Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
58 minut temu, Observer napisał(a):

Za 7 próbą mi siadło, ale to był oszukany poison bo znowu pod Envenom+

Zrzut ekranu 2026-04-13 160738.png

Zrzut ekranu 2026-04-13 160912.png

Nie wiem dlaczego ale jakoś gra mi nie dawała kart pod poison, acceleranta i bubble ani razu nie widziałem, Bouncing Flask tylko raz. Ostatecznie po raz kolejny sprawdza się zasada że w tej grze nie ma co liczyć że coś wypadnie, to nasz styl gry musi być dostosowywany pod to co nam gra da, a nie na odwrót. Tu zaczałem run od Shivów i skończyłem tym, ze bosa ostatniego zabił poison.

No ustawianie całej gierki pod to, że ma ci coś wpaść, a jak nie to lipa to bezsens, ale jakoś nie mogłem odpuścić tego poisona, bo dosłownie w kilka runów po dojściu na A10 dwa razy brakło mi kilkanaście HP u drugiego bossa i se powiedziałem, że skoro do A9 doszedłem tak szybko pod poison, to poisonem też zrobię A10 :D

Ja na Regencie A7, chyba coraz lepszy się w to robię, bo 7 winów na 14 prób, ale jak zawsze A10 podda to wszystko weryfikacji. Ale cały czas mam takie odczucia, że Regent to wymiatacz, a wszędzie widzę opinie, że najsłabszy. Może mi pasi pod mój styl gry. Wczoraj Eksperyment na ostatniej fazie dostał Stardustem za 600 hp w drugiej turze jak mu nieśmiertelność zeszła :D zajebiste jest uczucie jak już od 1/3 walki tylko zbierasz gwiazdki i czekasz na wykonanie wyroku. W ogóle dopiero grając nim (no i wcześniej przez Snakebait Silent) pojąłem jak mocny jest Retain na karcie, wcześniej zupełnie tego nie doceniałem. Teraz miałem event na enchant i wybrałem Retain na Sturdust i Reflect, kiedy potrzebujesz zawsze masz pod ręka, mocarne to jest.

Edytowane przez tjery

• Odpowiedzi 118
  • Wyświetleń 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Shankor
    Shankor

To tylko dlatego, że PlayStation wycofuje się z rynku PC!

• Plugawy
    Plugawy

Gra może i fajna ale nie podoba mi się ten styl graficzny. Zbyt proste, uproszczone to wszystko i kolorowe.

• Próbowałem grać w jedynkę, spędziłem kilkanaście godzin, ale nie mogłem pokonać pierwszego bossa XD Jestem takim głąbem, czy bez czytania jakichś poradników nie da rady? Miałem wrażenie, że trzeba mie

Opublikowano
  • Autor

Ja jakoś Regentem nie mogę wejść na obroty. Jeśli nie wejdzie mi build pod gwiazdki to gine gdzieś w trzecim akcie. Teraz miałem taką akcję ze bossa aktu 2 pokonałem bez straty życia, a potem ze zwykłym noobkiem (Devoted Sculptor) przegrałem chociaż walkę zacząłem z pełnym życiem. balon

Oczywiście mówię o A10, czasem na wyluzowanie wrzucę sobie A1 i wtedy idzie jak masełko.

Opublikowano
4 godziny temu, Observer napisał(a):

Ja jakoś Regentem nie mogę wejść na obroty. Jeśli nie wejdzie mi build pod gwiazdki to gine gdzieś w trzecim akcie. Teraz miałem taką akcję ze bossa aktu 2 pokonałem bez straty życia, a potem ze zwykłym noobkiem (Devoted Sculptor) przegrałem chociaż walkę zacząłem z pełnym życiem. balon

Oczywiście mówię o A10, czasem na wyluzowanie wrzucę sobie A1 i wtedy idzie jak masełko.

Ja już drugi raz się na tym łapię, że po przeprawach na A10, zaczynam nową postacią i te pierwsze Ascensions to taki barszczyk, że potem sobie myślę, łoo jaka ta postać mocarna D

No ja Regentem póki co na moje naprawdę ok, właśnie A10 wbiłem, A9 poszło za 5 razem, ale wczoraj bezsensu zagrałem 2 runy jak mi się spieszyło i takie tam przeklikiwanie i przegrałem 2 razy, jakby nie to to by poszło A9 za trzecim razem. W sumie do A10 zrobiłem 10 winów, 30 porażek. Teraz sprawdzian na A10 D

Ja też nim gram głównie pod gwiazdki, ale czasem mieszam to z mieczem, miecz zawsze spoko, sobie tam lata w tle i forgujesz jak jest okazja, teraz na eksperymencie na ostatniej fazie właśnie mieczem go dobiłem, bo się zrobił na 80, a że 10 atak akurat miałem x2 to weszło 160. Ogólnie zauważyłem, że zawsze dobrą opcją jest nim brać jakieś karty niegwiazdkowe za 2-3 energii co mocno biją, bo dają damage w turach, gdzie akurat gwiazdek braknie i się to ładnie uzupełnia. Teraz w sumie miałem taki normalny nieprzgięty build, ale ładnie poszło wszystko.

I jeszcze teraz doszło do mnie, że źle robiłem na ogniskach i elitach, szczególnie w pierwszym akcie, za dużo leczenia, za mało upgradeowania i za dużo unikania elit. Na luzie trzeba 2 elity brać, jak da radę pod kątem kart i bossa to 3, lepsze karty, relici i więcej złota. Szczególnie jak jest rybka na końcu, bo ją to można nawet na 20 hp zrobić. Trzeba uważać najbardziej na gejzer, bo tam musi być pod 75% hapsów, chociaż w tym runie zrobiłem go jakimś cudem zaczynając od 41 HP. W drugim akcie tak samo, z 1-2 trzeba robić, a w trzecim to już kwestia buildu, jak wszystko śmiga już na początku to można odpuścić elity, chociaż czasem te zwykłe walki wcale nie są jakoś bardzo dużo łatwiejsze niż elity. Zresztą jak build śmiga to często 3. akt do bossów to masełko.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, tjery napisał(a):

I jeszcze teraz doszło do mnie, że źle robiłem na ogniskach i elitach, szczególnie w pierwszym akcie, za dużo leczenia, za mało upgradeowania i za dużo unikania elit. Na luzie trzeba 2 elity brać, jak da radę pod kątem kart i bossa to 3, lepsze karty, relici i więcej złota.

Ta zasada była bardzo ważna w jedynce, a tutaj bym powiedział że różnie to bywa z tymi elitami, zwłaszcza w 3 akcie. Ale ogólnie to masz rację, trzeba mocno się skupiać na upgradach, a leczenie to jakoś to będzie ;)

Pyknął mi A10 Regentem dziwny run, praktycznie cały damage robiła mi karta Bombardment który zagrywa się automatycznie z puli exhausted. Potem doszła druga kopia i po ich wprawieniu w ruch wystarczyło blokować, bo karty atakowe same się grały. Ale na farcie wygrałem z 3 hp, jedna runda więcej i by mnie nie było.

Zrzut ekranu 2026-04-15 013850.png

Opublikowano
8 godzin temu, Observer napisał(a):

Ta zasada była bardzo ważna w jedynce, a tutaj bym powiedział że różnie to bywa z tymi elitami, zwłaszcza w 3 akcie. Ale ogólnie to masz rację, trzeba mocno się skupiać na upgradach, a leczenie to jakoś to będzie ;)

Pyknął mi A10 Regentem dziwny run, praktycznie cały damage robiła mi karta Bombardment który zagrywa się automatycznie z puli exhausted. Potem doszła druga kopia i po ich wprawieniu w ruch wystarczyło blokować, bo karty atakowe same się grały. Ale na farcie wygrałem z 3 hp, jedna runda więcej i by mnie nie było.

Zrzut ekranu 2026-04-15 013850.png

Ta, Bombardment jest niesamowity, raz zagrasz i z głowy, nie obchodzi cie czy np. jest akurat tura Doormakera co zjada karty, a dwa to już w ogóle, ulepszone to 48 dmg biernie co turę.

Ja wczoraj też pyknąłem A10 Regentem, znowu wleciał build z Particle Wall z Innate i Retain D ale co do totalnej nieśmiertelności tego buildu się ostatnio myliłem, tury Exhaust Doormakera to jest mocna kontra, bo nie można grać Particle Wall i trzeba bazować na innych kartach, a że ja zupełnie o tym zapomniałem i to był mój jedyny blok poza basicami to musiałem tankować na papę i ograniczać weakiem jak się udało trafić kartę, jebany skosił mnie do 15 HP. Drugi Eksperyment, mówię no z 15 HP to i tak nara, ale zapomniałem przez to Exhaust Doormakera jaki mam build D tylko w pierwszej turze jak setupowałem gwiazdki (bo nie miałem Sealed Throne) zabrał mi 5 HP, potem już wjechała nieśmiertelność i nawet mnie nie musnął.

Synergia w tej grze to jest jednak król. Wystarczą dwie karty i już masz maszynę nie do zatrzymania. Particle Wall z Innate i Retain w zestawie z Shining Star to jest jebana maestria. Shining Star robi 10 dmg i daje 2 energii i wraca do ręki w kolejnej turze, więc zawsze masz pewność, że dwa energii co turę jest. Do tego inne karty dające energię i jesteś nie do zatrzymania. Dosłownie nie miałem żadnej mega atakującej karty, najmocniejszy Crescent Spear za 28, ale to nie miało znaczenia, bo Particle Wall i Shining Star robiło wszystko co trzeba. Poza tym znowu mega wpadło 2xChild of Stars i Black Hole D

Ogólnie zadowolony jestem z postępu, 11 win, 41 loses, przy początkowym 11-253 Cladem wygląda dobrze D

Czas na Necro, zobaczymy z czym to się je. Ale Regencik GOACIK, myślałem po tym co się naczytałem, że będą mega problemy, a tu raczej masełko.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, tjery napisał(a):

Shining Star robi 10 dmg i daje 2 energii i wraca do ręki w kolejnej turze, więc zawsze masz pewność, że dwa energii co turę jest. Do tego inne karty dające energię i jesteś nie do zatrzymania. Dosłownie nie miałem żadnej mega atakującej karty, najmocniejszy Crescent Spear za 28, ale to nie miało znaczenia, bo Particle Wall i Shining Star robiło wszystko co trzeba.

A jak jeszcze do Shining Star dodasz sobie w jednym z eventów ulepszenie Momentum to już w ogóle potter

Opublikowano

Jo, w ogóle o tym nie pomyślałem, to już w ogóle by był kosmos obama

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Dobra, zmieniam zdanie co do najbardziej przegiętego buildu, przed chwilą zrobiłem A2 Necro i to było takie pojebane, że brak mi słów. Huj tam, że to A2, ale ja pierdolę. Eradicate z Vigorous 8 i Corrupted, do tego 2x Neurosurge, Borrowed Time i Lethality, Doormaker na 54x15 (z potką na 5 siły) zrobiony (a i tak jestem zły, że nie zaczekałem na Fear i Defiblirate, bo pierwszy raz miąłbym kartę na ponad 2000hp na hita) , cały 2 i 3 akt bez straty hp, co to w ogóle było. Jeszcze miałem Adrenaline od Silent i Wisp, masakra, to Eradicate z Retainem jest pojebane. A myślałem, że poprzednie runy pod Dooma były mocne, ale to jest dosłownie przegięcie, pierwszy raz w tej grze czułem taką moc. Dosłownie miałem zero bloku (same basicki i Bodyguard), a zawsze próbuję się opierać o blok, a tu nie było czego zbierać po 2-3 turach. Nawet poprzednie A10 mi takiej przyjemności nie sprawiły jak ten run, w końcu poczułem jak to jest rozmontować grę. Bez kitu, a mi się wydawało, że Stardust jest mocny, a Eradicate na Necro jak wszystko wejdzie to jest po prostu KOSMOS.

No i pierwszy raz dostałem odznakę, że cały run bez ani jednego leczenia na ognisku, ja pierdolę, jaka ta gra jest zajebista.

Opublikowano

Kurde, Necro moja ulubiona na ten moment. A7 teraz, dosłownie każdy run gram inaczej, tyle fajnych kombinacji. No i Osty jest zajebisty D raz jak zagrałem pod Doom, mówię, o podobnie jak posion, ale ile znaczy taka mała zmiana, że Doom zabija po turze a nie przed.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

@Observer A i w ogóle to się czasem bawię nią w Silent, chociaż Silent tak nie robiłem D sly kart nie ma, no ale dusze + te karty co ona ma na energię (Borrowed Time, Wisp, Neurosurgery, Invoke) to można tyle kart gać w jednej turze, że głowa mała. Już wiem o co Ci chodziło z wachlowaniem deckiem i graniu masy kart na turę. Aż od razu mam ochotę wrócić do Silent, żeby w końcu zagrać nią tak jak należy D

No i zczaiłem wczoraj o co dodatkowo chodzi z kartami na tracenie siły, myślałem, że to tylko pod Doom, ale zajarzyłem, że przecież potężny Osty atakuje niezależnie od twojej siły. Mega mi się nią gra.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
  • Autor

I o to chodzi, prawdziwa siła leży w zagrywaniu większej ilości kart na turę, czyli draw+generowanie energii to podstawa przegiętych buildów. Oczywiście da się też wygrać bez tego, ale największa adrenalinka leci jak zbudujesz coś przegiętego.

Właśnie wjechały zmiany z bety do głównej wersji i znowu płacz że za trudno:

image.png

Boli? Ma boleć. Taki urok tej gry.

Ps. fajnie że z razem z balance patchami przemycają tez nowe grafiki, tła czy efekty.

Edytowane przez Observer

Opublikowano
2 godziny temu, Observer napisał(a):

I o to chodzi, prawdziwa siła leży w zagrywaniu większej ilości kart na turę, czyli draw+generowanie energii to podstawa przegiętych buildów. Oczywiście da się też wygrać bez tego, ale największa adrenalinka leci jak zbudujesz coś przegiętego.

Właśnie wjechały zmiany z bety do głównej wersji i znowu płacz że za trudno:

image.png

Boli? Ma boleć. Taki urok tej gry.

Ps. fajnie że z razem z balance patchami przemycają tez nowe grafiki, tła czy efekty.

Jak już tu wiele razy pisałem dosłownie gardzę takimi ludźmi, za trudno to graj sobie na A0, a jak grasz ileś tam godzin i nie możesz zrobić A0 to nie graj w tą grę, bo to najwidoczniej nie gra dla ciebie. Albo rób sobie custom runy i se ustaw jak chcesz. Ale nie, wchodzi potem na Steama taki jeden melepeta z drugim i próbuje zjebać grę. Dobrze, że ci goście z Megacrit raczej mają na to wyjebane i robią swoje, czyli utrudniają grę w miejscach, gdzie powinno być trudniej.

Ja w sumie w ogóle nie będę zmieniał na maina, bo po co, na becie cały czas będą nowe zmiany, więc zostaję.

Edit:

Jeny, po co mi to wstawiałeś, wszedłem na Steama w dyskusje i jak czytam co tam piszą to dosłownie mi ciśnienie skacze, a jest piątek popołudniu. Ja pierdole.

Nic, czas zrobić A8 D

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Też sobie przejrzałem i można się przy tym nieźle uśmiać, ale najbardziej rozwaliła mnie jedna negatywna recenzja: 'just keep nerfing silent lol'. Nie typie, najbardziej dojebana postać wcale nie musi zostać w jakikolwiek sposób osłabiona, masz rację. Debil

Z innej beczki - mam blisko 50 runów Defectem za sobą i az musiałem przejrzeć historię runów, żeby się upewnić, ale ani razu nie dostałem tego relica, który po przywołaniu 7 orbów zadaje 30 obrażeń wszystkim przeciwnikom (metronome). Macie taką rzecz, której jeszcze z jakiegoś powodu w tej grze nie widzieliście?

Opublikowano
34 minuty temu, Ludwes napisał(a):

Też sobie przejrzałem i można się przy tym nieźle uśmiać, ale najbardziej rozwaliła mnie jedna negatywna recenzja: 'just keep nerfing silent lol'. Nie typie, najbardziej dojebana postać wcale nie musi zostać w jakikolwiek sposób osłabiona, masz rację. Debil

Z innej beczki - mam blisko 50 runów Defectem za sobą i az musiałem przejrzeć historię runów, żeby się upewnić, ale ani razu nie dostałem tego relica, który po przywołaniu 7 orbów zadaje 30 obrażeń wszystkim przeciwnikom (metronome). Macie taką rzecz, której jeszcze z jakiegoś powodu w tej grze nie widzieliście?

Powiem Ci, że aż tak bardzo się nie skupiałem, czy widziałem każdy relic, ale chyba raczej tak. Nie wiem jak z Defectem, bo nim jeszcze nie grałem. Ale na 50 runów to dziwne, żeby ani razu się nie trafiło. Mógł być w sumie w sklepach, które akurat ominąłeś, chociaż nie wiem do końca jak to działa, czy to jest tak, że jak nie wejdziesz do sklepu to pojawi się to samo w następnym i się resetuje dopiero jak wejdziesz, czy każdy sklep ma inne rzeczy i jak omijasz to już przepada to co w nim było.

No, na ukojenie nerwów poszło A7, mój pierwszy streak x 3 D powtarzam, Corrupted Erradicate powinno być zakazane D

Edytowane przez tjery

Opublikowano
13 minut temu, tjery napisał(a):

czy to jest tak, że jak nie wejdziesz do sklepu to pojawi się to samo w następnym i się resetuje dopiero jak wejdziesz, czy każdy sklep ma inne rzeczy i jak omijasz to już przepada to w nim było.

Jak nie wejdziesz to sklepu, to w następnym będzie to samo co byłoby w tym pierwszym, gdybys do niego wszedl, a reliki, które się w nim pojawiły, już się więcej nie mogą pokazać ani w innym sklepie, ani w skrzyniach czy w nagrodach po walkach z elitami. Dzisiaj miałem wyprawę Necrobinderem właśnie, w którym szybko dostałem relic, który leczy za trzy punkty życia za zabicie doomem, więc próbowałem pod to grać i nie chciałem wchodzić bez pieniędzy do sklepu, bo polowałem jeszcze na ten, który sprawia, że przeciwnicy zadają obrażenia o połowę mniejsze w turze, gdy zabija je doom (ten jest właśnie relikiem, który można dostać tylko w sklepie) i bałem się że przepadnie, ale w końcu w ogóle się nie pojawił, hehe.

Może faktycznie ten Metronome pojawil mi się choćby nawet w sklepie, a nie kupiłem.

Opublikowano
17 minut temu, Ludwes napisał(a):

Jak nie wejdziesz to sklepu, to w następnym będzie to samo co byłoby w tym pierwszym, gdybys do niego wszedl, a reliki, które się w nim pojawiły, już się więcej nie mogą pokazać ani w innym sklepie, ani w skrzyniach czy w nagrodach po walkach z elitami. Dzisiaj miałem wyprawę Necrobinderem właśnie, w którym szybko dostałem relic, który leczy za trzy punkty życia za zabicie doomem, więc próbowałem pod to grać i nie chciałem wchodzić bez pieniędzy do sklepu, bo polowałem jeszcze na ten, który sprawia, że przeciwnicy zadają obrażenia o połowę mniejsze w turze, gdy zabija je doom (ten jest właśnie relikiem, który można dostać tylko w sklepie) i bałem się że przepadnie, ale w końcu w ogóle się nie pojawił, hehe.

Może faktycznie ten Metronome pojawil mi się choćby nawet w sklepie, a nie kupiłem.

A widzisz, dzięki za info. No ja właśnie lecę A8 Necro, kocham ją. Póki co po pierwszym bossie build marzeń, Osty niszczy, połowa decku pod niego, do tego drugi starożytny dał transforma wszystkich strike i defend i same cudne karty wpadły. Pierwsza postać, którą jestem w stanie grać praktycznie bez bloku, poprzedni run same basic defend i Defy, wszystko się rozstrzyga w pierwszych turach. Jaka to odmiana po Silent, którą grałem pod poison i się bunkrowałem D

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Ludwes napisał(a):

Ja widziałem już wszystkie relikty postaci, jak wejdę do kompedium to brakuje mi tylko tych od ancientów. Ale Metronome to faktycznie chyba tylko raz widziałem gdzieś na początku, już zapomniałem że takie coś w ogóle jest w tej grze.

Opublikowano

No jest A10, przed chwilą królowa bez straty HP zrobiona. Kolejny raz Eradicate (tym razem z Enchantem na podwójny damage), ten setup jest potężny, 2xBorrowed Time (jedno ulepszone) i Neurosergery, w 3 turze 12x57 z vulnerable.

W ogóle jak tu zawsze trzeba grać do końca i wykorzystywać każdy najmniejszy detal. W tym runie już myślałem, że na Krabie nara, bo atakował za 16, miał dooma, że zginie po tej turze, a mi żadna obrona nie wpadła, a w sumie z Ostym 16 życia miałem. Mówię, no do ciula, ale się chwilę zastanowiłem, popatrzyłem co mam, no i tak, jest relic na 2 bloku za atak Ostiego a akurat miałem jeden i się udało na 2 HP.

Trochę za szybko chyba cały czas gram, teraz win w 40 minut, przez to czasem nie wykorzystuje w pełni relciów albo zdarza mi się w ogóle zapomnieć co mam, szczególnie jak mam więcej reliców, a na A9/A10 trzeba korzystać dosłownie ze wszystkiego, żeby regularnie wygrywać.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Poszło A10, królowa i doormaker. Ładnie, 47 hp jeszcze zostało. Doomik boży pozamiatał. Heh, w ogóle pod doom nie grałem, ale miałem Call of the Void i relic co daje do wyboru jedną z 5 kart na początku, w jednej walce wpadło z tego relica Reaper Form, w drugiej z Call of the Void D a że miałem do tego No Escape (bo zawsze lubię to mieć na jakby co) to było srogo. W ogóle mega dziwny run, najmocniejszy atak jak miałem to Flatten za 12.

Troszkę gorzej niż Regentem, 11-47. Necro ulubiona chyba do tej pory.

Lecimy Defectem, tu to będzie zabawa.

Edytowane przez tjery