Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 246,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Na poważnie wyglądają tak samo, serio.

Opublikowano

jadłem, pyszna, oetker mistrz mrożonek.

Opublikowano

I tez taka gruba jak sugeruje bok opakowania?

Opublikowano

Jakiś czas temu jadłem z Biedry tę lodówkową, niemrożoną, wersję bez glutenu i laktozy, z szynką. Smakuje w porządku, nie mam porównania do mrożonek, bo już kilka lat nie jadłem żadnej, a i takie jadam rzadko. Jedynie mogę porównać od tej pełnoziarnistej i trochę gorzej wypada.

Opublikowano

I tez taka gruba jak sugeruje bok opakowania?

Jest takiej grubości jak na obrazku, bardziej przypomina klasyczną pizzę.

Opublikowano

Red jak zaszlał z tymi serami :obama: Świętujecie już narodziny dziecka? Bo cięzko mi uwierzyć w taką rozrzutność dla gości ot tak.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Włoska pizza? Nie dziękuję, wolę na bogato z potrójnym serem i mięchem i papryką

Goście wpadają za godzinę, to szarpnąłem się na gest. Jebać cienką pizzę z jednym składnikiem.

Ulepiłem jedną wege z poczwórnym serem (żółty, mozarella, lazur, camembert :ohboy: ), druga mięsna fiesta z kabanosami, kurczakiem, salami :banderas: Do każdej smażone pieczarki, pikle w zalewie z chilli, cebulka. Własny sos pomidorowy z ziołami, czosnkiem i oliwą z oliwek. Ciasto też swojskie, spędziło noc w lodówce.

Nie jadłem celowo nic od południa, robię miejsce w kichach i tonę we własnej ślinie już xD

odfP4ip.jpgXE3RZkO.jpg

Co tu kuur wa za uposledzeni ludzie pisza.

Opublikowano

Z takich to _M_

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jak zapowiadalem tak wrzucam. Z 0,5kg maki wyszly 3 pizze po 260g. Liczylem, ze placki beda mniejsze (takie chcialem) niz blacha a okazaly sie idealne. Skladniki na gorze: sos, gouda tarta, mozzarela, szynka szwarcwaldzka, pieczarki, cebula, oliwki, bazylia na sam koniec. Tym razem kupilem make typu 00 (wczesniej zawsze 550) bo miala byc konkretnie do robienia pizzy i chyba jest to lepszy wybor niz zawsze polecana 550ka, ale za ch.uja nigdy mi nie chce wyjsc takie ciasto jak na yt, ze kolesie nim kreca na lapie a ono jakby sie rozlewa. Moje jest sztywniejsze i raczej sie sciaga przy formowaniu kolka. Jak ktos wie czemu albo ma jakies tipy to pisac.

Pierwsze dwa foto pizza nr 1 przed i po, ostatnie pizza nr 2 po. 3ki juz mi sie nie chcialo cykac. Smacznego.

20170913_160424.jpg

20170913_161921.jpg

20170913_164159.jpg

Opublikowano

Jak zapowiadalem tak wrzucam. Z 0,5kg maki wyszly 3 pizze po 260g. Liczylem, ze placki beda mniejsze (takie chcialem) niz blacha a okazaly sie idealne. Skladniki na gorze: sos, gouda tarta, mozzarela, szynka szwarcwaldzka, pieczarki, cebula, oliwki, bazylia na sam koniec. Tym razem kupilem make typu 00 (wczesniej zawsze 550) bo miala byc konkretnie do robienia pizzy i chyba jest to lepszy wybor niz zawsze polecana 550ka, ale za ch.uja nigdy mi nie chce wyjsc takie ciasto jak na yt, ze kolesie nim kreca na lapie a ono jakby sie rozlewa. Moje jest sztywniejsze i raczej sie sciaga przy formowaniu kolka. Jak ktos wie czemu albo ma jakies tipy to pisac.

Pierwsze dwa foto pizza nr 1 przed i po, ostatnie pizza nr 2 po. 3ki juz mi sie nie chcialo cykac. Smacznego.

20170913_160424.jpg

20170913_161921.jpg

20170913_164159.jpg

za mało składników - spójrz jak to powinno wyglądać

odfP4ip.jpgXE3RZkO.jpg

Opublikowano

Nowa strona, czyli prawda.

Opublikowano

No Redowa to nie jest, ale też widać, że się starałeś. No i zawsze możesz go podpytać, żeby lepiej wyszło następnym razem.

Opublikowano

Haha mejm jak pożydził składników XDD suche ciasto je XDD

Opublikowano

no, a niby to w poznaniu i krakowie tacy oszczędni :dynia:

Opublikowano

Specjalnie tak malo zeby duzo sosu czoskowego sie zmiescilo.

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

na pewno nie rozdał biednym i potrzebujacym

Opublikowano

Może za krótko rosło ciasto. Jak poleży, dojrzeje, zamiesza się go kilka razy to jest bardziej elastyczne.

Opublikowano

Ostatnio sprawdziłem Papa Pedro w Pasażu Królewieckim i zacna to pizza. Ceny ok. Cieniutkie ciasto ale nie przelewa się przez palce. Można śmiało jeść. :p

Opublikowano

W piątki średnie telepizze z serii classic po 13 zl.

Taka pepperoni weszla jak masło, więc muszę przyznać, ze dobry deal. Ciasto serio przyzwoite, a jadłem na trzeźwo.

Inb4

"ehehehe hurr lepsza niz twoja?" no nawet troszkę, ale mniej składników

Opublikowano

Wolałbym miec karnet na 200 pizz redowych niż zamawiać w telepizzy,  chyba ze coś sie zmieniło.

Opublikowano

Boże mój kochany, Telepizza XD

A nie wierzę w Boga.