Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno monitora LCD

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, Basior napisał(a):

Ja polecam tego co mi na forumku ktoś polecił: Gigabyte MO27Q28G. Mega przyjemny

To 4 gen? Bo teraz iiyama weszła na rynek oledów z takim tandemem, za 2 koła wydaje się spoko tylko jeszcze mało recenzji https://iiyama-sklep.pl/1937-g-master-titan-falcon-iiyama-oled-g-master-gob2701qsc-b1-titan-falcon-27-wqhd-003ms-280hz-2xhdmi-displayport-usb-c-hdr-kvm-g-sync-4948570127948.html

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 328,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Orzeł wylądował jeszcze tylko muszę kompa złożyć, bo ostatnio nie mam za chuj czasu żeby przysiąść do tego na spokojnie. 

• iluck85
    iluck85

Ten sam. Kupowaliśmy tak samo. Ścierka z mikrofibi. Ogólnie od niedawna tak wyglada, łącząc kropki, to przy remoncie jak było szlifowanie. Umyty na mokro ręcznikiem papierowym.

Opublikowano
2 godziny temu, Chewie napisał(a):

To 4 gen? Bo teraz iiyama weszła na rynek oledów z takim tandemem, za 2 koła wydaje się spoko tylko jeszcze mało recenzji https://iiyama-sklep.pl/1937-g-master-titan-falcon-iiyama-oled-g-master-gob2701qsc-b1-titan-falcon-27-wqhd-003ms-280hz-2xhdmi-displayport-usb-c-hdr-kvm-g-sync-4948570127948.html

Tak, 4 gen

Opublikowano

Czyli pewnie ten sam panel, wszystko sprowadza sie do tego ktory ma lepszy soft i jakosc wykonania. Cos ludzie pisza, na na iiyamie jest agresywny abl czy abs, ktos wie co to?

Opublikowano

automatic brightness limiter - automatyczne przyciemnianie obrazu aby chronić przed wypaleniami

Opublikowano

Mam pytanko dodatkowe. Do 1440p@300Hz to lepiej użyć kabel displayport 1.4 (dołączony do monitora) czy HDMI 2.1? Druga opcja ma większą przepustowość, a DP dzięki kompresji chyba wychodzi na to samo. Jakieś rady?

Opublikowano

Chyba najlepiej dp, ja od lat nie używam hdmi do komputera.

Pojawiła się promka na tandem LG

https://www.pepper.pl/promocje/mozliwe-1653zl-monitor-oled-lg-27gx700a-tandem-4-gen-matowa-matryca-280hz-1315889

Jedynie szkoda, że matowy bo wolałbym glossy. Co w ogóle jest lepsze, qd oled czy tandem? Myślę czy dla mnie nie będzie lepszy qd oled ale z większym odświeżaniem.

Opublikowano

Adware w monitorach, jprdl. Jebać LG w takim razie.

Opublikowano

Powoli myślę nad przesiadką na coś większego i trochę się biję z myślami. O ile teraz mam oleda 34 cale w UW to nie wiem czy sprawdzi mi się 49 cali UW czy nie lepiej brać coś bardziej bezpiecznego jak 42 cale w 16:10.

Ma ktoś może UW w okolicach 50 cali?

Opublikowano

Jak kogoś interesuje to w moim przypadku nie ma to sensu. 34 cale UW i 49 Cali UW ma dokładnie tą samą wysokość ekranu, nie widzę dla tego zastosowania oprócz wyścigów.

Więc wpadnie jakiś monitor 42 cale 16:9, pewnie od Philipsa z ambiglow, takim ich odpowiednikiem ambilight z TV dla komputerów.

Opublikowano
W dniu 19.07.2026 o 17:55, Ukukuki napisał(a):

Jak kogoś interesuje to w moim przypadku nie ma to sensu. 34 cale UW i 49 Cali UW ma dokładnie tą samą wysokość ekranu, nie widzę dla tego zastosowania oprócz wyścigów.

Więc wpadnie jakiś monitor 42 cale 16:9, pewnie od Philipsa z ambiglow, takim ich odpowiednikiem ambilight z TV dla komputerów.

Ja też czasami się zastanawiam, ale obok mam TV 77 cali z 15m kablem muszę go w końcu na stałe schować listwy to przestaną mi głupie pomysły przychodzić do głowy ^^