Skocz do zawartości

Dobry horror

Featured Replies

• Odpowiedzi 66
  • Wyświetleń 52,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyznawcy Płomienia od Mastertona, polecam 

• To ja czytałem chyba jeszcze jakieś inne, bo nazywało się Ludzie Płomienia, lata temu już  To jeszcze przy okazji mogę polecić Pana Maxima Chattama i książkę "Upiorny Zegar"

• Również polecam... tylko nie wiem czy na początek nie zrazi go zbyt duża ilość i drobiazgowość opisów   Hm... to zależy, czy dziewczyna lubi masakrę czy bardziej nastawiona jest tylko na dreszczyk

Opublikowano

film to zaczeli krecic przed oficjalnym wydaniem ksiazki.

Ogladalem to "dzielo" i nedza straszna. Duzo rzeczy pozmieniali w stosunku do booka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
z dobry horrorów to polecam "Odwieczny Wróg" Dean R. Koontz

polecasz jeszcze jakies jego ksiazki? Kinga przeczytalem juz praktycznie wszystko i szukam czegos nowego

Opublikowano

szczerze mówiac to koontz ma duzo dobrych ksiazek - na pewno moge polecic "Falszywa Pamiec" co prawda nie jest to typowy horror ale czytanie tego tak ostro cisnie czaszke, ze momentami zastanawialem sie nad przerwa w czytaniu. wlasciwie nie wiem czy to horror, czy thirrler jakis, ale wiem ze trzyma klimat kniga.

masz troche nt. jego ksiazek :

http://www.biblionetka.pl/ka.asp?id=3615

• 6 lat później...
Opublikowano

" rytuał" grahama mastertona.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Obecnie czytam "Nekroskop 3: Źródło" Briana Lumley'a. Muszę przyznać, że jest niezła jestem prawie w połowie. Poprzednie części też czytałem.

Opublikowano

Dobrze pisze tez Stefan Darda:

Dom na wyrębach

Starzyzna

Dobry klimat i fajnia forma.

Opublikowano

Harry Adam Knight - GEN. Kupiona za 3 zeta w antykwariacie okazała się znakomitą pozycją. Fabuła trochę miałka, ale całość pęka w jeden wieczór i momentami dostarcza naprawdę fajnych emocji.

Edytowane przez columbo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

CYTAT(Dark Serge @ 20 09 2008, 11:36) 1621429[/snapback]
z dobry horrorów to polecam "Odwieczny Wróg" Dean R. Koontz
polecasz jeszcze jakies jego ksiazki? Kinga przeczytalem juz praktycznie wszystko i szukam czegos nowego

Moim zdaniem przeczytać również warto: Łzy smoka, Maska, Grom, Szepty...

" rytuał" grahama mastertona.

Rytuał bardzo dobry, polecam też Czarnego Anioła.

Obecnie czytam "Nekroskop 3: Źródło" Briana Lumley'a. Muszę przyznać, że jest niezła jestem prawie w połowie. Poprzednie części też czytałem.

Ja zatrzymałam się na 6, dużo opisów ale niesamowicie wciąga :)

Edytowane przez AiszA

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Robię listę zakupów na październik. Podajcie mi proszę tytuły jakiś dobrych horror innych autorów, niż King, Lovercraft i Masterton.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Stefan Darda 'Dom na wyrębach ' i 'Starzyzna"

Jarosław Grzędowicz 'Popiół i kurz'

Edytowane przez MAJOCHEY_PL

Opublikowano

Poe i Blackwood. 

Opublikowano

Poe i Blackwood.

Poe trąci myszką.
Opublikowano

A w życiu. Nie opluwaj ręki, która cię wykarmiła, czy coś w ten deseń.

• 1 rok później...
Opublikowano

Skończyłem Egzorcystę. Trochę mało straszny jak na "horror wszech czasów", ale czytało się świetnie, bez znudzenia. Książka pękła w trzy wieczory. Szkoda tylko, że finał jest kiepski. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Temat przycichł. Daj ktoś zajawkę na dobry papierowy horro...

jak nie czytałem to dam serduszko <3

Opublikowano

U mnie następne w kolejce są Drood albo Terror i Dziewczyna z sąsiedztwa. Lecę też dalej z klasyka - Poe i Dracula. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano
2 godziny temu, chris85 napisał:

Drood albo Terror i 

Opublikowano

Król w Żółci.

Opublikowano

To horror? Rzeczywiście jest niepokojący, ale żebym mnie jakiś dreszcz strachu po plecach przebiegł, to sobie nie przypominam.

Opublikowano

Jesteśmy dorośli, jak może nas przerażać słowo pisane?

Opublikowano

Władca Much mnie pewnie by i dziś przerażał.