Opublikowano 30 lipca 200816 l link coś nie działa ale wypowiem się na temat trailerów z E3 (ten co-op) mechanika gry bardzo przypomina RE4 jeśli nie jest całkiem przeniesiona...raczej jest to plusem ale we mnie wzbudza jakoś mieszane uczucia(sam nie wiem dlaczego bo RE4 jest jedną z moich ulubionych gier na czarnule) - on-linowy co-op to bardzo dobry pomysł
Opublikowano 30 lipca 200816 l link dziala, ale tym co nie dziala to powiem ze animacja w 95% jest ta z RE4 (poczawszy od poruszania sie postaci, reakcji zombie na trafienia, ladowanie,itp). Ale jak pamietam to chyba juz ze 2 lata robia ta "gre" (bo raczej powinna sie nazywac cos ala mod/"dodatek" bo spora czesc gry byla juz gotowa) a premiera dopiero w marcu 2k9. Zapewnie sie sprzeda ze wzgledu na nazwe RE, ale dziwi mnie ze tak dlugo ja robia mimo ze spora czesc gry jest kalka z 4 Edytowane 30 lipca 200816 l przez signap
Opublikowano 30 lipca 200816 l link zadziałał i aż przykro się robi jak sie widzi, że zmiast ewolucja to będzie to cd. z całą animacją wyjętą z poprzedniczki okraszona next-genową( w sumie taką sobie, może jakieś filmiki w HD obejrze to zmienie zdanie) oprawą. Poza tym co-op to taki "must have" na X360 co zaliczam na plus jak już pisałem wyżej. Bardzo byłem najarany trailerem z XBL, szkoda że to przeszło i zmieniło się w"ale to już było..."
Opublikowano 30 lipca 200816 l Coz taka stylistyka RE. Grafika zapewne skopie tylek, na animacje nie narzekam, wiadomo ze to nie Uncharted, czy tez HS. Dla mnie zadna wada.
Opublikowano 30 lipca 200816 l RE4 to jedna z najlepszych gier w historii, więc dlaczego mieliby zmieniać mechanikę gry ( może przy okazji RE6). Jedyną wadą RE 4 była fabuła, reszta gry to pierwsza klasa. Jeśli Capcom poprawi ten element to reszta poza nową oprawą graficzną może pozostać tak jak była.
Opublikowano 31 lipca 200816 l tez jestem troche rozczarowany. to samo tylko w hd. RE4 faktycznie bylo jedna z najlepszych gier na ps2 i dawala mase radochy, ale kurde nie widze wiekszych zmian w piatce. Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia. I ta suka ktora biega z Krisem wkurza. W Koopie niech se bedzie ale w singlu chcialbym tylko Krisa. Moze i tak bedzie. Widzialem tylko maly urywek gry
Opublikowano 31 lipca 200816 l Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia. To w takim razie musisz skierować swój wzrok w stronę Dead Space. Tam takie akcje będą na porządku dziennym.
Opublikowano 31 lipca 200816 l link dziala, ale tym co nie dziala to powiem ze animacja w 95% jest ta z RE4 (poczawszy od poruszania sie postaci, reakcji zombie na trafienia, ladowanie,itp). Ale jak pamietam to chyba juz ze 2 lata robia ta "gre" (bo raczej powinna sie nazywac cos ala mod/"dodatek" bo spora czesc gry byla juz gotowa) a premiera dopiero w marcu 2k9. Zapewnie sie sprzeda ze wzgledu na nazwe RE, ale dziwi mnie ze tak dlugo ja robia mimo ze spora czesc gry jest kalka z 4 co niby jest kalką? jedynie ogólny mechanizm dotyczący sterowania ale to nic złego, w końcu w 4 był zacny fabuła w RE zawsze waliła serem, mi to nigdy nie przeszkadzało
Opublikowano 31 lipca 200816 l Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia. To w takim razie musisz skierować swój wzrok w stronę Dead Space. Tam takie akcje będą na porządku dziennym. Oczywsice, ze czekam na ten tytul ;] Mimo wszystko takie akcje by nowemu residentowi na pewno nie zaszkodzily :]
Opublikowano 31 lipca 200816 l link dziala, ale tym co nie dziala to powiem ze animacja w 95% jest ta z RE4 (poczawszy od poruszania sie postaci, reakcji zombie na trafienia, ladowanie,itp). Ale jak pamietam to chyba juz ze 2 lata robia ta "gre" (bo raczej powinna sie nazywac cos ala mod/"dodatek" bo spora czesc gry byla juz gotowa) a premiera dopiero w marcu 2k9. Zapewnie sie sprzeda ze wzgledu na nazwe RE, ale dziwi mnie ze tak dlugo ja robia mimo ze spora czesc gry jest kalka z 4 co niby jest kalką? jedynie ogólny mechanizm dotyczący sterowania ale to nic złego, w końcu w 4 był zacny fabuła w RE zawsze waliła serem, mi to nigdy nie przeszkadzało wszelkie animacje postaci czy zombiakow, nie mowie ze RE4 byl zly bo byl b. dobry - przeszkadza mi skopiowanie "polowy" gry, wrzucenie w inne klimatu, dodac COOP i jakies tam bonusy i mamy nowa gre nazwana RE5 zamiast RE 4,5 HD
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l fabuła w RE zawsze waliła serem, mi to nigdy nie przeszkadzało Nope. 2 i Nemesis swietnie oddaly klimat i schemat fabularny dziel Romera.
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l ?? łotewa. w każdym razie nie zmieni to faktu, że ogólnie rys fabularny paściarski, a voice acting kulawy. ot, taki horror klasy b. za to piąteczka prezentuje się znakomicie. w re4 nie grałem niestety więc zbliżona mechanika gry mi nic a nic nie zawadza, przekonam się co straciłem . materiały z e3 mną pozamiatały. sekwencje z dryblasem z worem na głowie czy pościg na pustyni przy zachodzie słońca - pierwsza klasa. do tego co-op co napewno doda jeszcze więcej radochy z radosnej rozpierduchy. no bo horroru w pełnym tego słowa znaczeniu nie oczekuje, tą rolę znakomicie spełni w najbliższym czasie dead space (mam nadzieję). Edytowane 1 sierpnia 200816 l przez tk
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l voice acting to szajs racja. Ale fabula to gigant dla fanow B Zombie Movies. Zreszta 4 klimatycznie pobladzila, 5 dalej to kontynuuje, hiszpania, afryka wtf? Wolalem klimat wczesniejszych czesci.
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l Przecież RE nie ewoluował aż do czwórki :o 1, 2, 3, Outbreak, Code Veronica, File #1, #2 (pewnie i tak coś pominąłem) to było to samo, tylko z nową fabułą i oprawą. Nagle macie rewolucję w serii i chcecie, żeby każda kolejna część była inna
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l Przecież RE nie ewoluował aż do czwórki :o 1, 2, 3, Outbreak, Code Veronica, File #1, #2 (pewnie i tak coś pominąłem) to było to samo, tylko z nową fabułą i oprawą. Nagle macie rewolucję w serii i chcecie, żeby każda kolejna część była inna ja bym sie bardzo cieszył gdyby dodali mały quest z zombikami:) nawet jako dodatek jak mercenaries animacja z r4 , po co zmieniać jak i tak jest git ^_^
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l Przecież RE nie ewoluował aż do czwórki :o 1, 2, 3, Outbreak, Code Veronica, File #1, #2 (pewnie i tak coś pominąłem) to było to samo, tylko z nową fabułą i oprawą. Nagle macie rewolucję w serii i chcecie, żeby każda kolejna część była inna ja bym sie bardzo cieszył gdyby dodali mały quest z zombikami:) nawet jako dodatek jak mercenaries animacja z r4 , po co zmieniać jak i tak jest git ^_^ Po to zmieniać bo jest ku temu możliwość - nowe konsole mają więcej mocy co pozwala na zmiany(zombie zostają zamiast znikać, dziury po kulach, łuski ogółem zniszczenie otoczenia jak w Bad Company i milion innych "szczegółów", które tworzą zgrabną całość). Także nie mam nic przeciw RE4 - poprostu niech odejdzie w blasku chwały a nam niech dadzą jeszcze lepszą, dopieszczoną część Edytowane 1 sierpnia 200816 l przez Cr@sh
Opublikowano 1 sierpnia 200816 l jaki quest z zombie? przeciez w 4 i 5 (?) mamy mutacje wywolana t-virusem, ktora przebiega inaczej niz klasyczna przemiana w zombie.
Opublikowano 2 sierpnia 200816 l Wczoraj po raz pierwszy w życiu zobaczyłem na żywca i zagrałem w RE4. Maaaaaaasaaaaaaaaa :wiking: Na Wii troszki ciężko było się odnaleźć, ale radoche szło i tak czerpać przednią. Krótko, wyczekuję piątki na białym klocu bo to nieprzyzwoicie wyczesana gra jest! Edytowane 2 sierpnia 200816 l przez maciek88
Opublikowano 2 sierpnia 200816 l Na podstawie gry w 4 (do tego przy uzyciu tego smiesznego pilocika) wydajesz ocene 5?
Opublikowano 2 sierpnia 200816 l Maćkowi88 chodziło o to, że piątka (z tego, co nam teraz wiadomo) będzie podobna do czwórki. Chyba źle zrozumiałeś ostatnie zdanie - on napisał, że nie może się doczekać rozwałki na miarę RE 4 (lub większej) na X360...
Opublikowano 2 sierpnia 200816 l Si bo jak widzę założenia obu gier są podobne. Ciśniesz przed siebie, zbierasz pierdołki, wyskakujesz przez okna, wygarniasz z shotguna, podniecasz się jak łby pękają niczym arbuzy, cieszysz oko efektownymi przerywnikami, które od strony merytorycznej jak widzę są na poziomie Dead Rising co mi bardzo pasi ;] No nie wiem, gierka będzie po prostu mocarna, pewno na kilka przejść z motywami masterowania poziomów. Jakie mogą tu wychodzić wątpliwości?
Opublikowano 2 września 200816 l Jeszcze na ostatnich targach E3 Jun Takeuchi z Capcomu sugerował, że Resident Evil 5 może doczekać się nowego systemu sterowania. Teraz wiadomo już, że tak się naprawdę stanie. Szczegółowe informacje pojawią się dopiero na tegorocznym TGS-ie, jednak Tekeuchi zdradził, że sterowanie będzie zbliżone do tego z Gears of War. Co tu dużo mówić: wreszcie! Witamy Capcom w XXI wieku, w którym w grach można zarówno poruszać się, jak i strzelać w tym samym momencie. Bardzo mnie ta nowina ucieszyła, a Resident Evil 5 właśnie przeniósł się całkiem wysoko na liście gier wartych uwagi na początku przyszłego roku. polygamia.pl woohoo
Opublikowano 2 września 200816 l Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś?