Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeczytałem i polecam!

Featured Replies

Opublikowano

Nie. Ta książka raczej odchodzi od myślenia w stylu „ja jestem lepszy, inni są przeciętni i mnie ograniczają”. Adler mocno krytykuje porównywanie się, rywalizację i budowanie swojej wartości na byciu ponad innymi. Bardziej chodzi o to, żeby brać odpowiedzialność za własne życie, nie uzależniać decyzji od cudzej aprobaty i oddzielać swoje sprawy od spraw innych.

To dotyczy też rodziców. Nie chodzi o to, żeby się od nich odcinać, tylko żeby nie pozwalać im decydować za ciebie o twoim życiu. Mogą mieć swoje zdanie, obawy czy oczekiwania, ale ostatecznie twoje wybory są twoją odpowiedzialnością. Czyli bardziej granice niż odcinanie ludzi.

Edytowane przez ginn

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 277,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Parę rzeczy ostatnio przeczytanych:   Dorota Masłowska, Jak przejąć kontrolę nad światem nie wychodząc z domu II -- druga odsłona felietonów publikowanych na dwutygodnik.com. Kto czytał choć

• Książki czytam nagminnie, więcej czasu tracę na to niż gry. Wyjątkowo się podzielę z jedna pozycja z racji tematyki. Jeżeli kogoś interesuje jak Japonia wstała z kolan po wojnie, skąd się wzięła

• Ilość książek do polecenia jest niezmierzona, sam pewnie mam na oku (i to bez jakichś dużych poszukiwań) 300-400 pozycji, a jeszcze jest backlog pozycji już kupionych. Co mogę polecić? Po dłuższym ro