Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Pewnie więcej użytkowników konsol ma dostęp do internetu niż do napędu więc po kiego wała płyty z tymi samymi demami co są na PS Store? A jak ktoś myśli że jakaś firma będzie tworzyła ekskluzywne dema dla niszowego magazynu z Polski to Co następne, trailery na płytach?
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 1 minutę temu, łom napisał(a):Pewnie więcej użytkowników konsol ma dostęp do internetu niż do napędu więc po kiego wała płyty z tymi samymi demami co są na PS Store? A jak ktoś myśli że jakaś firma będzie tworzyła ekskluzywne dema dla niszowego magazynu z Polski to Co następne, trailery na płytach?Ziny? ;)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nigdy nie byłem fanem naklejek, bo albo było mi szkoda ich naklejać (takie w sumie jednorazowe są), albo zbierałem gdzieś w szufladzie (i z czasem się niszczyły). A może by tak, to tylko luźne przemyślenie, wypuścić serię kart? Takich w stylu tych z NBA. Na froncie jakaś graficzka, z tyłu okładka + krótki opis. Albo znaczki! Ktoś jeszcze zbiera znaczki? Pamiętam, że uwielbiałem przeglądać klasery i często zaglądałem do sklepu filatelistycznego. Pewnie stąd zostało mi zamiłowanie do oglądania tych wszystkich starych okładek...
Opublikowano 9 minut temu9 min W dniu 15.04.2026 o 09:42, Perez napisał(a):Pomysły zawsze mile widziane, natomiast ja tu jestem trochę jak ten słynny pan maruda - niszczyciel dobrej zabawy i zaraz widzę sporo kombinacji alpejskiej :)Zrobić taką okładkę jak najbardziej się da, no tylko wtedy mamy tak:a) grafik ma dodatkową zabawę, ale główna kwestia - co dawać na taką dodatkową okładkę - grę miesiąca (o ile nie jest to akurat gra okładkowa)? Jakiś po prostu ładny art? A może robić kilka wersji?b) trzeba by te ankiety odpalać - no to jest do ogarnięcia, w sumie przy specjalach tak robimy, tyle że tutaj by trzeba mailowo informować wszystkich prenumeratorów - z newsletterów wiem, że większa część i tak tego nie odczyta :) c) dla nas to na pewno dodatkowy koszt za takie dzielenie nakładu - czy podnosić wtedy prenumeratę? Czy taki zabieg by faktycznie przyciągnął nowych prenumeratorów? Sam nie wiem.d) jest też aspekt współprac reklamowych - okładki to najczęściej element dealu, więc nagle jakby część była inna to reklamodawca powie "no nie, tyle to nie płacimy za okładkę, skoro prenumeratorzy dostają inną" e) część osób zbiera PE i też byłby zgryz - no niby fajnie, że dostaną swoją okładkę tylko dla prenumeratorów, ale wtedy nie dostaną tej regularnej, która jest wszędzieTak że z mojego punktu widzenia - duuuużo dodatkowej zabawy (nowe projekty okładek, ankieta, dodatkowy koszt, dodatkowe wytyczne dla drukarni), a czy to realnie by nam coś dało? Obawiam się, że nie przyciągnie to nowych prenumeratorów, ba, część to pewnie by narzekała, że "ja to wolałem tę drugą okładkę".Chodziło bardziej o to, że prenumeratorzy dostawali by standardową i alternatywną okładkę.Co do reklamodawcy to dalej była by ich gra czy to co tam chcą tylko w innej wersji.Przecież jak wybieracie okładkę to macie chyba kilka projektów tego samego tytułu i wtedy z tych wersji można zrobić ankietę dla prenumeratorów. Kiedyś na forum albo Facebooku pisane było że okładki to niby symboliczny koszt druku. Jeśli chodzi o dodatki np. plakaty to też mogłyby być tylko dla prenumeraty i patronów. Chyba liczba osób wspierających magazyn na patronie i prenumerujących nie zmienia się tak drastycznie by nie móc ocenić nakładu tych bonusów. Myślę, że to też taki ukłon w stronę tych którzy od razu "z góry" i bez pośredników wspierają pismo. To głosowanie na okładki to bardzo fajne zacieśnianie więzi między czytelnikiem a wydawcą bo faktycznie ma się wpływ na kilka aspektów. Edytowane 6 minut temu6 min przez GG27