Opublikowano 26 lipca26 lip Znowu promuje moją ulubiona mobilke, za tydzień wchodzi nowy story mode, plus dużo darmowego gowna bo to pierwsza rocznica. Ciebie chyba kusiło kiedys @Szwed
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Oczekiwana przeze mnie od lat Demonschool została faktycznie skończona. Wow. Premiera 3 września. Wszystkie platformy.Hype na tę grę był od tylu lat, tyle demek na targach, warstw, że aż dziwne, że to faktycznie się stanie. Ale temat założę raczej dopiero w razie pozytywnych recenzji hehe
Opublikowano 17 sierpnia17 sie Luźne gadki. Czytelnicy "Den Faminico Gamer" wybrali listę "RPG, na których najwięcej płakali". I potwierdza ta lista, że Japończycy jednak w miarę mają gust do RPG. "FF10", "Crisis Core -FF7-", "Persona 3" and other RPG rankings that make you cry. Reader Survey ResultsNa czele FFX, Crisis Core, Persona 3, Okami i Mother 3. Ogólnie listę 40 pozycji dominują znane marki, jak FF, Tales, Xenoblade, Persona, Nier czy DQ (ciekawostka: przeglądając komentarze, kapnąłem się, że DQ XI ma w Japonii podtytuł "w poszukiwaniu minionego czasu". Wow, to był znacznie lepszy tytuł...). Jednak zwraca uwagę kilka rzadkich getów.Raz, że na liście znalazły się dwa indyki, których nawet nie zrobiły osoby urodzone w Japonii, a które często wymieniam jako jedne z najlepszych scenariuszy bo kurde są - Undertale i Omori. Ich wysoka pozycja pokazuje że japońscy gejmerzy orientują się, co najlepszego było w gatunku w ostatnich latach.Dwa to Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Sky, ogólnie trochę specyficzna gatunkowo, cienka i zapomniana gierka, acz fani wiedzą, że wyróżniająca się jedną z najlepszych opowieści w historii serii Pokemon, jeśli nie gier w ogóle.Trzy to PopoloCrois na całkiem wysokim miejscu. Dawno nie słyszałem tej nazwy! Tutaj konkretnie umieszczono grę, która po angielsku nazywa się "Popolocrois Story II", wydaną pierwotnie na PSX-a. Dwie części zostały wydane razem na PSP i są nawet łatwe do kupienia, ale fani nie polecają tej edycji, bo podobnie strasznie dużo wycięto (jak rozumiem po to, by zmieścić gry wydane na łącznie czterech CD). Tak się składa, że druga część dostała porządne ROM-owe tłumaczenie na angielski niedawno, niecały rok temu, więc ROM-owcy mają najlepszą okazję w historii, by zapoznać się z tą kultową w Japonii marką.Sam widząc tę listę mam ochotę przypomnieć sobie wiele z tych wspaniałych historii, nawet jeśli w wielu przypadkach sama gra się nieco zestarzała i przymula...
Opublikowano środa o 12:533 dni W dniu 21.08.2025 o 13:22, Shen napisał(a):Premiera na pc za 5 dni, switch i sonka pod koniec rokuDodane do listy
Opublikowano czwartek o 22:432 dni Nie powiem, wygląda ta gra bardzo banalnie z mocnym kopiowaniem powierzchownych standardów starych jRPG-ów. Ale przy tych ocenach wygląda na mus. RPGamer tylko kilku grom w tym roku dał 4,5/5. Nic tylko czekać na Switcha.