Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Anime godne polecania

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 469,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie.

• Robią drugi sezon dorohedoro  

• Od wczoraj na Netflixie jest dostępne anime "Devilman Crybaby" i... Pan Masaaki Yuasa znowu dostarczył   Zaznajomionym z twórczością tego Pana mogę napisać, że zdecydowanie widać to jego ch

Opublikowano

Sprecyzuj sport bedzie latwiej. Giant Killing, Major, Prince of Tennis, Bamboo Blade, Captain Tsubasa ;D

A tak na maksa to One Outs, rozkminy czasami niszcza te z Death Note'a. Miszcz.

Edytowane przez Owiec

Opublikowano

Poleci ktoś jakieś krótkie anime (do 30 epów) z jakimś dobrym twistem na koniec? Najlepiej w poważniejszych klimatach.

Opublikowano

Durarara!! i Baccano!! - Niesamowici bohaterowie, ciekawa fabuła, i piękna kreska.

Oglądać, nic więcej nie trzeba pisać!

Opublikowano

Wstępnie mogę polecić Bokurano. Jestem po 10 epizodach i jest naprawdę dobrze. Bardzo mi sie ta seria kojarzy z Evangelionem z tą różnicą, że postacie nie są tak popierd&lone. DOBRE postacie z DOBRYMI historiami (Kako,Chizu i Daichii mają naprawdę bardzo dobre swoje odcinki). Jak dalej nic się nie pieprzy to będzie to napewno jedno z moich ulubionych anime.

Opublikowano

Poleci ktoś jakieś krótkie anime (do 30 epów) z jakimś dobrym twistem na koniec? Najlepiej w poważniejszych klimatach.

Phantom: Requiem for the Phantom - 20 odcinków z hakiem, klimat i fabuła jak w najlepszym filmie akcji, miażdżący soundtrack, końcówka ostro ryjąca beret. Kto nie oglądał, ten pała.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wyszedł ostatni ep Katanagatari. Jak ktoś nie oglądał to polecam, jedna z najlepszych rzeczy w ostatnim czasie jeśli chodzi o anime.

Opublikowano

Legend of Legendary Heroes się skończyło za(pipi)istym cliffhangerem. Żeby było zabawniej, s2 nigdy nie zobaczy światła dziennego ;_;

Ale seria zdecydowanie godna polecenia, bardzo dobre fantasy z elementami polityki.

Also, via /a/

Shiki - shit ratings

LOLH - shitty ratings

TWGOK - shitty ratings

Ore no shit - godly ratings

the fuck is wrong with you, Japan?

Edytowane przez Zaton.

Opublikowano

Czemu druga seria miała by nie wyjść? Czyzby z powodu tej ustawy co niby ostatnio przeszła?

Opublikowano

Z powodu niskiej sprzedaży serii. Oglądalność pewnie też nie była najlepsza, bo puszczali to jakoś o drugiej w nocy.

Choć faktem jest, że seria dobrze wypromowała nowele na podstawie których powstała.

Opublikowano

Znacie jakieś Anime o wyścigach samochodowych? Oprócz nascaru, bo coś takiego mi się kojarzy i może bez kosmicznych pojazdów.

Opublikowano

animatrix, najbardziej niedocenione anime przeze mnie.

czekam na hejty prawdziwych anime;owych nolife;ow

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Ma ktoś namiary na Legend of Prince Ram w .avi? Z góry olbrzymie dzięki :)

Opublikowano

ja polecam z ostatnio obejrzanych Lovely Complex i Sora no Otoshimono(obie serie)

Opublikowano

1.Isekai no Seikishi Monogatari

Gatunek:Akcja,Komedia,Fantasy,Ecchi,Mechy,Szkoła Harem

EP:13 po 45min.

Fajne anime polecam ,Główny bohater to ma szczęście wokół niego same dziewczyny ,nie że bym był zboczeńcem:D jestem ciekaw czy będzie 2 sezon.

2.Library War(Toshokan Sensou)

Gatunek:Akcja,Komedia,Romans

EP:12 po 23min.

3.Air Gear

Gatunek:Akcja,Fantasy,Komedia

EP:25+ OVA po 25min

4.Basquash

Gatunek:Komedia,Mechy,Sport

EP:26 po 23min

5.Heroic Age

Gatunek:Akcja,Fantasy,Science-Fiction,Dramat,Mechy

EP:26 po 24min.

Bardzo Fajne anime polecam

Teraz biorę się za One Piece zapowiada się na długą przygodę ,ciekawe ile mi zajmie ogarnięcie wszystkich odc.

Edytowane przez DreicoPL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobre Horror Anime? Tylko taki konkret, coś w klimatach Fatal Frame byłoby zajo :) Polećcie coś ;)

Możesz spróbować:

Ayakashi - Japanese Classic Horror (uwaga, to nie to samo co badziewne anime Ayakashi) - jak w nazwie, tradycyjne japońskie opowieści grozy, mi się klimacik podobał

Kikoushi Enma - cztery odcinki z demonami itp.

Kousetsu Hyaku Monogatari - każdy odcinek to osobna historia grozy, specyficzna, mroczna kreska

Gdybyś miał coś ciekawego to polecaj, gustuję w tego typu klimatach :)

Opublikowano

Dzięki, spróbuję. Jak sam natrafię na coś ciekawego to polecę. Szukam właśnie takich klimatów grozy, nie chodzi mi o przemoc i hektolitry krwi, raczej jakąś psychodelikę :)

Opublikowano

Dzięki, spróbuję. Jak sam natrafię na coś ciekawego to polecę. Szukam właśnie takich klimatów grozy, nie chodzi mi o przemoc i hektolitry krwi, raczej jakąś psychodelikę :)

Z psychodelki to może być jeszcze Paranoia Agent, filmy Satoshiego Kona (np. Perfect Blue), Higurashi no Naku Koro ni.

Ale to raczej thrillery ^^

Opublikowano

Od jakiegoś czasu poszukuję anime, które kiedyś oglądałem i sam jednak sobie nie poradzę, więc może ktoś z Was skojarzy. Było to o jakimś samuraju, pełnometrażowe anime, pierwsza scena to bandyci zaczepiają go na moście i dochodzi do walki, potem on zostaję wkręcony w coś i ma jakąś misję do spełnienia, walczy z dziwnymi bossami jak koleś który całe ciało ma twarde jak z kamienia, więc nikt mu nic nie może zrobić

dopiero gdy gwałci jakąś laskę, to okazuje się, że każdy kto się z nią kocha zostaje otruty i dlatego ten kamienny koleś się rozpada i ginie

, dalej główny bohater walczył z niewidomym w bambusowym lesie. Więcej nic nie pamiętam, może ktoś z Was to kojarzy?

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

Dobre parę lat temu, okolice roku 2003-04. To nie Kurozuka. To była pełnometrażówka, główny bohater z tego co mi się kojarzy podobny charakterem (i może nawet wyglądem) do Kyoraku z Bleach'a. Ostatnia scena to walka na statku. Sorki, ale nic więcej nie przychodzi mi do głowy. A ta laska (co ją ten koleś z kamienia chciał zgwałcić), to mu później towarzyszyła. Coś sobie przypominam, że należała ona do jakiegoś klanu ninja i to ten klan ninja wciągnął tego gostka w całą tą intrygę (tylko nie pamiętam o co tam chodziło).