January 23, 200818 yr Crash Bandicoot (Naughtydog) - On jest po prostu najlepszy we wszechświecie i poza nim. Uwielbiam go za wszystko
January 30, 200818 yr Oczywiście Crash , pierwsza moja gra na PSXa . Najlepsza platformówka w jaką grałem .
December 8, 200817 yr Z postaci które wymieniłeś tylko jedna jest z gry z gatunku platformówek... <_<
January 29, 200917 yr Daxter, za niebanalny sposób bycia, Crash, za to, że po prostu jest, Sir Daniel, za wygląd, Kapitan Qwark bo mam polewę jak widzę z nim filmiki
March 10, 200917 yr Gdyby się uprzeć, że MediEvil jest platformówką - Sir Daniel Fortesque, zaraz obok zawadiackiego Gex'a.
April 24, 200917 yr 1. Sir Daniel za wyje*isty wyraz twarzy. 2. Mario za wąsik. 3. Crash za uzależnienie od jabłek. 4. Daxter za teksty. 5. Rayman za miłe chwile
July 13, 200917 yr JAK - dla mnie najwiekszy kozak platformówek, najlepiej wyglada po przemianie w Dark Jak i jak robi zadyme w mieście
September 1, 200916 yr Sonic bo to najszybszy z szybkonogich jeży oraz za wieczny optymizm i pewność siebie.
November 9, 200916 yr Jazz, Spazz i Lori. Odkąd pierwszy raz zagrałem w tę grę, uważam, że lepszej platformówki nie ma;]
November 9, 200916 yr Quark - kolo wie jak się zachować w każdej sytuacji. No i pomagier dr Nepherious'a (czy jak to się tam pisze) - Lawrence
February 23, 201016 yr Najlepszy jest Conker z Conker:Bad Fur Day albo Conker: Live and Reloaded. Jest to bohater inny niż pozostali, nie jest to takie "ciepłe kluchy" jak np. wielkouchy Ratchet czy długouchy Jak. Wiewiór to spoko kolo: zna cięty brytyjski humor,lubi imprezy i pieniądze. Po za tym to on jest głównym bohaterem najlepszej w moim mniemaniu platformówki Edited February 23, 201016 yr by jan95kes
December 16, 201015 yr Daxter - no chyba nie trzeba pisać za co Ripper Roo - za zniewalające oczy i kaftan