Opublikowano 14 stycznia14 sty Autor 11 godzin temu, KubaPL napisał(a):Będzie możliwość napisania wspominek od forumka?Chyba Bartek Kluska nie planował takiej strony wspominkowej, ale wspomnę mu. Aczkolwiek z forumka przy tej okazji zainteresowanie raczej niewielkie, więc nie wiem, czy byśmy się nazbierali, bo to trzeba z 5-6 osób.
Opublikowano 14 stycznia14 sty Okładki z Pitfall i River Raid mega. Fajnie, że dajecie szanse takiej archeologii growej.
Opublikowano 14 stycznia14 sty Atari Rulez!O ile 2600 może i jest obecnie tylko ciekawostką (ale interesującą w swej surowości) to małe Atari czyli XL/XE rządzi. MULE jest nadal super grywalne, Misja, AD2044 czy Silent Service graficznie cieszą oko, a wspomniane Robbo trenują szare komórki. Wciąż istnieje scena, nadal powstają gry (oryginalne i konwersje). Malkontentom i marudom stanowcze nie!
Opublikowano 14 stycznia14 sty 3 godziny temu, BRY@N napisał(a):A Norby nie był Atarowcem?Norby miał Amigę. Chyba że wcześniej miał Atari.
Opublikowano 14 stycznia14 sty 10 godzin temu, Perez napisał(a):Chyba Bartek Kluska nie planował takiej strony wspominkowej, ale wspomnę mu. Aczkolwiek z forumka przy tej okazji zainteresowanie raczej niewielkie, więc nie wiem, czy byśmy się nazbierali, bo to trzeba z 5-6 osób.To weźcie szybko zbierzcie te wspominki, żeby (śmy) nie wymarli ci, którzy grali na atarynkach
Opublikowano 14 stycznia14 sty Widzę, że coraz więcej młodzieży na forum😀Ja sie cieszę z tego wydania, to moja pierwsza platforma do grania i mega wspomnienia z dzieciństwa. Do tej pory mam dumnie postawioną Atari 65 XE na półeczce razem z magnetofonem, joystickiem i starymi kasetami ze składankami gier.Myślę, że samo przekartkowanie numeru to już będzie powrót do dzieciństwa. Dziękuję ekipie PE.Ehh Zorro wgrywał się 40min😀 Edytowane 14 stycznia14 sty przez _daras_
Opublikowano 14 stycznia14 sty Ja zaczynałem na C-64, Atari widziałem tylko u kumpla - Kolo Fortuny było grane
Opublikowano 14 stycznia14 sty Ja też Byłbym chętny na możliwość napisania wspoinek o Atari. Grałem na Atari 2600 a właściwie to na Atari Rambo oraz na Atari 65 XE które nawet odnowiłem i odrestaurowałem.
Opublikowano 14 stycznia14 sty Strony wspominkowe były w Saturn Extreme i nie zostało zbyt ciepło przyjęte.
Opublikowano 14 stycznia14 sty 2 godziny temu, łom napisał(a):Strony wspominkowe były w Saturn Extreme i nie zostało zbyt ciepło przyjęte.W Saturn Extreme to były screenshoty wpisów z forum, bo zabrakło nadesłanych wspomnień od czytelników. Miały być 4 strony zapełnione, a okazało się że ledwie 2 strony zajęły wspominki to pozostałe 2 strony Konsolite zapchał screenshotami z forum. Szkoda na to papieru.
Opublikowano 15 stycznia15 sty W PC Extreme bardzo fajna strona wspominkowa, przypomina mi dawne listy do redakcji. No i nawet zdjęcia były.
Opublikowano 15 stycznia15 sty Jak przyjdzie do wyboru okładki to chyba jednak wezmę River Raid. Jakaś taka spójna się wydaje.
Opublikowano 15 stycznia15 sty Atari a wlasciwie klon A2600 o nazwie bodajze Rambo to byla moja pierwsza konsola. Swietnie sie bawilem. Moje top 3 to bylo River Raid, Pitfall i Enduro. Sporo innych rowniez bardzo dobrze wspominam. Okladke pewnie wezme z RR.
Opublikowano 15 stycznia15 sty Przypomniało mi się, że ok 3 lata temu napisałem taki papierowy list do PSX Extreme z okazji konkursu w Pegasus Extreme i udało mi się wygrać kilka fantów Wspominałem tam o Atari 2600 / RAMBO:Do tej pory graliśmy na konsoli wideo RAMBO. Moje ulubione gry z RAMBO to samoloty, policjant, tarzan, formuła. Jednak odkąd mamy Pegasusa gramy tylko w niego.Zdjęcia z FB PSX:
Opublikowano 15 stycznia15 sty 18 godzin temu, _daras_ napisał(a):Ehh Zorro wgrywał się 40min😀Max 20 ;)
Opublikowano 15 stycznia15 sty Ciekawe czy redaktorzy będą powielać mit o niewgrywaniu sie gier bo było za głośno. Cicho bo się nie wgra było na C64
Opublikowano 17 stycznia17 sty Doskonale. Na to czekałem. ❤️W dniu 15.01.2026 o 14:25, czapa napisał(a):Ciekawe czy redaktorzy będą powielać mit o niewgrywaniu sie gier bo było za głośno. Cicho bo się nie wgra było na C64 Akurat 800 XL miał defekt w mechanizmie wczytywania, którego C64 nie miało. Na małym Atari oprogramowanie nie wczytywało się co któryś cykl wczytywania „by design”. Na C64 problem był inny: ustawianie głowicy bo każdy pirat nagrywał na odrobinę inaczej wyregulowanej głowicy. Na zachodzie ten problem z C64 nie występował bo gry były oryginalne i nagrywane na standardowych ustawieniach.
Opublikowano 17 stycznia17 sty W dniu 15.01.2026 o 13:54, friedrich napisał(a):Max 20 ;)Gdzieś mniej więcej na przełomie lat 80 i 90 wszedł tryb turbo do Atarynek. Wczytywanie gier zajmowało wówczas po 2, 3 czy 5 obrotów. To było prawdziwe turbo i niesamowicie użyteczna rzecz na Atari.
Opublikowano niedziela o 10:205 dni Przedsprzedaż limitki Atari Extreme rusza równolegle ze standardowymi 20 stycznia?Będzie można kupić limitkę na Allegro czy tylko na psxextreme.pl/sklep?
Opublikowano niedziela o 11:085 dni Autor 47 minut temu, Scythe napisał(a):Przedsprzedaż limitki Atari Extreme rusza równolegle ze standardowymi 20 stycznia?Będzie można kupić limitkę na Allegro czy tylko na psxextreme.pl/sklep?Komplet okładek będzie i na Allegro, i w sklepie.
Opublikowano niedziela o 11:265 dni Bedzie jeszcze preview okladki limitki czy dopiero w momencie startu preorderow?
Opublikowano niedziela o 11:345 dni Autor 7 minut temu, Mejm napisał(a):Bedzie jeszcze preview okladki limitki czy dopiero w momencie startu preorderow?Dzisiaj wieczorkiem wrzucę wraz z info o wynikach ankiety.
Opublikowano niedziela o 19:025 dni Autor Pany, dzięki wielkie za głosowanie. Finalnie nazbierało się prawie 400 głosów (forumek + ankieta w Google'u). Do druku leci 6 pierwszych pozycji + limitka.River Raid - 262 głosyPitfall! - 209Bruce Lee - 204Asteroids - 163Dungeon Master - 112Robbo - 81---Crystal Castles - 63Keystone Kapers - 53M.U.L.E. - 46Mercenary - 41Tempest 2000 - 39Electrocop - 36