrodę.

@Patricko ile Ty już ciśniesz że jesteś na ostatniej mapie?

Opublikowano

Miałem dostęp prawie 2 tygodnie przed premierą, a na tej ostatniej mapie jestem już chyba 3 czy 4 dzień. No jest tam sporo do roboty, a teren nie ułatwia. Jak pisałem, czuć skok w poziomie trudności.

Opublikowano

A weź napisz jak jest z pojazdami, jak kupiłem już sobie jakieś lepsze wersje sklepowe to będą kolejne ich upgrade czy już nie? Tego mi brakuje najbardziej w sumie, zbierania upgrade i jakiejś większej customizacji. Decyzje z paliwem doceniam bo momentami to by było za dużo rzeczy do jebania się jeszcze extra z tankowaniem.

Opublikowano

Tyle co w sklepie. Te inne wersje tego samego pojazdu to bardziej różne odmiany niż upgrade. Np. Zikz z naczepą, albo z maszyną do piachu (którą użyłem raptem jeden raz w całej grze). Lepsze wersję są spychacza czy walca, po prostu je odblokujesz później ze względu na level. Te inne odmiany spychacza to wersja z paką i szuflą (ale bez możliwości ubijania piachu...), a potem do wożenia i zbierania drewna. Całkowicie bez sensu :)

Mi też brakuje customizacji pojazdów, no i jest ich mało... Tylko jedna ciężarówka z żurawiem i paką? Słabo. Będą pchać znacznie lepsze pojazdy w dlc, żeby ludzie kupowali.