Les777 124 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Warto sterować Light, jeżeli planujesz używać ATB Cancel(...) Nie ma czegoś takiego jak ATB Cancel, no chyba że nazwiesz tak wciśnięcie B/O podczas wykonywania rozkazów. To o czym piszesz, czyli zmiana Paradigma po to, by napełnić ATB można by ewentualnie nazwać refresh. Cytuj Odnośnik do komentarza
malkav 0 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Szybkie pytanie - jestem w Edenie w miejscu po pierwszej walce z żółwiątkiem (czyli niedawno co dotarłem do Edenu). Kiedy będę miał możliwość powrotu do GP aby dokończyć misje ? Mam nadzieje, że dosyć szybko.... edit - i już znam odpowiedź Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez malkav Cytuj Odnośnik do komentarza
malkav 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Tym razem mam kilka pytan - 1. Znowu temat "shroud scavenger" - Skill powoduje zwiększoną szansę na zdobycie shrouda po walce. Do shroudow zalicza sie Fortisol, Aegisol, Deceptisol, Etherosol. Czy 'Survivalist Catalog' daje mi szansę na zdobycie każdego z tych przedmiotów z dowolnego moba ? Nie znalazłem nigdzie w sieci informacji o tym aby shroudy byłyt możliwe do zdobycia inaczej niż kupno w sklepie, stąd też moje pytanie. 2. Czy Ultima Weapon wykonana z "Lionheart" ma czy nie ma skilla "Random Instant Chain". Na forum odnalazłem wpis mówiący, iż Ultima NIE MA random instant chaina, natomiast na kilku już stronach internetowych znalazłem potwierdzenie tego, że Ultima Weapon (wykonana z Lionhearta), w połączeniu oczywiście z np. energy sash,survivalist catalog etc. da mi random instant chaina. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez malkav Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 2. Czy Ultima Weapon wykonana z "Lionheart" ma czy nie ma skilla "Random Instant Chain". Na forum odnalazłem wpis mówiący, iż Ultima NIE MA random instant chaina, natomiast na kilku już stronach internetowych znalazłem potwierdzenie tego, że Ultima Weapon (wykonana z Lionhearta), w połączeniu oczywiście z np. energy sash,survivalist catalog etc. da mi random instant chaina. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ile zajmuje mniej więcej przejście FF13 bez zadań pobocznych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Wczoraj skonczylem - 42h Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Warto sterować Light, jeżeli planujesz używać ATB Cancel(...) Nie ma czegoś takiego jak ATB Cancel, no chyba że nazwiesz tak wciśnięcie B/O podczas wykonywania rozkazów. To o czym piszesz, czyli zmiana Paradigma po to, by napełnić ATB można by ewentualnie nazwać refresh. Jak ktoś chce się do czegoś przypieprzyć to zawsze znajdzie sposób. W każdym razie wpisz w Google FF13 ATB Cancel i się zdziw. No ale pewnie tysiące ludzi, którzy używali tego określenia się myliło! -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Ty trzymaj to: 'I want to note a bit of a pet peeve I have here. A lot of people refer to this tactic as "ATB Cancelling." Please do not use this term. You are not cancelling anything. And by the way, using Triangle to attack with a partial ATB queue? That is also NOT cancelling. Hitting O to interrupt your queue to do something else? THAT is cancelling. Please do not use terminology that is both descriptively wrong AND fundamentally conflicting with that of other mechanics. Thanks.' E: Zrodlo - gamefaqs Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Owiec Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 E tam. Liczą się tylko hitsy w googlach Nie no, to się tak nie nazywa - spoko, zwracam honor. Jak ja grałem w 13stkę to właśnie tak się określało ten myk i również pod taką nazwa znajdziecie o tym filmiki na youtubie. Wybaczcie, że nagle pojawiła się jakaś mądra głowa i wymyśliła że zmieni świat, a ja tego nie ogarnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Też często się spotykałem z tym błędnym określeniem, aż trafiłem na faqa, którego zacytował Owiec. Mądra głowa zmieniła świat? Raczej jakiś głąb na początku źle i nielogicznie to nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 http://www.youtube.com/watch?v=MaTfEDcj164&feature=player_embedded#! Miedzy 3:21 a 3:38 (czyli tam gdzie jest maraton) leci sobie podklad muzyczny. Czy to jest muza z FF13? Jesli tak to prosilbym o namiar na tytul. Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Mejm, nie wiem czy to czasem nie to Masashi Hamauzu - Hanging Edge, ale mogłem się pomylić bo dużo utworów jest podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Niestety to nie ten Ktos moze w ogole powiedziec czy utwor z filmiku pochodzi z FF13? Mi sie wydaje, ze pasuje ale moze to nie z tej gry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Niestety to nie ten Ktos moze w ogole powiedziec czy utwor z filmiku pochodzi z FF13? Mi sie wydaje, ze pasuje ale moze to nie z tej gry jest. Pochodzi na pewno, tylko niestety dużo utworów jest podobnych do siebie, zaraz przejrzę playlistę i zobaczę. Może to, Saber's Edge tytuł. Edytowane 10 Września 2010 przez Musiol Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ten? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Tak, to jest wlasnie ten Dzieki chlopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Hejo, w temacie RPG jestem kompletnie zielony, mimo iż grami zajmuje się od ponad 10 lat. Niedawno postanowiłem spróbować przekonać sie do tego gatunku i zakupiłem FFXIII. Co tu dużo mówić - kompletnie wpadłem, a dzięki Lightning zrozumiałem jak to jest zauroczyć się laską z gier;) Mam jednak pytanko do wyjadaczy - jako, ze zajałem się ogarnianiem wszelakich reguł gry, chłonięciem tutoriali itd - nie za bardzo kumam o co dokladniej chodzi z wszelakimi frakcjami w grze i w związku z tym prośba - czy ktoś mógłby zwięźle i krótko nakreślić mi to dokładniej? Mam na myśli l'Cie, fal'Cie, Purge itd. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Masz w Database wszystko wyjasnione, wiecej sie nie dowiesz ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Mitabrin 1 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 (edytowane) GÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJ Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza
malkav 0 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) Ja bym 'purge' tłumaczył jako 'czystkę' Jest to wojna dwóch stron konfliktu - Sanctum, czyli rządu Coocon'u prowadzonego przez fal'Cie, oraz NORA, czyli bandy rebeliantów, która chroni niewinnych ludzi, przed wspomnianą czystką. Sanctum nie przebiera w środkach i każdego, kto miał styczność z Pulse fal'Cie, a nawet każdego, który przebywał w tym samym rejonie/dzielnicy co Pulse fal'Cie chce skazać na wygnanie (na Pulse). Oczywiście taka jest "oficjalna wersja" Sanctum, natomiast podczas gry wychodzi na jaw dla czego PSICOM czyli zbrojne ramię Sanctum poluje tak zaciekle na Pulse fal'Cie i zabija niewinnych cywili. Edytowane 15 Września 2010 przez malkav Cytuj Odnośnik do komentarza
Mitabrin 1 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) GÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJGÓWNO I CHUJ Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj Odnośnik do komentarza
malkav 0 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 W sumie racja - przesadziłem z tą wojną, jednakże z tego co zauważyłem NORA jest jedyną grupą, która przeciwstawia się Sanctum:) Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Purge mi się kojarzy z wojenną łapanką. Tak samo delikwenci ginęli w nieznanych okolicznościach, a każdy myślał, że dzieje się z nimi co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mitabrin 1 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) GÓEWNO Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi