Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 5

Featured Replies

Opublikowano

a jak wygląda sprawa braku v-sync w pełnej wersji jest to już wyeliminowane ? bo zastanawiam się nad wersja PS3 lub xbox360?

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 148,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziś ukończyłem Resident Evil 5 słyszałem ze jest krótka i czytałem recenzje wiec przyjemność stopniowałem sobie powoli po dwie trzy misje .Zabawa i przygoda była udana naprawdę faktycznie przeciwnicy

• Też macie wrażenie że gdyby główni bohaterowie mieli inaczej na imie i zamiast roślinek były by zwykłe apteczki to byśmy grali w mega dobrą strzelankę ale nie miała by Ona nic wspólnego z Residentem??

• Dokładnie tak uważam ;p.   Oczywiście nie wszystkie gry tej generacji to shity, broń Boże. Ale większość współczesnych gier nie umywa się do tych z okresu psone, gamecube, dreamcast, ps2, xbox, że

Opublikowano

............ta gra ma jedna wielka wade jest zbyt jasno :huh:

Opublikowano

A ciemności na LCD to też za(pipi)iste nie są. (pipi)a zamiast podziwiać grafę właśnie za to że COŚ widać, to nie - narzekanie i szukanie minusów na chama.

Opublikowano
to zmniejsz sobie jasność :P

Ej chodzi mi o to ze gra sie dzieje w dzien ,jasne lokacje ,zero horroru ,zwykla strzelanka plus krew.

Opublikowano

Jasno? Skandal, pisze zazalenie do Capcom, nastepna czesc ma miec akcje w kopalni (najlepiej Wieliczka) i zeby po 5 min. padla bateria od latarki. A na powaznie dzisiejsza mlodziez ma za duzo w bupie i tyle, wyszukiwanie na sile wad gry to lekka przesada.

Opublikowano
Ej chodzi mi o to ze gra sie dzieje w dzien ,jasne lokacje ,zero horroru ,zwykla strzelanka plus krew.

gra w sporej części jest "jasna" (dzień), ale przecież mamy też inne lokacje

takie jak kopalnia, bagna czy opuszczona wioska (ale nocą)

, więc wcale nie przez cała grę jest "jasno" :P

Opublikowano

cureman jakie jasno, może i jest jasno, ale tak ma być w tej grze, ustaw sobie dobrze ustawienia gammy w opcjach gry tak jak Capcom zaleca, albo sobie obniż albo włącz na tv dynamiczny kontrast na większy i już, a nie psioczysz, że za jasno.

Opublikowano
możesz napisać jaka ocena , wady i zalety dostał w N+?

ocena 8.9, + coop, bryzgajace jucha headshoty, efektowna oprawa; -instalacja na ps3, archaizmy, dziwny split

Opublikowano

Przeszedlem cala gierke w 1 dzien praktycznie , wciagnela mnie masakrycznie :D giera ogolnie rządzi , ale grajac na normalu wszystkie bossy przechodzilem praktycznie za pierwszym razem wiec cos nie tak , jedynie z ostatnim sie meczylem 2 godziny. Mialem hujowa sytuacje bo wystrzelalem w niego wszystkie bronie i nakupowalem wszystko za cala kase i mi sie niechcaco zasejfowalo jak zginalem... Jak powtarzalem mialem juz tylko pistolet i kilka strzalow ze snajpy .... po 2 godzinach wkoncu udalo mi sie go przejsc z jakims japoncem(wlasciwie ja mu glownie tylko zycie odnawialem ghe ghe)....

Chyba najlepsza gierka w jaka mi bylo dane grac(grafa,grywalnosc) na xboxie 360, obok stawim bioshocka potem dlugooo nic.

Edytowane przez zaqwsx

Opublikowano

- ile zajmuje gra w COOP grajac normalnie i na normalu?

- co jest w sklepiku?

- czy za kazde nowe przejscie gry dodaje cos nam sie cos w sklepiku - bo chyba re4 tak bylo?

- cover jest z kazdej broni?

- ile jest takich kawalkow ze sie rozdzielamy i trzeba druga osobe defendowac (jak w demie gdy dajemy "nozke")

Opublikowano
ocena 8.9, + coop, bryzgajace jucha headshoty, efektowna oprawa; -instalacja na ps3, archaizmy, dziwny split

Nie rozumiem co maja do splita... przeciez tworcy oddali dwie panoramy wiec wtf?

Opublikowano
Ktoś orientuje się gdzie w Polsce można nabyć już grę :P?

Ponawiam pytanie, jak kupować teraz to tylko z zagranicy, bo w PL nigdzie nie dostanę tak?

re5kup.jpg

:closedeyes: :whistling:

Opublikowano

On się pyta o to, czy TERAZ można kupić grę w Polsce, a w Europie RE5 ma premierę dopiero 13 marca...

Mam pytanie co do tego "potwierdzonego" Mercenaries - on będzie dostępny od początku w grze, czy dopiero zostanie dodany jako darmowy DLC? Bo tak się zastanawiam - gra wyszła już w Japonii, więc jak można potwierdzać obecność jakiegoś trybu, jeśli grają w niego już Japończycy? No chyba, że tamtejsza wersja trybu Mercenaries nie ma...

Opublikowano

jak mi powiesz co to jest vsync to ci odpowiem :) chodzi o celowanie ? jesli tak to jak w demie.

Opublikowano

Nie podoba się?To wypie... :P A tak na poważnie, jeśli nie przypada Ci do gustu RE5 to poczekaj sobie o RE6, twórcy zapowiedzieli juz inne podejście niż w 4 i 5.Początek RE4 też dział się w dzień, więc o co chodzi, jestem pewnien, że bedą też ciemniejsze/mroczniejsze miejscówki.