Opublikowano sobota o 18:082 dni No mam nadzieję, że oprócz tego rozbudowanego trybu Story będzie też podobny tryb jak w REVO lub Quest z VF4. Virtuę uwielbiam, to koja ulubiona bijatyka i cieszę się bardzo, że poważnie podchodzą do nowej części.Bardzo jestem ciekaw co jeszcze tam wymyślą, ale te nowe postacie jakieś takie niespecjalne - Stella to jeszcze pół biedy, wygląda praktycznie jak Sarah, walczy kickboxingiem, więc będzie kontaktowa w walce jak Brad, ale ten Cielo to ma zadatki na jakiegoś pendejo. Oprócz tego generyczny murzyn (będzie pewnie bokserem), i azjatka.Jak mi usuną kogoś ze starej gwardii i wcisną ich w to miejsce to ch*j im w dupę
Opublikowano sobota o 18:382 dni Bardziej bym sie spodziewal ze kogos ze starej gwardii usuna na chwile zeby potem wciskac jako DLC.
Opublikowano wczoraj o 02:23 1 dzień W dniu 21.05.2026 o 15:29, Observer napisał(a):Plus liczę na to że studio od Yakuzy zapewni jakiś godny tryb singleplayer wzorowany na tej serii.Posłuchali się, teraz muszę kupić. Takie są zasady.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. On 6/6/2026 at 7:08 PM, Snake_Plissken said:No mam nadzieję, że oprócz tego rozbudowanego trybu Story będzie też podobny tryb jak w REVO lub Quest z VF4. Virtuę uwielbiam, to koja ulubiona bijatyka i cieszę się bardzo, że poważnie podchodzą do nowej części.Bardzo jestem ciekaw co jeszcze tam wymyślą, ale te nowe postacie jakieś takie niespecjalne - Stella to jeszcze pół biedy, wygląda praktycznie jak Sarah, walczy kickboxingiem, więc będzie kontaktowa w walce jak Brad, ale ten Cielo to ma zadatki na jakiegoś pendejo. Oprócz tego generyczny murzyn (będzie pewnie bokserem), i azjatka.Jak mi usuną kogoś ze starej gwardii i wcisną ich w to miejsce to ch*j im w dupę Shun juz pewnie nie zyje Lau tez bo byl nieuleczalnie chory w VF5 jak poleca to plakal nie bede xD
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Okaże się że ta wódeczka Shuna to był tak naprawdę eliksir nieśmiertelności, a Lau zostanie przerobiony na cyborga przez jakąś złą organizację.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. W dniu 6.06.2026 o 20:38, pawelgr5 napisał(a):Bardziej bym sie spodziewal ze kogos ze starej gwardii usuna na chwile zeby potem wciskac jako DLC.Tam jest za krotka lawka zeby takie podejscie stosowac. To nie pokeball z tekkena, ze co odslona to jakies pasztety z mixem ciosow innych postaci. Jesli chcieliby to rozpisac na sezony (straszny rak) to 1/4 podstawki by zniknela.VF stawialo zawsze na prawidziwe style walki i niech sie tego trzymaja. Juz i tak jest z 5 postaci od kunf-fu ale temat nie jest wyczerpany. To jak juz maja cos sezonowac to faktycznie nowych zawodnikow a nie recykling starych.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Do DLC mają spory zestaw gości z Yakuzy.11 godzin temu, wet_willy napisał(a):Shun juz pewnie nie zyje Lau tez bo byl nieuleczalnie chory w VF5 jak poleca to plakal nie bede xDŚmierć to żadna przeszkoda przed powrotem w świecie bijatyk, jak zresztą uczy Heihachi i Bison.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Jak wszyscy pewnie zaczna tez kupowac licencje na postacie z innej gry.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor W serii VF raczej trzymano się zasady, że nikogo nie usuwano ze składu, a jedynie dodawano (zazwyczaj) dwie nowe postacie.W VF2 do obsady z „jedynki” dołączyli Lion i Shun Di. W VF3 zachowano wszystkich wojowników, a skład wzbogacili Aoi i Taka-Arashi. W VF4 pojawili się Vaneska i Lei-Fei (po raz pierwszy pożegnano wtedy sumokę). VF4 Evolution (swoją drogą genialna gra) dodało Brada i Goha. Piątka rozbudowała ekipę o El Blazea i Eileen, a VF5 R.E.V.O. dorzuciło Jeana oraz przywróciło sumokę.Jak widać po przeciekach, w najnowszej części zmiany będą znacznie większe, ale liczę, że Lau pozostanie w składzie. Obok Akiry i Kage-Maru to moja ulubiona postać. Plus, tak jak Observer zaznaczył, kaplica to najmniejszy problem w świecie bijatyk. Uwielbiam Virtuę. Czekam i biorę w dniu premiery. Całość prezentuje się niesamowicie. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Sylvan Wielki
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nie chcę mi się wierzyć, że mogliby poświęcić takie tuzy jak Laua i Shuna, a w ich miejsce wstawić tą czwórkę. Nawet trudno mi sobie wyobrazić sytuację, że wprowadzą sezony jak w innych bijatykach, gdzie będą dodawać zawodników starej gwardii - prędzej uwierzę w występy gościnne.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wszystko zależy od tego jak ta gra się sprzeda i utrzyma ludzi online.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Skoro jest taki nacisk na fabułe, to nie zdziwią mnie dlc fabularne z nowymi postaciami, jakieś questy itp
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 1 godzinę temu, Snake_Plissken napisał(a):Nie chcę mi się wierzyć, że mogliby poświęcić takie tuzy jak Laua i Shuna, a w ich miejsce wstawić tą czwórkę. Nawet trudno mi sobie wyobrazić sytuację, że wprowadzą sezony jak w innych bijatykach, gdzie będą dodawać zawodników starej gwardii - prędzej uwierzę w występy gościnne.W historii mordobić było kilka głośnych przypadków, gdy ikoniczne postacie znikały z podstawowego składu kolejnej części.Przykład: brak Kazka w Tekken 3. Owszem, można tłumaczyć to wprowadzeniem Jina jako przedstawiciela nowego pokolenia, ale mimo wszystko dla wielu graczy był to spory szok.Podobnie było z brakiem Scorpiona w Mortal Kombat 3, co również wywołało niemałe oburzenie wśród społeczności.W Dead or Alive, Guilty Gear czy Soul Calibur, sytuacja zbliżona, choć nie na taką skalę. Najbardziej ekstremalnym przypadkiem pozostaje jednak Street Fighter III, gdzie z obsady wyleciała niemal cała stara gwardia. Pamiętam jak dziś, że wręcz nie mogłem uwierzyć w to, co Capcom zaserwował fanom serii.Natomiast model sezonów wydaje się całkiem prawdopodobny. Pamiętam czasy, gdy za łebka zagrywałem się w Street Fighter Alpha, SFA 2, i Alpha 3 czy (Ultimate) Mortal Kombat Trilogy.Taki był wówczas system sprzedaży — wypuszczano kolejne części gry z dodatkowymi postaciami, planszami i usprawnieniami.Dzisiaj twórcymogą po prostu wypuścić jedną bazową wersję produktu, a następnie przez lata rozwijać ją o nowe postacie, areny i tryby.Czasami przybiera to jednak kuriozalne formy. Pamiętam, jak Street Fighter V można było kupić za około sześćdziesiąt zł, podczas gdy pakiet halloweenowych strojów kosztował ponad 80 zł — i to tylko dla garstki postaci.Powtórzę raz jeszcze. Byłbym rad, gdyby stara gwardia powróciła w pełnym składzie, a w przepustce – o ile takowa będzie – niech dodadzą nowości, ewentualnie gościnne występy.Tylko, na litość boską, niech to ma ręce i nogi, bo jak widzę te postacie w Tekken8/SF6 to zastanawiam się, kto to zatwierdza. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Sylvan Wielki
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 20 minut temu, Sylvan Wielki napisał(a):Podobnie było z brakiem Scorpiona w Mortal Kombat 3, co również wywołało niemałe oburzenie wśród społeczności.Scorpion wylecial bo dobrze wiedzieli, ze bedzie ponowny skok na kase w postaci Ultimate. Tez kiedys romantyzowalem ten ruch, ze pozbyli sie glownej postaci, ze odwaznie itd. ale no nie, po prostu ch.ujowa zagrywka.22 minuty temu, Sylvan Wielki napisał(a):Najbardziej ekstremalnym przypadkiem pozostaje jednak Street Fighter III, gdzie z obsady wyleciała niemal cała stara gwardia. Pamiętam jak dziś, że wręcz nie mogłem uwierzyć w to, co Capcom zaserwował fanom serii.Bo to byla zupelnie inna bijatyka robiona tez przez capcom, do ktorej doklejono Ryu i Kena i przemianowano tytul na SF3.