Opublikowano 19 godzin temu19 godz. no, czy ktoś tu stolarzuje? tak, istnieje takie słowo, na pewno.szukam fajnej piły stołowej nie przekraczającej 2k i nie wiem jak się za to zabrać. zależy mi na stabilnym blacie i zabezpieczeniami przed odrzutem.a może ktoś tu jest mocnym fanatykiem i pochwali się jakimiś swoimi mebelkami? ale byłoby fajnie.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor mówisz tak tylko bo doczepiłem się ciebie w temacie platyn i chcesz mnie skrzywdzić.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja się tylko martwię :(Mam złe wspomnienia związane z piłą stołową. Pracowałem kiedyś jako pomocnik u prywaciarza-tapicera, a po stelaże jeździłem do małego zakładu stolarskiego znajdującego się dwie ulice dalej. Pracował tam pewien dziadek dorabiający do emerytury, gość lubił sobie wypić przed pracą, a chyba nie muszę wspominać że alkohol i zajebiście szybko kręcące się ostrze to nie jest dobre połączenie. Pamiętam, że któregoś ranka przyjechałem po towar, a tam pogotowie na sygnale zabierające typa i całe pomieszczenie zachlapane we krwi, bo ziomek ujebał sobie dwa palce Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Josh
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 godziny temu, Josh napisał(a):chyba nie muszę wspominać że alkohol i zajebiście szybko kręcące się ostrze to nie jest dobre połączenieBędzie siemię lniane pite przed robotą, a nie browar, więc nie musisz się martwić.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ale do czego ci ta Piła poza obcięciem paluchów? Uciąć deskę raz na rok czy jakieś większe pracę?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor taką do obcięcia palet do pieca to już mam. wczoraj się zaczytałem i chyba będę myślał nad dewalt DWE7485.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nie jest zła ja mam Milwaukee coś tam coś tam ale bez zabezpieczenia palców. Jak nie masz doświadczenia albo się zagapisz to z bogiem pogranie na padzie do końca życia. Popychacz to podstawa i nigdy nie pracuj na szybko nie spieszy się a jak zaczniesz źle ciąć to skoncz pracę na ten dzień po pierwszym błędzie. Porady starego stolarza miejscowego z brakami palców.Btw Mogę ci sprzedać takiego jebacza do cięcia wszystkiego służył przy budowach domów przetnie wszystko silnik 4 albo 5 kw trójfazowy nie korzystam bo boje się włączyć xd
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak cos Figaro to da sie grac na matach do tanczenia. Ludzie nawet na tym soulsy koncza.