Opublikowano 23 maja23 maj Ja mam cichą nadzieję że Jaga dobrze przepracuje przerwę bo jej gra nie wygląda za dobrze. Gdzieś te DNA rozgrywania piłki od tyłu się zgubiło. Pululu już odszedł a w kolejne może nawet 11 innych odejść. Za Jóźwiakiem nikt nie będzie płakał
Opublikowano 23 maja23 maj GKS top, a raczej bramkarz Pogoni co dostal czerwona za faul poza polem karnym i bramka z wolnego.
Opublikowano 23 maja23 maj Fatalny sezon, ale multiliga super, to co się odj.ebało w Szczecinie to jakaś abstrakcja.
Opublikowano sobota o 18:285 dni Dobry sezon ogólnie dla ekstraklasy, komentujący mecz Jagi mówili że w każdym dzisiejszym meczu pełne trybuny były. Górnik co postrzelał z Radomiakiem, może być kolejnym mocnym punktem na naszej mapie.
Opublikowano sobota o 18:425 dni 2 godziny temu, Sep napisał(a):Termalika ładnie ściąga kluby, by jej towarzyszyły w 1 lidze. Najpierw Arka, teraz Lechia
Opublikowano sobota o 18:545 dni Najlepsze są szczęśliwale zakończenia Fornal skubany się czaił do ostatniej kolejki. Gdyby jeszcze Pawłoś wykorzystał tą patelnię to już by w ogóle trybuny eksplodowały. Termalica zatopiła trójmiasto, a legiunia w doliczonym pożegnała się z pucharami
Opublikowano sobota o 21:295 dni I po sezonie. Lech zasłużenie mistrzem, a Górnik wicemistrzem. Mam nadzieję, że obydwie drużyny powalczą w el. Ligi Mistrzów, a Lech realnie powalczy o fazę grupową. W LE Jagiellonia - zobaczymy, co pokażą, choć na awans do tych rozgrywek nie liczę. A w LKE Raków (czyli sezon minimum uratowany) oraz GKS Katowice, który fartownie do tych pucharów awansował. Z jednej strony - piłkarsko na przestrzeni sezonu zasłużyli. Z drugiej - obecność Legii, a w zasadzie jej wysoki współczynnik dawało szansę na nieco lepszy rezultat w Europie. Ale kto wie, może ten GKS powalczy w rozgrywkach międzynarodowych, a też awans Legii po takim sezonie byłby... hmm... mocno niezasłużony.Jeśli chodzi o dół tabeli - Lechia na własne życzenie spie... się z ligi. Szkoda, wolałbym, żeby poleciał Piast, ale no cóż. Jak nie wygrywasz meczu z ostatnią, dawno zdegradowaną ekipą to nie masz czego szukać w ekstraklasie. Dobrze, że utrzymał się Widzew.Nowy sezon zapowiada się bardzo ciekawie - Widzew i Legia się przebudują, pucharowicze będą chcieli się wzmocnić. Będzie o co grać, bo mistrzostwo daje pewną grę w fazie grupowej Ligi Europy (start od IV rundy el. LM). Do tego wraca Wisła Kraków, Śląsk, zobaczymy kto jeszcze z barażów. Kilka klasyków znowu się szykuje. Edytowane sobota o 21:345 dni przez lukas_k96
Opublikowano niedziela o 09:245 dni Rozpierdala mnie spadek trójmiasta na zaplecze XDJa za to odetchnąłem, że mój Widzew wczoraj wygrał i się utrzymali w lidze, mam nadzieję, że teraz konkretnie przebudują drużyną na rundę jesienną.
Opublikowano niedziela o 09:495 dni 16 godzin temu, Bartg napisał(a):GKS top, a raczej bramkarz Pogoni co dostal czerwona za faul poza polem karnym i bramka z wolnego.Bramkarz dostał czerwona za zagranie reka poza polem karnym, a nie faul, a bramka nie byla z wolnego, tylko po akcji, ale reszta sie zgadza. ;)
Opublikowano wtorek o 09:253 dni On 5/24/2026 at 9:09 PM, Figuś said:można już obstawiać u buków kolejny sezonOdważnie 4.5 na Widzew po takim sezonie i przy pozostaniu trenera.
Opublikowano wtorek o 21:152 dni no to słabo to widzę... Na dzień dzisiejszy Jagę opuścili: Pululu, Pozo, Pelmard, Wdowik, Leiva, Piekutowski i Bażdar. Część z nich była na wypożyczeniu i je zakończyli a część koniec kontraktu. W teorii jeszcze kolejnych 5 może odejść bo np nie sprawdzili się jak np Jóźwiak, Sylla albo umowy nowej nie podpiszą jak Stojinović. Także połowa zawodników szerokiej pierwszej kadry
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Po wczorajszych barażach wiadomo że ŁKS dalejNiestety Polonia była za słaba na Wieczystą grającą połowę meczu w 10, swoją drogą bardzo dobre meczychoWolę Chrobrego w eklapie ale obstawiam więcej derbów Krakowa w przyszłym sezonieno i @Kaczi chyba będzie świadkiem rozbioru Jadźki
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Najlepsze że Arndt to kałesiacki wychowanek, który jeszcze w zeszłym sezonie u nich bronił
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. ŁKS koncertowo sfrajerzył i przegrał w karnych z Chrobrym, mając wszystko w swoich rękach i nogach. Ale jak podchodzi Krykun do decydującego karnego i posyła petardę w poprzeczkę to co się dziwić... A Wieczysta gra na miarę swoich możliwości - na papierze lepszy skład, więc odprawiła Polonię, która w barażach znalazła się na dużym farcie. Finał Wieczysta - Chrobry. Cóż, wolę tych pierwszych, bo przynajmniej jest szansa, że do naszej ligi zawitają ciekawe nazwiska.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 1 minute ago, Tokar said:Najlepsze że Arndt to kałesiacki wychowanek, który jeszcze w zeszłym sezonie u nich bronił No ale woleli Kapitana Bombe.
Opublikowano 13 minut temu13 min życie.... dzięki @Figaro ale miałem niusy już z klubowego insta. Utrzymać piłkarsko klub na takim samym poziomie bez Masłowskiego będzie dużym wyzwaniem. Ciekaw jestem czy mają tam jakiś plan awaryjny, nie zdziwiłbym się jak nie