Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS2 FAQ - najczęściej zadawane pytania

Featured Replies

Opublikowano

Tak, kupić TV CRT. A na poważnie ja mam kabel Pound i też daje radę, ale to też zależy od wielkości panelu LCD bo na 65 calach może mimo wszystko ciężko.

• Odpowiedzi 627
  • Wyświetleń 43,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Najlepsze obrazy to te zrobione samodzielnie z oryginałów stojących na półce.

• Na alliexpress masz przejściówki, podobno bitfunx jest całkiem ok, ewentualnie Component na HDMI jeśli masz kabel Component, tylko tyle jest tego że trzeba poszukać i poczytać która będzie najlepsza.

• ProstyHeker
    ProstyHeker

Mam bitfunx za 20zl i jest super. Ważne - weź czarnego, nie srebrnego. Srebrny o ile z PSX działa idealnie, o tyle na PS2 ma duże szumy i widoczny przeplot (no i kosztuje 80zl). Na czarnym wszystko gi

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 21:35, mcp napisał(a):

Da się jakoś polepszyć jakość obrazu na LCD? Podłączyłem PS2 kablami komponentowymi (mój stary samsung ma wejście), ale obraz jest rozmyty, napisy nieczytelne, generalnie wygląda jakbym grał z wadą wzroku. Są jakieś inne opcje czy nie ma sensu się w ogóle w to bawić i zostaje tylko crt?

Ja kupiłem ten Bitfunx z linku , który podawał Sedrak, dosłownie za 5 zł z przesyłką xD

Nie spodziewałem się, że coś to poprawi, ale byłem w ciężkim szoku, jak okazało się, że faktycznie obraz zrobił się czystszy i ostrzejszy a napisy wyraźniejsze - testowałem na kilku grach, np. Virtua Fighter 4 Evo i Burnout 3.

Opublikowano

Witam serdecznie 😃 konsola nie chce wyświetlać obrazu cały czas pokazuje no signal ,korzystam z przejściówki HDMI i też próbowałem podłączyć przez kabel componet normalnie do starszego tv i dalej nic,dodam że nie raz przez chwilę wyświetli obraz ale ledwo co widać wszystko rozmazane, w ustawieniach konsoli było zmieniane ypbpr i RGB i nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc dziękuję.