muadib83 0 Opublikowano 1 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 Mam wire;) ale netu nie:P Myslalem o tym aby kablem router do lapa podlaczyc a jak sie uda konfig to przez wifi od routera do ps3;) Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 1 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 a jak ty robiles konfig nie podlaczajac routera do kompa?? Cytuj Odnośnik do komentarza
muadib83 0 Opublikowano 1 stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 (edytowane) Przez Wifi (kiedys przez kabel - ale to na xp bylo - tez nie poszlo:P) - Wlasnie moze poprobuje dzis przez kabel na viscie moze sie uda:) Edytowane 1 stycznia 2008 przez muadib83 Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 1 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2008 jestem na 99% przekonany ze sie uda, Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 2 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2008 (edytowane) Witam, mam problem z kompatybilnością wsteczną w mojej PS3 [wersja 60GB, starter pack]. Otóż mam dwie gry na starego poczciwego PSXa [Wipe3out i FFVIII]. Ta pierwsza uruchamia się normalnie, ale w wyścigu po pierwszym 'czekpojncie xD' wysypuje się, często jest to totalna zwiecha [PS button ratuje sytuację]. FFVIII działa do momentu pojawienia się ekranu 'Playstation', tego zaraz po włożeniu płytki, potem czarny ekran i PS button tylko zrobi swoje. Czy jest szansa, że moja PS3 jest wadliwa? niestety nie posiadam więcej gier żeby sprawdzić, ani na PSX ani na PS2. Kupiłem tą wersję ze względu na kompatybilność wsteczną właśnie [Emotion Engine z PS2] i fajnie by było, gdyby to działało jakoś. Wersja firmware: 2.10 Online ID Hyszyk Edytowane 2 stycznia 2008 przez Hysz Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 2 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2008 ta wersja juz nie posiada EE. odpalanie tytulow z PSX'a i PS2 odbywa sie poprzez emulacje, wiec te tytuly moga byc narazie nie kompatybilne z PS3. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 2 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2008 (edytowane) To jest najwcześniejsza wersja PS3, więc posiada ona EE, sloty na pamięci SD MMC itp, 4 porty USB itp. Dobrze myślę? EDIT: http://pics.computerbase.de/1/7/2/8/6/181_m.jpg > z przodu konsoli. Czy to jest równoznaczne z Emotion engine w środku? Edytowane 2 stycznia 2008 przez Hysz Cytuj Odnośnik do komentarza
neospiderman 6 Opublikowano 2 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2008 To jest najwcześniejsza wersja PS3, więc posiada ona EE, sloty na pamięci SD MMC itp, 4 porty USB itp. Dobrze myślę?EDIT: http://pics.computerbase.de/1/7/2/8/6/181_m.jpg > z przodu konsoli. Czy to jest równoznaczne z Emotion engine w środku? Nie, EE miały tylko pierwsze modele z USA i JAP. Wersja EU miała od samego początku wycięty EE, a co za tym idzie jest dostępna tylko w pełni softwearowa emulacja. Emulacja na pS3 nie jest 100%, tzn. ze nie wszystkie gry chodzą prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Binek 0 Opublikowano 2 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2008 Chcę zakupić sobie przejściówke do Ps 3 na pady od Ps 2. Czy ktoś mógłby polecić któraś, bo czytałem że z niektórymi są problemy. Na allegro znalazłem tylko 2 aukcje, obydwa produkty niestety nie wydają mi sie dobrej jakości, dlatego prosiłbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 3 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2008 jaka jest gwarancja na maszynę sony? 2 lata? czy podbijacie kartę gwarancyjną? kupiłem ps3 w empiku i już tak ponad 3 tygodnie się bawię, ale nie wracałem do empiku podbijać kartę gwarancyjną. a Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 3 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2008 A czy karty gwarancyjnej się nie podbija dopiero po wykonaniu naprawy, w celu zaznaczenia, że korzystałeś z gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 no właśnie nie wiem jak jest z ps3. normalnie ze sprzętem postępuje się tak, że po tam jakimś czasie bezproblemowego chodzenia podbija się kartę gwarancyjną i od daty podbicia np. dwa lata jest gwarancja (tak jest np. z tel komórkowymi czy agd). a tu? w empiku powiedzieli, że dwa lata. z kolei podobno w centrum Sony mówią, że na 1 rok. jak to jest w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 UE wymaga 2 lat gwary Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Taa wymaga UE dwuletnią gwarancję ,a w salonach Sony,Media Markt i Saturnach(ja kupowałem w MM) mówią ,że PS3 ma roczną gwarancję. Mam w związku z tym Ci wierzyć i jak niedajboże konsola wysiądzie mi za np 1,5 roku to śmiało gnać do serwisu Sony gdzie bez hałasu naprawią mi konsolę za free w ramach gwarancji?? Edit.Nawet w książeczce "bezpieczeństwo i informacje techniczne" str 12 pisze,że jest 1 rok gwarancji Edytowane 4 stycznia 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 Edit.Nawet w książeczce "bezpieczeństwo i informacje techniczne" str 12 pisze,że jest 1 rok gwarancji i wszystko jasne. a podbijaliście gwarę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 Ja jak zawsze podbijam gwarę jedynie jak się zepsuje sprzęt(mam nadzieję,że w przypadku ps3 nigdy nie będzie takiej potrzeby). Wogóle gwara jest taka śmieszna-malutka karteczka(mam wieżę Sony i tam gwara to był konkretniejszy kawałek papieru ) Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 moga sobie pisac co chca. rzucisz im paragrafami i powinni zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza
agrestrybnik 4 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 unia wymaga ponoc dwa lata gwarancji, a w centrum sony Katowice , sprzedawca mi padol ze ta mala niebieska karteczka to gwarancja wazna w prawie calej europie przez jeden rok ,oczywiscie jak masz paragon lub fakture vat, nie tylko sony daje na duzo zeczy rok , inne firmy znane tez daja rok na sprzet elektroniczny Cytuj Odnośnik do komentarza
shaughnessy 0 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Ludzie było już o tym gwarancja obowiązuje od dnia zakupu a wiec data na paragonie Gwarancji nie musimy podbijać jednak gdy oddajemy konsole do naprawy musimy takową posiadać podbitą Gwarancje możemy podbić w dowolnym czasie jej trwania ale obowiązuje i tak od dnia zakupu ( bodajrze panasonic wprowadził niedawno e-gwarancje czyli sam paragon wystarczy i nic nie trzeba podbijać) Sony daje 1 roczną gwaracje Kolejny rok jest za niezgodność towaru z umową, choć to zależy od sklepu i producenta Gdy kupowałem rok temu sony-ericssona w instrukcji była mowa tylko o roku natomiast była dołączona karteczka o przedłużeniu na 2 lata ze względu na wymogi ue Tak czy siak w przeciągu 2 lat możemy liczyć na serwis- jesli chodzi o ps3 Rok daje sony Kolejny rok- sklep Coraz mniej firm bawi sie w te gierki -wszak gdy po roku padnie nam sprzet możemy go oddać DO SKLEPU we wzgledu na niezgodnośc towaru z umową a sklep i tak wysyła do producenta Zarówno panasonic (brałem u nich niedawno kino domowe) i sony-ericsson już od jakiegoś czasu dają 24miesięczne okresy gwarancyjne nie bawiąc sie w gierki gwarancyjne typu rok producent rok sklep(wszak i tak nawalony sprzet pomiedzy 1 a 2 rokiem trafia do producenta) Jednak Sony Computers jakoś nie kwapi sie do jasnego postawienia sprawy Ciekawe tylko czemu? Edytowane 4 stycznia 2008 przez shaughnessy Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 4 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2008 (edytowane) Taa wymaga UE dwuletnią gwarancję ,a w salonach Sony,Media Markt i Saturnach(ja kupowałem w MM) mówią ,że PS3 ma roczną gwarancję. Mam w związku z tym Ci wierzyć i jak niedajboże konsola wysiądzie mi za np 1,5 roku to śmiało gnać do serwisu Sony gdzie bez hałasu naprawią mi konsolę za free w ramach gwarancji?? Edit.Nawet w książeczce "bezpieczeństwo i informacje techniczne" str 12 pisze,że jest 1 rok gwarancji unia wymaga ponoc dwa lata gwarancji, a w centrum sony Katowice , sprzedawca mi padol ze ta mala niebieska karteczka to gwarancja wazna w prawie calej europie przez jeden rok ,oczywiscie jak masz paragon lub fakture vat, nie tylko sony daje na duzo zeczy rok , inne firmy znane tez daja rok na sprzet elektroniczny Na rok jest gwarancja u producenta, natomiast wszystkie (może są jakieś nieliczne wyjątki) sprzęty RTV mają 2 - letnią gwarancję u sprzedawcy (czyli np. sklepu, salonu). A jakby ktos kiedyś miał jakikolwiek problem z "miłym" serwisem w sklepachnp. wymianą na nowy, długą naprawą czy zwrotem pieniędzy to polecam www.federacja-konsumentow.org.pl - najlepiej się poradzić zanim cokolwiek zgłosimy u sprzedawcy bo wtedy może być już za późno - koniec robienia konsumentów w bambuko. PS: Warto przeczytać http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=417 oraz http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=140 Edytowane 4 stycznia 2008 przez Incognitos Cytuj Odnośnik do komentarza
TMK 0 Opublikowano 8 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2008 Witam Mam pytanko, jeżeli podłącze PS3 za pomocą kabla HDMI to każdy telewizor HDReady lub FullHD będzie poprawnie wyświetlał gry w NTSC, czy nie będzie problemow z kolorem? Osobiście mam telewizor LCD Philipsa HDReady i zastanaiwam się czy jak zakupie sobie gry z USA to będą one prawidłowo obsługiwane na moim TV. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 8 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2008 tak, bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 9 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2008 WitamMam pytanko, jeżeli podłącze PS3 za pomocą kabla HDMI to każdy telewizor HDReady lub FullHD będzie poprawnie wyświetlał gry w NTSC, czy nie będzie problemow z kolorem? Osobiście mam telewizor LCD Philipsa HDReady i zastanaiwam się czy jak zakupie sobie gry z USA to będą one prawidłowo obsługiwane na moim TV. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. hd w ogole nie ma czegos takiego jak NTSC, jest jeden format obrazu i kodowania kolorow, wiec wszystko dziala tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Machel 2 Opublikowano 10 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2008 Mam pytanie odnosnie odtwarzania dvixow na ps3. Pojawil mi sie nastepujacy problem, kopiuje plik avi z pendrive'a na dysk, plik wazacy 170 mb (filmik trwa ok 20 min). Po zgraniu pliku na dysk ps3, avi nadal wazy 170 mb jednak moge odtworzyc jedynie pierwsza minute filmiku. Czy wynika to z formatu pliku, czy moze kodekow dostepnych w sofcie ps3 ?? W tej odtwarzanej pierwszej minucie wszystko dziala poprawinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 10 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2008 Mam pytanie odnosnie odtwarzania dvixow na ps3. Pojawil mi sie nastepujacy problem, kopiuje plik avi z pendrive'a na dysk, plik wazacy 170 mb (filmik trwa ok 20 min). Po zgraniu pliku na dysk ps3, avi nadal wazy 170 mb jednak moge odtworzyc jedynie pierwsza minute filmiku. Czy wynika to z formatu pliku, czy moze kodekow dostepnych w sofcie ps3 ?? W tej odtwarzanej pierwszej minucie wszystko dziala poprawinie. Skopiuj jeszcze raz - albo sprobuj odtworzyc bezposrednio z pendrive'a. Dla mnie wyglada na to ze plik sie "skorumpowal". Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi