Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy Resonance

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, ogqozo napisał(a):

Ataki AOE i przyspieszanie walk powinny przyspieszyć grę

Też sądzę, że przyspieszenie gry powinno przyspieszyć granie.

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 763
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobrze to wygląda. Mocno rozwinęli koncept Brave Exvius i zrobili z tego nową grę. Premiera 22 Października tego roku.

• Coś wspaniałego, marzył mi się Final w HD-2D po tych wszystkich ogranych DQ/Octopathach itp. Pre-purchase FINAL FANTASY RESONANCE on Steam Return to the pixel‑art world of FINAL FANTASY, evolved fro

• Day fucking one, uwielbiam hd-2d, uwielbiam octopathy, a tutaj serwują gierkę w uwielbianym uniwersum final fantasy

Opublikowano
48 minut temu, ogqozo napisał(a):

Wywiad z Nakashimą, producentem przy FFBE i teraz tym projekcie:

"Pierwszy raz zaproponowałem FF Resonance pod koniec 2020. Chciałem pokazać wszystko, co czyni FFBE tak świetnym. Tam jest tyle fajnych rzeczy z każdej głównej części FF. Sterowce, chocoby, ukryte skarby. Uznałem, że szkoda, by gra była tylko grywalna na telefonie.

Wiele osób mówiło, że chciałoby to jako tytuł konsolowy. Że nie zagrają, tylko dlatego, że to mobilka. Wkurzało mnie to.

Uznałem też, że pora, by powstało FF z pikselową grafiką i turową walką. Nowe FF jest robione z myślą o trendach. Wymagają pewnego refleksu. Ale część ludzi chce "classic FF experience". FFBE jest pełne elementów, które czynią je esencją Final Fantasy.

Generalnie to jest remake FFBE. Ogólnie opowieść to adaptacja pierwszego sezonu FFBE. Główne postaci mają tę samą historię. Ale napisaliśmy scenariusz na nowo, trochę pozmienialiśmy kolejność. Są też nowe zadania poboczne. To wszystko tak, by odpowiadało na oczekiwania gracza konsolowego. Na komórkach liczy się szybkość. Na konsolach byłoby to dziwne, byłoby uczucie, że coś pominięto. Dlatego np. trzeba było rozwinąć postacie. Gra powinna być też ciekawa dla tych, którzy już znają FFBE.

Mapa świata to był mus. Chcieliśmy, by ten element wrócił do serii. Ciężkie to było technicznie do zrobienia, ale wymagane. Tak więc opowieść musiała też być na skalę ratowania całej planety.

Visions to takie joby w tej grze. Staraliśmy się, by każda z 26 postaci była równie mocna, bo każdy ma swoich faworytów z historii serii.

Ataki AOE i przyspieszanie walk powinny przyspieszyć grę. Mamy założenie "łatwo i szybko klepać mobków, ciężko myśleć nad bossem".

Losowe walki? Zgadzam się, że bywają męczące, ale też tworzą wspomnienia. Bo masz wspomnienie, jak męczyłeś się z czymś niekorzystnym, albo jak trafiło się coś szczęśliwego. Z tego powodu zastosowaliśmy je. Trzeba umieć rozwalić wszystkich, a nie sobie wybierać co dogodne. W FF13, po każdej walce odnawia ci się HP. Tam, każda walka ma być rozrywką. Tutaj chcemy mieć wyzwanie pokonania całego dungeonu. Jak zarządzać MP, itd. Losowe walki pomagają to osiągnąć. Staraliśmy się to złagodzić. Np. gdy dungeon wymaga sporo eksploracji, przeciwnicy atakują rzadziej. Jest też komunikowanie kolorem, że zbliża się walka.

Trudność będzie podobna jak w Octopath. Może demko wydawało ci się trudne, bo podganialiśmy, ale w całej grze będziesz miał sideuqesty, możliwości rozwoju itd."

Final Fantasy Resonance devs say FFBE was “too good to become unplayable,” so it’s been reborn with a reworked story, world map, and enough changes to feel like a new game - AUTOMATON WEST

"Wiele osób mówiło, że chciałoby to jako tytuł konsolowy. Że nie zagrają, tylko dlatego, że to mobilka. Wkurzało mnie to." - mnie też

Opublikowano

Standardowo będę marudził na dubbing. Trzeba będzie grac z japońskimi głosami.

Niemniej jednak im więcej na to patrzę, tym bardziej jestem przekonany zakupu na premierę. Nostalgia Z FFBE też robi swoje.

Opublikowano

Za granie w takie gry z tym tragicznym angielskim dubbem powinno być dokładnie to samo co za oglądania anime z va innym niż japoński: więzienie. Nie rozumiem czemu często ci sami aktorzy w zachodnich grach brzmią całkiem nieźle, a w jRPGach jakby pierwszy raz użyczali swojego głosu.