Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Legend of Heroes: Trails in the Sky 1st Chapter

Featured Replies

Opublikowano

Ja planowalem sie zainteresowac seria ale najebane gierek jak w jakims SMT i ostatecznie nie chcialo mi sie szukac od czego zaczac. Mam na Vite dwie czesci i to ogram a potem sie zobaczy.

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Im dalej tym lepiej i przyjemniej się gra. Fabuła rozwija się dość wolno, postacie są wyraziste, mają swoje historie i rozterki. Jednym z głównych bohaterów jest @Josh zwany tutaj Joshuą. Jest to

• Ok. 35 h za mną. Jestem w 2 rozdziale. Zważywszy na fakt, że jakiś typ na yt przechodzi całą grę w 33 h, to idzie mi dość ślamazarnie, he he he. Nic jednak na to nie poradzę, bo w którą część Trailsów

• Już kilka godzin gameplayu za mną. I gra mi się zajebiście. Mechanika walki jest dużo lepsza od tej z Dragon Quest Heroes. Pozwala na walkę w real time albo przełączenie na tryb turowy. Pomniejsze det

Opublikowano
59 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Ja planowalem sie zainteresowac seria ale najebane gierek jak w jakims SMT i ostatecznie nie chcialo mi sie szukac od czego zaczac.

Proszę bardzo: https://www.rpgfan.com/feature/so-you-want-to-get-into-the-trails-series/

Opublikowano

Wiadomo, że od remajczku Trialsów in Sky.

Sam ogrywam, ch3 bo z przerwami, to wielka i długa gra (ale bardzo przyjemna).

Opublikowano

Nie zapomnij wziąć tak z pół roku urlopu.

Opublikowano

No dobra wiec jest remake jedynki. Na jesien 2023 bedzie remake 2. Orginalna trojka tylko w japonii na martwe konsole. Potem Trials from Zero i Azure i dopiero potem sa te dwie gierki (Trials of the Cold Steel) co mam na Vicie. Zajebiscie :/

Czy jak zagram to co mam na PSV to mocno NIE bede wiedzial o co chodzi w fabule tak ogolnie?

Opublikowano
9 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

No dobra wiec jest remake jedynki. Na jesien 2023 bedzie remake 2. Orginalna trojka tylko w japonii na martwe konsole. Potem Trials from Zero i Azure i dopiero potem sa te dwie gierki (Trials of the Cold Steel) co mam na Vicie. Zajebiscie :/

Czy jak zagram to co mam na PSV to mocno NIE bede wiedzial o co chodzi w fabule tak ogolnie?

Poszczególne arce (a więc ToCS) można traktować mniej więcej jako samodzielne serie i spokojnie można ogrywać samodzielnie (nie wiem jak z grami po ToCS), choć umknie Ci nieco smaczków jak powracające postacie czy np. w arcu już po Sky (Azure i Zero) było domknięciu paru wątków właśnie po Sky.

Opublikowano

Cold Steel to nowy zestaw bohaterów w nowej lokacji, skupiający się na zupełnie innym zagrożeniu niż w pierwszych trzech częściach. To był mój punkt wejścia w tę serię i uważam, że wtedy był to idealny moment. Pierwsze i drugie ToCS możesz spokojnie grać, ToCS3 i 4 już trochę wymagają znajomości poprzednich odsłon (przynajmniej Zero i Azure), ale nawet bez tego powinieneś dobrze się bawić i mniej więcej odnaleźć w tych wydarzeniach, co najwyżej ucieknie Ci masa smaczków, odniesień i kilka razy będziesz się drapał po głowie "co to za postać i czemu jest tak istotna dla fabuły?".

Sorry, ale nie oszukujmy się, mało kto ma tyle czasu, żeby nadrobić wszystko od samego początku, to by wyszło grubo ponad 1000h. Więc najlepiej zacząć od Cold Steel, wszystkie wcześniejsze odsłony obczaić na YT albo cierpliwie czekać na kolejne remaki i dopiero wtedy powoli je nadrabiać. Sam jeszcze nie ruszyłem trylogii rozgrywającej się w Liberl.

Opublikowano

15 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Trails 3rd jest na PC, ale jak rozumiem to Cię interesuje. W takim razie, piszesz, że masz Vitę. Przerobiona? Jeżeli nie, to dlaczego? ;) Możesz albo zagrać w angielską wersję PSP, albo w japońską Evolution z angielskim patchem (wymagane Henkaku/Enso). Sam grałem w 1 i 2 własnie na Vicie w spaczowane Evo (ale 1 kupiłem na PSP i na PC, a 2 na PC). To bardzo fajne rozwiązanie, bo masz tę zremasterowaną wersję z japońskim VO, ale angielskimi napisami.

Edytowane przez DarkStar