Grabek 2 772 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Od czego zależy czy jakiś brudas spoza unii, dostanie pozwolenie na prace? ;[ bo nichu.ja nie chcą mi dać ;[ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 wiek, mecze w reprezentacji, wartosc zawodnika. Niekoniecznie w tej kolejnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 To nie fair, faworyzują kluby z wielkim budżetem, a takie Milwall se może podmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Słoik Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Juventusem juz w pierwszym sezonie gry zdobylem Mistrzostwo Wloch i final Pucharu Wloch. Skladem cienkim jak barszcz. Sprzedałem jeszcze Almirona i kupilem kilku graczy za pare groszy. - Foti (za 6 milionow) - Villagra (za 5) - Cigarini (za 5,5) Teraz gram 2 sezon, z wypozyczenia wrocili Marchisio, De Ceglie, Giovinco, kupilem sobie Van der Vaarta, Da Coste, Bialkowskiego, Banege, D'Amico, dokopotowalem z Primavery Albe i Bianco. Rzadze ;] W Lidze Mistrzow rozwalilem na wyjezdzie Real 3:2, a trzy gole wbił Giovinco. Gram nastepujaca taktyka: -----------------------1------------------------ -----------2--------------------3--------------- --4------------------------------------------5-- ------------------------------------------------- -------------6--------7--------8---------------- ------------------------------------------------- -----------------9---------10------------------- ------------------------------------------------- ---------------------11------------------------- Gdzie najczesciej: 1 - Buffon, 2 - Andrade, 3 - Criscito, 4 - Villagra, 5 - Chiellini, 6 - Nocerino, 7 - Banega, 8 - Marchisio, 9 - Van der Vaart, 10 - Giovinco, 11 - Trezeguet. W kasie mam jeszcze okolo 40 milionow na transfery. Raczej kupuje graczy mlodych, utalentowanych, ale bardzo malo znanych. Jak Villagra (albo Villarga, nie pamietam dobrze;). Kupilem go za okolo 5 milionow, teraz kosztuje 11 i zrobil bardzo duze postepy. Giovinco po polowie rundy jest wart 22, 5 miliona, Marchisio 11, Nocerino 11. W dodatku wiele spotkan wygrywam naprawde z przytlaczajaca przewaga. Inter nawet udalo sie rozwalic 6:0 u siebie w lidze. Mam srednio 2,7 bramki strzelonej na mecz. Teraz wlasnie sprzedalem Tiago, Palladino i chce jeszcze gdzies upchnac Marchionniego. Mysle o kupnie dobrego napastnika, poniewaz Treze sie starzeje, Iaquinta i Foti nadaja sie co najwyzej na lawke, jako zmiennicy. A bardzo czesto jeden z nich i tak jest wykluczony z gry, z powodu kontuzji. Myslalem o Fredzie, albo Amaurim, ale to chyba nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 To nie sztuka wziąć se klub z miliardowym funduszem na transfery i wygrywać ;p Nie ma to jak jakaś niższa liga, średniaczek taki i śmieszne pieniądze na zakupy, a największa gwiazda kosztuje około 130tysięcy fuli ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jak sie zna najlepsze talenty, to i z 130 tysiecy da sie rade. No chyba, ze gra sie w Anglii, czy w innej lidze z glupimi ograniczeniami;] NIe lubie takich lig;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 no wiadomo, ja zapomniałem że angielska ma chu.jowe ograniczenia na graczy spoza unii i tylko 5osób na rezerwie ;[ jak mnie wy(pipi)ią to pójde gdzie indziej, póki co czempjonszip już jest, pora obrać drogę na premjerszip. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Słoik - spróbuj Aarona Hunta jako napastnika. Niezły gość, mam go w Chelsea (na lewym skrzydle gra, zmienia się z Quaresmą, ale jak trzeba, to daję go na atak) i radzi sobie całkiem nieźle A Fotiego też mam, też go sobie trenuję na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Najlepszym napastnikiem w 08 jest chyba Bogdan Stancu, kosztuje niecaly milion. Omar Andrade, czy niesmiertleny juz weteran serii FM, Lebohang Mokoena tez sie przydadza, a na pewno warto ich kupic, tylko po to, by potem sprzedac po duzo wyzszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 I tam... próbowałem jakimś cieniasem (dolna część tabeli brazylijskiej), ale zero przyjemności z takiej gry - jakieś niekomu nie znane nazwiska, nic się nie da zrobić (gubię się jak nie mam maksa we wszystkich treningach ;D ), nie można polegać na asystencie, lekarz ocenia kontuzje na "tydzień, a może i miesiąc". Potem spróbowałem Ajaxem, ale wrażenia podobne. Nie ma to jak Gattuso dostający kartkę w co drugim meczu i Inzaghi, któy pomimo wieku ma zabójczą skuteczność. A i tak nie wiem na jakich Wy kodach gracie, ale ja się ledwo utrzymuję na stołku (wywalenie z Milanu = zaczęcie od nowa). Tylko jeśli Ibra cudem złapie jakąś kontuzję, to jest szansa na tytuł. Albo po prostu słaby jestem Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 ja nakur.wiam Ćwielongiem w ataku Jak jeszcze gralem w Coca Cola League 1, to naje.bał mi 15bramek w 12 meczach, później średnio co mecz, to bramka. W Championship też nie idzie mu źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Słoik Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Zobacze dzisiaj, kim jest ten Hunt, przejrze tez napadziorow zaproponowanych przez Obso. A potrzebuje kogos a'la Henry najlepiej ; ) Czyli zawodnika, ktory i przetrzyma mi pilke z przodu i wygra glowke, a takze sam coś umiejetnie wystawi kolegom. Stad myslalem o Fredzie, albo Amaurim. Ale ten pierwszy to wydatek pewnie rzedu 40 - 50 milionow, a drugi wcale sie nie musi sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
FalsoVero 3 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zobacze dzisiaj, kim jest ten Hunt, przejrze tez napadziorow zaproponowanych przez Obso. A potrzebuje kogos a'la Henry najlepiej ; ) Czyli zawodnika, ktory i przetrzyma mi pilke z przodu i wygra glowke, a takze sam coś umiejetnie wystawi kolegom. Stad myslalem o Fredzie, albo Amaurim. Ale ten pierwszy to wydatek pewnie rzedu 40 - 50 milionow, a drugi wcale sie nie musi sprawdzic. Fred= w pierwszym sezonie pełen niewypał 3 bramki mi strzelił Amauri= Bardzo dobry zakup Oczywiście to są moje doświadczenia ;] Skończyłem sezon Stade Rennes Ligue1 - Mistrzostwo Uefa- Zdobyłem P.Francji- Zdobyłem Uwielbiam grać przeciętniakami Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Skończyłem sezon Stade Rennes Ligue1 - Mistrzostwo Uefa- Zdobyłem P.Francji- Zdobyłem Uwielbiam grać przeciętniakami Cholera... no ja jakoś nie mogę się przemóc do średniaków. Od niedawna gram w FMy (2007... wcześniej to tylko USM2 - rok wydania 1996 mówi sam za siebie XD) i wiadomo, że zaczyna się od ulubionych klubów. W moim przypadku Milan. Kilka sezonów, kilka razy zaczynałem (różne bazy danych, nowe patche itp.) i tak się już przyzwyczaiłem. Próbowałem jakiś czas temu zacząć średniakiem z l. brazylijskiej. Nie dotrwałem chyba nawet do pierwszego sparingu. Po ostatnim, świetnym meczu w p. UEFA, zacząłem Getafe i... tylko się denerwuję jak widzę, że nie mam maksa w trenerce, ba!, nie mogę nawet zatrudnić lepszych trenerów, bo nikt nie chce dla mnie trenować. Do tego termin "wypożyczenie" znam tylko w jedną stronę - wypożyczałem młodych graczy ode mnie, co by się ograli. Z kolei coś takiego jak kontrakt półzawodowy znałem tylko z bajek. A w grze takim klubem to wszystko jest na porządku dziennym. Z niskim budżetem jakoś sobie radzę, ale już myśl o tym, że pod każdy zespół będę musiał ustawiać swoich graczy praktycznie na nowo mnie przeraża. Milanem grałem kilka sezonów jedną taktyką, czasem jakieś małe korekty i wygrywali. Nie mieli innego wyjścia Ale najbardziej boli mnie nieznajomość graczy. Grając na najwyższym europejskim poziomie zastanawiasz się tylko, czy kupić Gerrarda, czy Lamparda, ewentualnie scout wskaże na jakiś wyjątkowy, młody talent. A tutaj? Nazwiska widzę po raz pierwszy - nie jestem w stanie szybko stwierdzić na jakiej pozycji dany piłkarz może grać, ani tym bardziej w czym jest mocny, a w czym słabszy. Z kolei młode talenty i tak nie za bardzo kwapią się do gry w średniaku, jeśli ofertę składa też Real, Chelsea, czy Inter. Całkiem inną filozofią jest gra średniakiem, a zapewne jeszcze inną gra zupełnym słabeuszem starającym się o utrzymanie. Nie wiem, czy zdołam się przekonać do średniaków nim wyjdzie FM 2009, a wtedy oczywiście znowu Milan :] Z drugiej jednak strony radość z sukcesów (choćby głupie zakwalifikowanie się do europejskich pucharów) jest zapewne nieporównywalnie większa Cytuj Odnośnik do komentarza
FalsoVero 3 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wiesz zależy od chęci. Napewno jak sam zauważyłeś gra średniakiem i wygranie nim ligi/pucharu jest niebywałym sukcesem i wielką radością. Wystarczy dobra taktyka, odpowiednie dobranie treningów oraz znajomość rynku transferowego. Uwierz, że grałem wieloma klubami a gram już od CM2002 I wygrywanie potęgami europejskiego football-u znudziło mi się jeżeli chciałbyś zagrać srednim a dobrym klubem polecam Toulouse grają tam naprawde dobrzy piłkarze np: -Jeremy Mathieu -Johan Elmander Jest ich mnóstwo w/w klubie i naprawde ciekawie gra się tą ekipą Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zacząłem sobie niedawno od nowa sezon, tym razem w trzeciej lidze hiszpańskiej, jakąś ogórkowatą drużyną. Ciężko jest, prognozy przed sezonem mówiły o 9 pozycji, skończyłem na 14 miejscu ;] Nie ma kapuchy na transfery, na płace jakieś 2,5 tysiąca ojro. Cały czas nie włączam sejwa gdzie gram Millwall w barażu o awans do Premiership, boje sie przegranej xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Polecę wam kilku piłkarzy których odkryłem w FM08 -Gabriel Torje - Rumun, prawy pomocnik, napastnik. Postępy robi w tempie wręcz szalonym. -Pablo Piatti - Argentyńczyk, ofensywny pomocnik -Alan Kardec - Braz. Napastnik Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Sz. 1 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Co jest lepsze FM, czy CM? Bo chcę sobie kupić na kompa (tak, kupić), i nie wiem którego wybrać. Dodam od razu, ze nigdy nie grałem w takie gry, powiem więcej gdybym zobaczył te dwie gdy włączone na dwóch kompach to bym ich nawet nie rozróżnił xD. PS. O nie! Grałem, w menadżera ligi polskiej, za czasów kiedy liga była podzielona na dwie grupy, mocniejszą i słabszą xD. Legią wygrałem LM, i kupiłem do tego klubu Raula nawet . Znalazłem CM 97/98 na allegro za grosze ;p, kupie sobie, zagram Juve i bede jechal wszystkich xD. Ale, dobra, czekam na porady ;-). Edytowane 28 Czerwca 2008 przez Paweł Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 FM, w CMa nikt nie gra od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 ja gram w CMa 2001/2002 i mam juz rok 2011 xD gram bayernem, zdominowalem swiatowa pilke i od 4 sezonow praktycznie nie przegrywam, zgarniam co sie da. sklad mam jakis smieszny, wiekszosc to nieznane pionki, ale sa zacni ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
FalsoVero 3 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Co jest lepsze FM, czy CM? Bo chcę sobie kupić na kompa (tak, kupić), i nie wiem którego wybrać. Dodam od razu, ze nigdy nie grałem w takie gry, powiem więcej gdybym zobaczył te dwie gdy włączone na dwóch kompach to bym ich nawet nie rozróżnił xD. PS. O nie! Grałem, w menadżera ligi polskiej, za czasów kiedy liga była podzielona na dwie grupy, mocniejszą i słabszą xD. Legią wygrałem LM, i kupiłem do tego klubu Raula nawet . Znalazłem CM 97/98 na allegro za grosze ;p, kupie sobie, zagram Juve i bede jechal wszystkich xD. Ale, dobra, czekam na porady ;-). Od kiedy CM podzielił się na dwie różne firmy czyli FM i CM to FM dominuje na rynku managerów piłkarskich dzięki temu, że zachowali całą baze danych a CM tylko nazwę... Do FM'ka masz pełno dodatków w postaci Facepack-ów,kitspack-ów,logopack-ów poprzez skiny w trakcie rozgrywki więc jeżeli lubisz piłkę i interesujesz się nią polecam FMa gwarantuje dość poważne uzależnienie. Pozdro PS. Oczywiście mówię o Football Manager 2008 aha i proponuje kupić orginał ponieważ piraty często mają jakieś błędy i przy okazji pirat wolniej chodzi daj zarobić SI ponieważ to co wydają co roku to miód Edytowane 1 Lipca 2008 przez Cr3aTiVe Cytuj Odnośnik do komentarza
Kame 20 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nie wiem, czy ta gra odpowiada tematowi, ale czy ktoś gra w sokker.org? Jeśli tak to pochwalcie się drużynami, moja - Tur Turek . Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Ten, no. Nowy futbol menegjer wczoraj miał premierę, gra już kto? Mathiu widziałem płakał że nie ma jeszcze;] obso? tryb trzy de nawet spoczko wygląda, tylko jak na taką gównianą grafę, to wymagania ma spore. Na razie z nowości to konferencje na plus, raporty asystenta o potencjalnych wzmocnieniach też, jede sparing rozegrany, Flotą;] oł jea. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Na forumie 13 nieprzeczytanych stron, gęba nieogolona, pierwszy posiłek zjedzony o godzinie 14. Tak, już odczułem, że wyszedł nowy FM. A to dopiero początek. Znowu o pojęciu "życie towarzyskie" będę dowiadywał się ze słownika wyrazów obcych. Na początku myślałem, że zmniejszyli poziom trudności - w sparingu z bliżej niezidentyfikowanym klubem wygrałem 21:0, co wcześniej mi się nie zdarzało (max 13, 14 do zera). Na szczęście się myliłem Juve, Fiorentina, czy nawet Napoli mnie łoją aż miło i już wiem, że taktyka 3-5-2 to nie jest najlepszy wybór Chyba, że coś innego robię źle... Szkoda, że gierka jest bardziej zasobożerna (nawet po przełączeniu w tryb 2D) - ciężko będzie mi w robocie rozegrać serię spotkań. Za to w domu, na lepszym sprzęcie tryb 3D, to... fajna popierdółka. I tak oglądam na tym tylko powtórki. Kontuzje, nawet po patchu występują nadal ciut za często. Pato w przedsezonowym sparingu został wysłany na wakacje do szpitala (5 mies.), Kaka już trzeci raz wypadł na miesiąc, Inzaghi wymienia się łóżkiem szpitalnym na zmianę z Shevą i Borriello. W związku z tym brakuje mi opcji przeniesienia do drużyny rezerw, by tam piłkarz odzyskał pełną sprawność, która to dostępna była w FM08. Z nowych rzeczy - konferencje prasowe to też taka popierdółka w sumie - rozszerzenie wypowiedzi przedmeczowych z FM08. Z kolei bardzo miłym dodatkiem jest ocena taktyki i wydarzeń na boisku przez asystenta - pomaga stwierdzić co się dzieje na murawie, co jest dobrze, a co trzeba poprawić. Z kolei wkurza mnie, że praktycznie do wszystkich piłkarzy przeciwnej drużyny trzeba ustawić wymuszanie gry słabszą nogą, agresywne krycie oraz pressing, żeby asystent się zamknął. Na pewno im dalej w las tym więcej błędów/poprawek, jednak... niezapomniane jest uczucie, kiedy znaleziony w Papui Nowej Gwinej 17latek strzela bramkę w debiucie z Interem Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 no z kontuzjami to jest ku.rwa mały skandal, po 5 meczach ligowych mam 6-7 grajków w szpitalach. 3d zaczyna mnie wkur.wiać, wszystko wygląda strasznie nieporadnie, jakbym oglądał spotkanie w a-klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi