Opublikowano 26 kwietnia 200915 l Im dalej w grę, tym bardziej mi się podoba. Walki z bossami sycące, design świetny. Liczyłem tylko, że będzie trudniej, tym czasem póki co jest stosunkowo łatwo(Veteran).
Opublikowano 26 kwietnia 200915 l Ja też gram na poziomie Veteran (6,3) ale bez dopalenia żadnej broni oraz bez nieskończonej amunicji i nic nie kupowałem przez całą gre , uwierz nie jest już tak łatwo.
Opublikowano 26 kwietnia 200915 l Bronie dopalałem(ale nieskończonej amunicji nie mam) . Na razie nie jestem tak daleko jak Ty(5.1), także jeszcze zobaczymy jak z poziomem trudności w końcówce. Po prostu póki co rzadko jak dotąd zdarzały mi się starcia, w których brakło mi amunicji.
Opublikowano 26 kwietnia 200915 l veteran to bulka z maslem i szkolka niedzielna. wlaczcie professional bez inf. ammo i zrobcie kazdy chapter na S edit: RE5 i tak jest na maxa "n00bs friendly" ci co grali w 4 wiedza o co chodzi. Edytowane 26 kwietnia 200915 l przez POSNANIAK
Opublikowano 27 kwietnia 200915 l napewno byl wiekszym wyzwaniem bo zaczynales od "zera" ,majac w ekfipunku tylko podstawowy pistolet. rece w gore ci ktorzy przeszli na professional 5 nie uzywajac broni z poprzedniej gry. jak dotad nie spotkalem polaka grajacego na pro z inf ammo na off. czesciej spotkac mozna takich co w polowie gry maja juz "sucho" w magazynkach i zero kasy
Opublikowano 27 kwietnia 200915 l No właśnie duża ilość amunicji i dodatkowo jeszcze możliwość zakupienia itemków(pociski do granatnika czy healing spraye za grosze) wpływa na poziom trudności gry. Sami wrogowie są dość wymagający i przede wszystkim mocni.
Opublikowano 4 maja 200915 l Fajny co-op, nie ma co. Nie ważne czy do kogoś próbuje dołączyć, czy ktoś do mnie. Zawsze trafia mi się osoba z bazooką i masą innych broni i ulepszeń. Czyżby Capcom nie przewidział tego, że ktoś kto kupi grę jakiś czas po premierze chciałby w nią zagrać od początku. Wszyscy już ukończyli grę? Jeśli jest ktoś dopiero co zasiadł do gry i chce zagrać online niech zgłasza się do mnie. PSN ID: rkBrain
Opublikowano 5 maja 200915 l Niby spełniłem wszystkie wymagania na Gatlinga, a go nie mam. Ta broń ma się gdzieś jakoś specjalnie pojawić, gdzie ją znaleźć?
Opublikowano 10 maja 200915 l Aby mieć pewność, że osoba do której się dołączamy nie ma w ekwipunku bazooki z nieskończoną amunicją wystarczy wcześniej sprawdzić jej trofea. Najlepszym wyjściem jest granie z przypadkowymi osobami, które akurat mają włączoną konsolę. Nawet jak ktoś zgodzi się na przejście całości, ciężko jest się zgrać w czasie. Niestety nadal jest ogrom ludzi znających mechanikę gry ale nie używających szarych komórek. Najbardziej wkurzają osoby wychodzące z gry pod koniec rozdziału lub biegnące na oślep do przodu.
Opublikowano 13 maja 200915 l Pewnie już ktoś pisał wcześniej, ale nie chce mi się tylu stron przeglądać . Jak odblokować infinity ammo do bazooki?
Opublikowano 13 maja 200915 l Musi się to wykonać w jednym ciągu czyli włączam nową grę i przechodzę od szczała całą czy można chapterami? Np. dziś przejde sobie powiedzmy 3-1 a jutro 2-1 a kiedyś znowu 6-1 itd.
Opublikowano 13 maja 200915 l Prawie na pewno mozna wybierac bo ja sobie tak Easy robilem co jakis czas ktorys chapter i w koncu dostalem ammo (w sumie nie zauwazylem nawet kiedy.. nie wiedzialem ze jest, dopoki jakis czas potem nie wszedlem do tego menu zobaczyc co tam jest).
Opublikowano 13 maja 200915 l Musi się to wykonać w jednym ciągu czyli włączam nową grę i przechodzę od szczała całą czy można chapterami? Np. dziś przejde sobie powiedzmy 3-1 a jutro 2-1 a kiedyś znowu 6-1 itd. Możesz nawet 'skakać' po rozdziałach a i tak Ci gra policzy ogólny czas przejścia po zaliczeniu ostatniego z dostępnych rozdziałów. Ja np, skończyłem 6-3 (czyli przeszedłem grę), a potem dopiero wróciłem do 5-3 (zrobiłem na S) i po zakończeniu w menu przywitał mnie komunikat o uzyskaniu: infinite ammo for rocket launcher.
Opublikowano 19 maja 200915 l Gra zaliczona na easy, normal i veteran. Graliśmy z kumplem prawie cały tydzień jak poje bani, potem to już z infinite ammo i cieszyliśmy japy jak głupi niszcząc wszystko na swojej drodze. Gra jest jednak w moim odczuciu słabsza od nieśmiertelnego RE4 (którego przeszedłem ze 30 razy, w tym na pro). Bossowie ciekawie zaprojektowani, ale pojedynki z nimi to trochę porażka. Grafa rządzi, lokacje to samo, muzyka też. Gra jest zdecydowanie za krótka. 9/10
Opublikowano 24 maja 200915 l Najnowsza część RE jest chwilami tak samo durnowata jak poprzedniczka. Skąd w Afryce azteckie budowle. Lokacje zmieniają się jak w kalejdoskopie. 500 metrów od jakichś tubylczych wiosek znajduje się gigantyczna rafineria.
Opublikowano 24 maja 200915 l Tylko to cie zdziwilo?Tam jest masa takich ''smaczkow'' Nie warto nawet wymieniac. Edytowane 24 maja 200915 l przez theGrimReaper669
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Pomoze mi ktos przejsc ostatniego bossa w tym wulkanie ? Udało mi sie zrobic 1 checkpoint ale dalej ani rusz..... :wkurzony:
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Nic prostszego, musisz nawalać mu w to serce, kiedy osłona się na nim otworzy. Napierdzielaj z najmocniejszej broni jaką masz na składzie.
Opublikowano 16 czerwca 200915 l on przeskoczyl tam gdzie byla sheva i pozniej wrocil zrobil sie checkpoint i od tej pory nie wiem nie moge nic mu zrobic bo to serce sie jakos nie pojawia gdyby ktos mial chwile czasu wykonczyl by go ;p probowalem ze 30 razy
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Od dziś gram. I jest tak jak się spodziewałem, jak siadłem o 12 to skończyłem dopiero teraz. Czysty miód