Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mario Czyli Przygody Wasatego Hydraulika I Nie Tylko.

Featured Replies

Opublikowano

jako iż pod koniec roku wskakuję w 'nową generacje' za sprawą WiiU, a z nintendo nie licząc DS'a nie miałem za bardzo styczności, chciałbym nadrobić te flagowe serie big N a w szczególności mario.

wiadomo, grało się na pegazusie w pierwszego SMB z tysiąc lat temu, no ale żadnej innej części nie ukończyłem. kiedyś jak kupiłem ds'a to pograłem trochę w new super mario bros, ale jakoś mi nie siadło... próbowałem jeszcze grac trochę w super mario world, ale gdzieś się zaciąłem i nie wiem czemu nie grałem dalej :P. dzisiaj zacząłem grać w super mario advance(czyli remake super mario bros 2) ale nie wiem też jakoś mi nie siada  :P. przypomniało mi się że grałem w super mario land 1 i 2 na czarnobiałym gameboyu i akurat je przeszedłem.

pytanie więc brzmi: jakie waszym zdaniem są najlepsze platformówki z mario? które są naprawde dobre? prosiłbym bardziej o odsłony na handheldy bo żadnej stacjonarki nintendo nie posiadam :P.

Edytowane przez Mace

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 55,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość GregZPL
    Gość GregZPL

W moim przypadku Mariany w 3D zdecydowanie > Mariany w 2D. W Super Mario Brosy grałem jakoś bez większego zaangażowania. Za to Super Mario 64 ukształtował mnie jako gracza. Hajp zaczął się od przec

• teraz ogrywam donkey kong country 2 na snesie podlaczonym pod 52 cale i i tak sie jaram, ze z biegu zamowilem super mario world na allegro:)

Opublikowano

Super Mario Advance 4 Super Mario Bros 3 ;) SMB3 na GBA, swiety tytul. Super Mario 64 DS, remake 64 na DSa. Super Mario 3D Land.

Opublikowano

ja gram teraz w new super mario bros. jest spoko.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Mace Jak Ci żadna z tych gier nie siada to daruj sobie gry z Mario :P

Opublikowano

W ostatnią niedzielę odpaliłem koło 13ej NESa i wsadziłem poczciwego SMB 3. I grałem tak z przerwami do 1 w nocy, a i tak nie skończyłem, lol. Gra jest czasem okrutna. Ale i za(pipi)ista.

Opublikowano

@kwas84. spoko, spoko. jakiś czas temu przemogłem się i skończyłem Super Mario World. nie było jakies wybitne, ale przyjemne i w sumie fajnie sie grało :). następne w kolejce Yoshi Island które podobno jest jeszcze lepsze ;).

Opublikowano

W ostatnią niedzielę odpaliłem koło 13ej NESa i wsadziłem poczciwego SMB 3. I grałem tak z przerwami do 1 w nocy, a i tak nie skończyłem, lol. Gra jest czasem okrutna. Ale i za(pipi)ista.

Nie padł Ci zasilacz? xD Nie wiem po jakim czasie się nagrzewa w oryginalnej konsoli bo w tych kultowych podróbkach z Tajwanu był nagrzany po godzinie.

Opublikowano

No ja mam oryginalnego ;p I nie nagrzewa się. NES to świetna machina, kocham otwierać tę klapkę do kartridża (ekhm), skrzypi jak jakiś mechanizm :P To samo z tym "wciskaniem" karta do konsoli. Ah <3

Opublikowano

SNESy całkiem niedrogo stoją - szkoda, że z kartami jest inaczej. Sprawdziłoby się Mariany, Konga i Castlevanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie mogę się doczekać aż zagram w to nes remix <3