Harbuz 952 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Rezurekcja tematu. Jakie lubicie? Mrożone czy świeże? Jakie dodatki? Z sieciówek czy małych pojedynczych pizzerii? Osobiście muszę przyznać, że dawno żadna pizza mnie nie zaskoczyła. Kiedy był boom na pizzerie w tamtej dekadzie jako dzieciak zachwycałem się każdą i każdą traktowałem jak wydarzenie. Teraz, kiedy mam w kuchni stos ulotek z pizzerii większy niż gazet, pizza nie jest niczym szczególnym. Nawet "dupek" mi się nie chce często jeść, mimo że to ciasto powinno być trzonem i gwoździem programu w pizzy. Najbardziej chyba lubię na powrót pizzę z Pizzy Hut, którą po raz pierwszy spróbowałem jak jeszcze Pamela Anderson ją reklamowała Edytowane 22 Marca 2012 przez Hrubaz Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Pizza Hut > wszystko 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Pizza Hut > wszystko +1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 952 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Tylko trochę drogie toto. Jakieś tańsze zamienniki? Wiem już, że Da Grasso ssie, szczególnie ich sosy, których dają tak dużo, że jak zostawicie to zlewają razem i dają następnym klientom. Telepizzy nigdy nie jadłem, ale też nie słyszałem o niej pochlebnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Zamawiam z lokalnej pizzerii, która jest genialna swoją drogą (3 lokale w 3 różnych miejscowościach). W PH jadłem raz, pizza nawet dobra, ale muszę tam się udać ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Też najczęściej zamawiam u takiego ziomka. Teraz przeniósł lokal, ale jeszcze z 2 lata temu miał pizzerie niedaleko nas. Opłacało się przychodzić do niego kiedy był najarany. Towaru (na pizzę) wtedy nie żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Tylko trochę drogie toto. nie zgadzam sie Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 poważnie w da grasso zlewają sosy? Lubię tam jeść, nie ma u mnie ani pizza hut ani telepizzy. No, ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 ogólnie pizza hut> inne pizzerie, ale mam w warszawie fajną sieć pizzerii cenowo tez dobrze stoją, czasami do pracy zamawiam, ogólnie lubie jadać w róznych miejscach szczególnie próbowac pizzerii, polecam w warszawie la torre, 2 duże pizze + litr coli 44,90 a preferuje hawajską Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 654 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Ano nie przyjeżdża już mimo że zamawiamy. Sam w sumie nie wiem czemu. Niektóre rzeczy po prostu znikaja, ale pojawia sie inny odpowiednik, w tym przypadku niestety tak nei było Robiliście własną pizze? Próbowałem dwa razy i zawsze ciasto mi wychodzi cieńkie i sztywne, a wszystko robie tak jak w przepisach na necie ;/ Z chęcią bym spróbował pizzy z tak reklamowanej Pizza Hut. U mnie w łodzi na retkini rządzi Solo Pizza po prostu super maja ciasto i nie skąpią dodatków. No i Gruby benek tez jest ok. Da grasso mnie wkur.wia bo zawsze pizza jest od spodu przypalona i raczej smakiem nie powala. Edytowane 23 Marca 2012 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ja robiłem i w sumie nadal robię sam pizzę i ciasto wychodzi fajne. Cienkie czy grube to zależy od tego jak rozwałkujesz. Akurat jeśli chodzi o robienie pizzy to tu się muszę pochwalić bo wychodzi mi naprawdę zaje bista a jestem strasznym marudą jeśli chodzi o żarcie i jego jakość i formę. Ostatnio robiłem stripsy ala KFC i niestety, po wielu próbach nie ma szans osiągnąć tego co w oryginale. Brak spulchniacza i glutaminianu sodu oraz specjalnego oleju do smażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 621 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Robiłem kilka razy pizzę z 'Pizzerinek Knorra'- w opakowaniu jest mieszanka drożdży itd plus sos w proszku. Całkiem dobre wychodzi, ciasto ujdzie. Plus pełno dodatków na wierzchu (wiadomo, w domu sobie człowiek nie żałuje jak pizzermani. Btw, co za głupie słowo). Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza. Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza. No. Jak się zrobi samemu dobre ciasto i przede wszystkim sosik z pomidorów świeżych (przecier wszystko koncertowo pierdoli), dobierze umiejętnie składniki (bez fury cebuli i kiełbany xD) to wychodzi ogień z dupy. Od dawna nie zamawiałem pizzy z pizzeri, sam proces przyrządzania już mi się podoba, ale ostatnio jak jadłem z jakiejś sieciowej to nie byłem zachwycony. Lucek, ale szaleńcy w Waszej części polski nakładają cały ser na pozostałe składniki i robią zapiekankę, to się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegosz 26 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Czasami (np. dzisiaj) rozkrawam bułki na połówki, kładę na nich ser, szynkę, pomidora (jeśli jest), pieczarki (raz były) i wkładam do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu dekoruję keczupem i, wyobrażając sobie, że to pizza, zjadam ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 To zapiekanki. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 152 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jest w polsce Domino's Pizza ? Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 http://www.dominospizza.pl/storesMap Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 152 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Bosko i to jest właśnie najlepsza sieciowka z Pizza ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad zrobieniem pizzy z patelni, warto sobie tym dupe zawracać? robił ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ale, że co? taki udawany omlet czy "prawdziwa" pizza? Ogólnie dają radę obydwie. Jednak wolę z piekarnika. Przyjemniej się robi, swoją drogą, że gotowanie traktuję jako hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=B7zI8kRGCKs Robiłem z tego przepisu tylko dałem salami i szynke i wyj,ebalem to niejadalne guwno do kosza <kucharz> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mi tam wyszła nienajgorze http://gotuj.skutecznie.tv/2012/03/pizza-z-patelni/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Panowie, nie ma czegos takiego jak pizza z patelni. No nie robcie sobie jaj. Pączki też na patelni się zrobi ? Szkoda czasu na brudzenie się z tą patelnią. Jeżeli robi sięsamemu dobre ciasto to jak można wrzucić to na patelnie kiedy w 7-12 min upiecze się w piekarniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 To jest dla ludzi nie posiadajacych piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.