Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 247,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Zola - najlepsza włoska pizza w Berlinie. Co oni tam wyprawiają za cuda to się w głowie nie mieści - taka Bufalina na przykład. Co ciekawe, knajpa założona już jakiś czas temu przez Polaka, który dopiero niedawno pierwszy raz był we Włoszech. Neapolitańską pizzę nauczył się robić kiedy pracował w Londynie i postanowił wykorzystać talent do rozkręcenia swojego biznesu.

Zola-Berlin-Pizza-Mozzarella1.jpg

Zola-Berlin-Pizza.jpg

Standard-Berlin-Salami-Pizza.jpg

:wub:

Opublikowano

Wyglada jak kazda inna "wloska" pizza. Ale pewnie innosc zawiera sie w sosie/skladnikach.

Opublikowano

Serio? Zachęcająco nie wygląda ta włoska. Wizualnie berlińska wygląda o wiele lepiej, ale wiadomo, jakbym zjadł to mógłbym oceniać.

Opublikowano

Zachwycanie się okrągłym plackiem z kleksami sera na picassie z keczupu, bądźmy poważni. Pizza może wyglądac, ale jak  spieprzą smak to i  tak człowiek wychodzi  z pizzeri.

Opublikowano

Ale dawać przypaloną do zdjęcia, no nie wiem ;/

Opublikowano

ale tak bez sosu czosnkowego?

Opublikowano

Ale dawać przypaloną do zdjęcia, no nie wiem ;/

piekarz klnął jak wyciągał

Opublikowano

Serio? Zachęcająco nie wygląda ta włoska. Wizualnie berlińska wygląda o wiele lepiej, ale wiadomo, jakbym zjadł to mógłbym oceniać.

nie trafiłem jeszcze na nic lepszego w temacie pizzy - IMO obowiązkowy punkt każdej wycieczki do Neapolu

no chyba, że ktoś jest dziwolągiem i nie lubi pizzy, ale to w takim układzie nie ma po co jechać do Neapolu

Opublikowano

Ta od Roziego jakby potrzymana chwile dluzej w piecu i cyknieta aparatem z filtrem duzo by sie od luckowej nie roznila. A nawet pewnie wcale. Wizulanie oczywiscie.

No i ragus ma racje, przypalona z deka ;/

Opublikowano

Może nie przeczytał opakowania i nastawił na 220

Opublikowano

Pewnie nie zdjal folijki.

Opublikowano

Podstawowa różnica - po tej od roziego widać, że ciasto jest bardziej chrupiące - taki typ robi na przykład Graciarnia we Wrocławiu. Klasyczna neapolitańska ma brzegi tylko leciutko chrupiące, a całość jest raczej miękka.

Opublikowano

a ta gruba blondyna mówiła ze rpawdziwa pizza powinna stac jak  h.u.j.

Opublikowano

Może nie lubi neapolitańskiej

Opublikowano

Ma stac czy nie, to nadal jest tylko maka z woda plus drozdze i troche oliwy. Jak kto sobie wypiecze to i tak liczy sie tylko to aby smakowalo. Oczywiscie mowimy o "wloskich" pizzach. Pizza hut ma tyle wspolnego z pizza co pringesly z czipsami.

Opublikowano

To jest amerykańska pizza i nie uważam, że byłaby jakaś zła. Co kto tam lubi. 

Opublikowano

Nie przesadzaj Yano, pizza hut wcale nie jest jakoś szczególnie droga. No i IMO jest najlepsza, ale to już kwestia gustu, więc nie będę się przy tym upierał jakoś szczególnie.

I CO TERAZ???

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

To jest amerykańska pizza i nie uważam, że byłaby jakaś zła. Co kto tam lubi. 

To jest uncharted wsrod gierek, nawet jak ktos nie jada to zna. I ten tluszcz. I to ciasto z worka. I ten tluszcz.

@milan

I pringelsy i uncharted :cool:

Opublikowano

Nie wiem jadłem tam z 10 lat temu, nie była zła. No, ale to sieciówka, to samo dominos pizza z fabryki.

Opublikowano

No raz na jakis czas mozna, czemu nie, ale jak stoisz na ulicy gdzie po jednej stronie jest wloska pizzeria a po drugiej ph to wybor jest raczej oczywisty.