pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Sprawdz sobie video tutaj: http://cinemassacre.com/2012/07/13/top-10-obscure-snes-gems/ Kilka fajnych giereczek. Nie wszystkie gry w klimatach o jakich wspominasz ale coś powinno Ci się spodobać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Jako, że na PSp są fachowe emulatory SNesa może ktoś poleci poważne i dobre gry akcji 2D (platformery, napieprzanki) na SNESA. Przez poważne rozumiem nie jakieś jajcarskie platformery (mario jest da best ale wystarczy) tylko coś w klimatach: Super Ghost'n Goblins, Demon's Crest, Splatter House, Castlevanii - takie klimaty tylko mniej znane tytuły poprosze. Pozdrawiam Nie wymieniłeś, więc podaję: Metroid. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Ha! Mam oryginał na Snesa :-) Mniej znane proszę, ale Metroida i tak odświeżę sobie. Na nesa też moga być - jest tam chyba nawet Splatter house deformed... Edytowane 10 Lipca 2013 przez adamst85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Alien 3 - z tego co pamiętam graficznie miażdżyła, klimat też trzyma, dość wymagająca. Z bardziej znanych Flashback. Na NESa w ogóle już tytułów nie pamiętam, a multum tego było. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
jeln93 0 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Wiem ze temat stary jak swiat ale wlasnie odkopalem snesa i nie moge znalezc do niego zadnego okablowania - mam sama konsole:/Czy nie ma kogos w okolicach Szczecina kto moglby mi umozliwic sprawdzenie konsoli?glabofam@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 snes jest niezniszczalny imo więc smiało dokup brakujące okablowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Czy ktoś z Was posiada gierki z NESa, SNESa, GBA i innych starych konsol?Za 99 dolców, mozna zamówić konsolę RetroN 5:http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16868181037Więcej tutajhttp://hyperkin.com/blog/2013/03/retron-5-details-revealed-from-the-midwest-gaming-classic/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Fajne ale nie ma to jak oryginalna konsola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Powiedzcie mi, jak to jest z tymi regionami w NESie? Bo z tego co widzę są dwa PALe Czy gry PAL działają na obu PAL A i B (UK)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Powiedzcie mi, jak to jest z tymi regionami w NESie? Bo z tego co widzę są dwa PALe :confused: Czy gry PAL działają na obu PAL A i B (UK)? Nie, Ale latwo mozesz odblokowac wszystkie regiony poprzez otwarcie konsoli i zniszczenia jednego lacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki. Niezła klapa z tymi regionami (mam tą z UK). Słyszałem o tym sposobie, ale słyszałem, że gry po tym i tak mają problemy (typu przekłamania graficzne i prędkośc gry). Zobaczymy. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 W PALu jest wszystko elegancko, tak jak ma być. Przekłamania, spadek prędkosci tyczą sie odpalania gier NTSC na "odblokowanym" europejskim NESie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Tylko dla kolekcjonerów cartów. Fachowe chętnie bym kupił, ale przez ostatnie dwa miesiące pozbyłem lub teraz pozbywam się kolekcji na snesa i mdrv i wiem jakie ceny niektóre pozycje osiągają. Ale jak ktoś ma zbiory to jest fachowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Nie rozumiem posta powyżej Figaro, wszystko jest do ogarnięcia, nie zniechęcaj się. Blisko 3 lata temu byłem w podobnej sytuacji - chciałem pograć w tytuły z młodości, wiedza zerowa. Co chwilę złe wieści - beznadziejna regionalizacja, problem ze znalezieniem gier/sprzętu, niesławne śrubki Nintendo. Zacisnąłem jednak zęby i mozolnie zacząłem budować swoja kolekcję - teraz mam ~100 gier, unikalny sprzęt i masę frajdy, grając z małym Bratankiem w TMNT]|[ czy Contrę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Też nie rozumiem. Dzięki stoodio za słowa otuchy, jakoś dam radę. Tylko mam problem z tym NESem (kabel z UK). Podłączam go we wtyczkę (by pasowała do naszych gniazdek), podłączam i dupka, konsola nawet się nie świeci. Ale gdy podłączę kabel od SNESa, już normalny, to się świeci, ale wciąż nie ma obrazu. Ktoś poradzi? Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 a podłączasz przez RF czy czincze? "kabel z UK" ? masz na mysli zasilacz, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 RF. Tak, zasilacz. Bo z takim przyszedł, choc w sumie teraz gdy patrzę na naklejkę spod konsoli, to jest ona po niemiecku <confused> Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) czyli masz niemiecką konsolę- PAL B. podłącz przez te RF, włóż grę, wcisnij cart w dół, włącz konsolę i daj na wyszukiwanie programów/autoprogram, powinna znaleśc obraz z gry. a nie masz przewodu "czincze" ? nie powinno byc zadnego probelmu podłączając tym sposobem. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez PRQc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wiecie pozbyłem się jużprawie całej kolekcji cartów a tu wychodzi ta konsola. Odbudowanie mojej kolekcji to kilka tysiaków by było, opłacić mieszkanie media, inne wydatki dochodzą z wiekiem. Zresztą skoro snesa nie włączyłem od dwóch lat, megadrive też to sprzedaję niech się inni cieszą. Zostawiłem sobie amigę cd32 i jaguara w boxie i jakieś atari 2600 z 1976 roku. Resztę opycham. Dochodzi jeszcze brak czasu. ja się wyleczyłem z kolekcjonowania już, ale każdy niech robi co uważa. Świetnie się grało na Snesie, ale niech się ktoś inny nacieszy. Jakby co został mi snes i megadrive same konsole na sprzedaż. Jak podłączasz przez RF to musisz TV dostroić ale to wiesz pewnie, niektóre SNesy (i pewnie nesy też) mają z tyłu jeszcze przełącznik sygnału. Nie pamiętam jak to się zwało i na niektórych TV aby obraz i dźwięk był ok trzeba było to przełączyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) czyli masz niemiecką konsolę- PAL B. podłącz przez te RF, włóż grę, wcisnij cart w dół, włącz konsolę i daj na wyszukiwanie programów/autoprogram, powinna znaleśc obraz z gry. a nie masz przewodu "czincze" ? nie powinno byc zadnego probelmu podłączając tym sposobem. niestety nie mam czincza, widzę czerwone i żółte wejście z boku konsoli, trochę dziwne ;f I kuna nie mam pilota do tego tv. Więc skoro mam niemiecką konsolę, to podłączac pod ten kabel z UK, czy jednak tym od SNESa, zwykłym? adamst, a co masz na sprzedaż obecnie? Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 zasilacz obojetnie jaki, aby tylko dioda się paliła na czerwono;) bez pilota nie zdziałasz nic niestety z obrazem przez RF, chyba ze przełacz na na Ch3 lub Ch4 i moze znajdzie się obraz gry pomiędzy kanałami 1-10. Mi nieraz wyszukiwało na kanale 7 bez autoprogramu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Z cartów to na allegro mam od 1 zeta powystawiane - zobacz sobie bo same hiciory, żadnej padaki (ale to już końcówa moich zbiorów). poszukaj Super Metroida (jest tylko jeden) i zobacz co tam sprzedaje jeszcze. Z konsol na pewno SNES, MEgadrive z okablowaniem. Ale jeszcze musiałbym zajrzeć do magicznych szuflad co mi tam zostało. Zasilacz podłącz taki co by się świeciło. Jak nie masz chincha to przez RF, musisz dostroić TV. Niektóre mają to tylko na pilocie hehe. przeważnie PRESET i AUTO i sam leci, albo preset , manual i + lub -. Tak to kiedyś bywało. Heh aż mi się przypomniało jak w latach 80 dostałem Atari 130 XE z telewizorem 14 cali SOny Trinitron i 3 godziny dochodziłem jak uzyskać obraz, jak dostroić TV.No i tam miałem strojenie też na TV nie tylko na pilocie. łebek byłem, instrukcja po angielsku ale dałem radę hehehe. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez adamst85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 zasilacz obojetnie jaki, aby tylko dioda się paliła na czerwono;) bez pilota nie zdziałasz nic niestety z obrazem przez RF, chyba ze przełacz na na Ch3 lub Ch4 i moze znajdzie się obraz gry pomiędzy kanałami 1-10. Mi nieraz wyszukiwało na kanale 7 bez autoprogramu. na 1 i chyba 7mce obraz nie był taki normalnie ziarnisty, tylko taki biały szturm, czyli coś tam pewnie jest jak się włączy konsolę yhyh. A może spróbuję przez czincze, tylko rozumiem, że muszę dokupic kabel. Jezu jakie to dezorientujące. adamst, ah to Ty sprzedajesz tego Metroida, śliniłem się do niego Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 No miałem dwa jeden poszedł miesiąc temu teraz idzie drugi. Cóż szkoda, ale takie życie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 zasilacz obojetnie jaki, aby tylko dioda się paliła na czerwono;) bez pilota nie zdziałasz nic niestety z obrazem przez RF, chyba ze przełacz na na Ch3 lub Ch4 i moze znajdzie się obraz gry pomiędzy kanałami 1-10. Mi nieraz wyszukiwało na kanale 7 bez autoprogramu. na 1 i chyba 7mce obraz nie był taki normalnie ziarnisty, tylko taki biały szturm, czyli coś tam pewnie jest jak się włączy konsolę yhyh. A może spróbuję przez czincze, tylko rozumiem, że muszę dokupic kabel. Jezu jakie to dezorientujące. adamst, ah to Ty sprzedajesz tego Metroida, śliniłem się do niego to znalazłe obraz samemu, teraz musisz się pobawić cartridgem, wsun wysun tak z 10 razy;) poruszaj w dół i w górę ( na włączonej konsoli) powinnienes ujrzeć obraz po kilkunastu próbach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi