Arkady 1 008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ludziska, jeszcze jedno pytanko: (specjalnie w osobnym poście dla odświeżenia tematu) - czy można wyłączyć debili gadających prze headset? - czy można rozmawiać tylko z wybranymi osobami? nie słyszeć całej drużyny, ale gadać tylko z jednym kumplem... z góry thx Na 100% nie jestem pewny, ale się nie da, przynajmniej ja nie znalazłem, ani wyciszania poszczególnych osób, ani tym bardziej rozmowy tylko z jednym znajomym. Ale z pierwszym nie widzę problemu, rzadko kiedy się trafi osoba z headsetem, a jak ktoś ma to i tak sporo nie używa. Targedia, Sony powinno dawać na kablu lub nie, ale powinien być. Na Valhalli pojawiła się recka wersji na PS3 Trochę cienką ocene dali, single jest rzeczywiście średni, ale multi na mocne 9/10. Ogólnie gra na 8+/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Wie ktoś może jak sprzedał się Battlefield na ps3? Pytam ponieważ na serwerach zawsze jest ful ludzi więc chyba sporo tego opchneli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Battlefield: Bad Company - 145,565 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Hehe czyli prawie wogóle hehe a ilość sprzedanych gier nie ma sie wogóle do ilosci grających.. np taki UT3 - cały czas nad tym ubolewam Cytuj Odnośnik do komentarza
owca 3 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Co do komunikacji w tej w czasie gry to można powiedzieć wiele ale nie to że "działa" jak gram ze znajomkiem to po chwili lub jednym meczu już sie nie da rozmawiać bo sie nie słyszymy nie tylko ja mam ten problem, strasznie to kiepsko działa Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Widzę że temat troszkę zamarł więc go odświeżę niusem http://badcompany.ea.com/news/entryid/24605/ Moim skromnym zdaniem w multi gra się świetnie i mam nadzieję że Conquest będzie na prawdę "soon" Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 W jaki sposób można zdobyć kod odblokowujący bronie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 A ja mam nieco podobne pytanie jak kolega nade mną. Odblokowałem wszystkie bronie w szeregu 'find all five' oprócz karabinu snajperskiego ofkoz. I tu pojawia się moje pytanie, czy jest jakaś szansa na zdobycie kodu odblokowującego do tej właśnie broni? Czasami widzę jak snajperzy używają tej snajperki i naprawde robi to wrażenie. Zadaje duże obrażenia w przypadku trafienia w korpus, a na dodatek jest stosunkowo szybka i nie wymaga odjęcia lunety od oka. Jest szansa na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Tu macie odpowiedź Panowie: http://badcompany.ea.com/page/dynpid/8616/ Te dodatkowe bronie nie wyróżniają się niczym szczególnym! Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Dasio, czytaj uważnie. Kolega przede mną faktycznie zapytał się o to co zapodałeś, ale mi chodzi o coś innego. Tak więc liczba mnoga ni jak ma się do mojego pytania. To da się skołować kod do tej snajpy, czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Powinienes dostac kod wraz z gra, ewentualnie chodzilo tu o pre-order. Tak wiec nie ma racej innej mozliwosci, chyba ze ktos laskaw ci da . Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Dasio, czytaj uważnie. Kolega przede mną faktycznie zapytał się o to co zapodałeś, ale mi chodzi o coś innego. Tak więc liczba mnoga ni jak ma się do mojego pytania. To da się skołować kod do tej snajpy, czy też nie? No widzisz to Ty nie uważnie czytałeś to co zapodałem! Na tej stronie jest odpowiedź na nurtujące Cię pytanie, na 1. pozycji!!! Jeżeli złożyłbyś wcześniej preorder miałbyś szansę a tak...znikome! Za dużo zioła... Edytowane 25 Lipca 2008 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Dasio, proszę nie załamuj mnie. Czy Ty naprawdę uważasz, że ja, wchodząc na tą stronę jakiś czas temu i odblokowując pozostałe 4 bronie nie zauważyłem tego. Po prostu pytałem czy jest szansa na zdobycie tego kodu w jakiś "niestandardowy" () sposób. Ładna próba, ale coś Ci nie wyszło. Powinienes dostac kod wraz z gra, ewentualnie chodzilo tu o pre-order. Tak wiec nie ma racej innej mozliwosci, chyba ze ktos laskaw ci da tongue.gif. Tak też myślałem. PS: Dasio, zgaś już tego jointa, bo to szkodzi. Edytowane 25 Lipca 2008 przez ziolo69 Cytuj Odnośnik do komentarza
owca 3 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam. Co do broni F all F między SVD a snajperką z pre-ordera różnica nie warta zachodu jak dla mnie, a ze snajperek moim skromnym zdaniem to najlepsze są podstawowe M24 i GOL dobrze się nimi strzela do kolesi w ruchu i mają normalne celowniki ułatwiające rozdawanie headshotów. A moje pytanie dotyczy strasznie irytujących zwiech w czasie gry online gra potrafi mi się wieszać dosłownie co kilka sekund , ale jest to nie regularne nie występuje zawsze, czasem na początku meczu, na końcu itp. Czy macie podobny problem, mam wersję gry i konsoli NTSC. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Zwiechy czy wywalanie z gry? Mi przytrafiało się to zbyt często, tak często, że aż ją pogoniłem. Irytacja niestety sięgnęła zenitu, lagi miałem sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Niestety ostatnio gra też zaliczyła mi kilka zwisów ale to wina przeciążonych serwerów bo na singlu mi się to nie zdarzyło! PS: Kolego Ziolo nie muszę się wspomagać, a Ty gdybyś sprecyzował pytanie na początku nie byłoby problemu a tak sedno zawarłeś w ostatniej wypowiedzi! No ale nie żywię urazy Edytowane 27 Lipca 2008 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Co do zwiech, to faktycznie zdarzają się. Sporadycznie, ale potrafią wkurzyć, szczególnie, gdy mamy na "koncie" z 550pkt pod koniec meczu. PS: Kolego Ziolo nie muszę się wspomagać, a Ty gdybyś sprecyzował pytanie na początku nie byłoby problemu a tak sedno zawarłeś w ostatniej wypowiedzi! No ale nie żywię urazy Kurde, a Ty dalej. 'NIE BENDE TWOJIM KOLEGOM.' :baby: Cytuj Odnośnik do komentarza
owca 3 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 No ja nie wiem czy tak całkiem sporadycznie jak kolega ;D zioło69 nadmienił, rzekł bym że zwiechy te pojawiają się w większości meczów, a ich źródłem może też być kaprawy kod sieciowy, bo nie przypominam sobie żeby w COD czy innej grze w którą ostatnio grałem zwiech były spowodowane przeciążeniem serwerów to objawiało się raczej lagami. Choć mogę się mylić lecz biorąc pod uwagę że to ich, dewelopera 5-ąte podejście z tego co kojażę do tematu mogli coś z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Takie pytanko, do czego służy tracer gun w klasie special ops ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ostatnio odpalac demko na HDTV , zobaczylem ze gra ma zarzucony taki dziwny efekt , jakby takiej starosci i widac takie szaro-bure kropki podczas grania . Nie wiem czy to jest zabieg celowy czy nie , w innych grach cos takiego nie wystepuje . Tak czy siak , nie jest to fajny efekt i tylko psuje ogolny wizerunek imho. Cytuj Odnośnik do komentarza
Montinek 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Po jakimś czasie się przyzwyczaisz. Mi w czasie gry wcale to nie przeszkadza. Nadaje grze takiego "wiejskiego" klimatu... Cytuj Odnośnik do komentarza
blazej1980 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 tracer gun z tego co wiem to sluzy do tego zeby ulatwic namierzanie czolgow i innych jednostek mechanicznych, strzelasz i sie "przykleja", wtedy podobno bazooki itp maja ulatwione tu masz link http://planetbattlefield.gamespy.com/View....=262&game=9 Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ostatnio odpalac demko na HDTV , zobaczylem ze gra ma zarzucony taki dziwny efekt , jakby takiej starosci i widac takie szaro-bure kropki podczas grania . Nie wiem czy to jest zabieg celowy czy nie , w innych grach cos takiego nie wystepuje . Tak czy siak , nie jest to fajny efekt i tylko psuje ogolny wizerunek imho. Ten efekt starości o którym piszesz nazywa się ziarnisty filtr i używa się go żeby grafika stała się bardziej "brudna" co pomaga wyeliminować efekt sterylności. Zwróć uwage że niektóre gry mają bardzo ładną grafike ale przy okazji grafika ta jest też mocno sterylna. Podobny efekt występował bodajże we wszystkich częściach Silent hill na ps2. Możliwe że pierwotna grafa w Battlefield była "plastikowa" i dlatego zdecydowano się na ziarnisty filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza
ziolo69 20 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 No ja nie wiem czy tak całkiem sporadycznie jak kolega ;D zioło69 nadmienił, rzekł bym że zwiechy te pojawiają się w większości meczów, a ich źródłem może też być kaprawy kod sieciowy, bo nie przypominam sobie żeby w COD czy innej grze w którą ostatnio grałem zwiech były spowodowane przeciążeniem serwerów to objawiało się raczej lagami. Choć mogę się mylić lecz biorąc pod uwagę że to ich, dewelopera 5-ąte podejście z tego co kojażę do tematu mogli coś z tym zrobić... W większości meczów? Erm w takim razie jestem jakimś kosmicznym szczęściarzem, bo ani lagów nie mam (Neo 512kb/s), ani żadnych freezów, a o zwiechach już zapomniałem. 'Gdzie mie tu.Ty mnie tu z kolegami nie wyjeżdżaj Panie dzieju. Zbytnio się spoufalasz.' :nerd: Cytuj Odnośnik do komentarza
napletator 0 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Pytanko mam, a mianowicie. Jak to jest z zebranym Goldem w singlu? Jak zalozmy zbiore caly mozliwy Gold to pozniej mam z tego jakies profity? Czy to takie zbieranie skarbow jak w Uncharted, dla wlasnej satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi