Opublikowano 30 marca 201312 l Bioshock Infinite. Przeszedłem spokojnie na normalu i biorę się za tryb 1999. Trochę się boję, to może być straszny hardcore w kilku miejscach.
Opublikowano 1 kwietnia 201312 l Mass Effect 3 - Już prawie na finiszu (jeszcze w odwiedziny do Cerberusa i końcowa ofensywa) i muszę przyznać, że jak na razie jest fajnie. Ciekawi mnie to kontrowersyjne zakończenie.
Opublikowano 2 kwietnia 201312 l GOW Wstąpienie - stary,dobry god of war ... nic ponadto i nic poniżej . Wróciłem w ramach hype'a przed jesienną premierą GTA 5 do Episodes from liberty city (sporo ludzi na free mode ) . Sniper ghost Warrior 2 ... poniżej porażki ... w międzyczasie - black ops II ,sporadycznie modern warfare 3 -obie tylko multi ( dźwięk bronii w MW 3 poraża realizmem, szczególnie w porównaniu do BO i BO 2 ...)
Opublikowano 2 kwietnia 201312 l Wracam do multi Call of Duty BO 2 i w sumie mam zamiar je tez przejść
Opublikowano 2 kwietnia 201312 l Kończę platynowac Saints Rowa The Third(parę pucharkow zostało) kończę XCOMA(kupiony w tamtym roku...) i Bajoszok 1(Rapture <3)
Opublikowano 2 kwietnia 201312 l FEAR3. Taka sobie strzelanka na 6+. Troche podobny gameplay do Singularity, choc Fear3 do Singularity sie nie umywa. W sumie nie wiem po co zaczynalem, bo na RPGa mialem ochote, ale skoro juz zaczalem, to powoli skoncze:) Grac tylko w przyoadku braku lepszych pozycji.
Opublikowano 3 kwietnia 201312 l Nowy Hitman - nie sądziłem, że będzie mi się tak dobrze spędzać czas przy tej łysej pale .
Opublikowano 7 kwietnia 201312 l Infamous 2. Fajnie się smaga wszystkich dookoła prądem. Moce robią świetne efekty świetlne. Szkoda tylko, że kamera głupieje przy obrywaniu przez co łatwo stracić orientację no i dubbing choć poprawny to jeśli chodzi o gatki cywili to nagminnie się powtarzają kwestie.
Opublikowano 7 kwietnia 201312 l U mnie nieustannie God of War Ascension w singlu. Kapitalna gierka, zdecydowanie lepsza niż trójka.
Opublikowano 7 kwietnia 201312 l Tomb Raider - tak powinno wyglądać (a właściwie tak powinno się grać w ) Uncharted 3. Połączenie Batmana z przygodami Drake'a dało jedną z lepszych gier generacji. Nie można się oderwać od pada a lokacje wręcz kuszą możliwością eksploracji oraz nietuzinkowym designem. Multi mogli sobie darować ale wiadomo w jakich czasach obecnie gramy. 9/10 jak w pysk strzelił.
Opublikowano 8 kwietnia 201312 l Tomb Rider Multi - robie to tylko i wylacznie z przyjemnosci wbicia platyny, nastepnie zabieram sie za watek fabularny. p.s XP nawet szybko leci takze nie ma tragedii.
Opublikowano 8 kwietnia 201312 l jest coś dziwnego w dwóch prawie dwumetrowych typach grających z nie skrywaną uciechą w little big planet 2? jeśli to normalne w konsolowym półświatku to przyznaje się - poza MGSem pocinam z bratem w to.
Opublikowano 8 kwietnia 201312 l Ja kilka dni temu zaczalem grac w Motorstorm Apokalipse i przyznaje, ze gra jest swietna. Dawno sie nie bawilem tak dobrze przy wyscigach arcade. Gram na padzie, bo kierownicy nie chce mi sie wyciagac... Naprawde swietnie gra jest zrobiona i daje sporo frajdy. Gdyby nie PS Plus to pewnie bym w tytul nigdy nie zagral, a tak postanowilem do niego wrocic i naprawde daje tej grze solidne 8. Jak gralem w nia kilka miesiecy temu na kierownicy to tez fajnie sie gralo, ale frajda srednia. Na kierze tylko Gran Turismo mi podchodzi.
Opublikowano 11 kwietnia 201312 l Red Dead Redemption czyli ciąg dalszy nadrabiania klasyków. Jaki ta gra ma klimat! Oczekiwałem dobrej gry ale to co otrzymałem przerosło moje oczekiwania. W ten weekend z czystym sumieniem zaszyję się w domu, wyłączę telefon i będę przemierzał prerie pojedynkując się z oprychami. To uczucie kiedy próbując ustrzelić dzikiego psa strzelam w głowę dopiero co oswojonego wierzchowca na którym siedzę ;(
Opublikowano 11 kwietnia 201312 l Razem z Songbirdem platynuję BioShock: Infinite... tzn. Songbird tylko stoi w towarzystwie Vault-Boya i obserwuje
Opublikowano 18 kwietnia 201312 l The walking dead - taki samograj, w ktorym niby mozna wplywac na bieg wydarzen. Takiego wala, moja faworyzowana kobieta zginela w 3 epizodzie i nic nie moglem zrobic (poza zemsta). Grafika srednia, dobre dialogi i niekiedy zagadki. Kiedy dochodzi do elementow zrecznosciowych (a dochodzi rzadko) mechanika wola o pomste do nieba. Epizody dlugie, ale jak rzeklem za duzo zalezy od "widzimiesie" tworcow, za malo od gracza. ICO - nigdy nie gralem na PS2. Grafa zachwycac sie nie bede, choc w roku 2001 pewnie niezle robila. Muzyka za to swietna robota, podobnie jak calosc udzwiekowienia. Historyjka naiwna, ale z dziewczynka i rogaczem zwiazalem sie nie wiadomo kiedy. Polecam zagrac, tym bardziej, ze krotka i niezatrudna.
Opublikowano 19 kwietnia 201312 l Enslaved - gra wielkiego szumu nie zrobiła, główne zarzuty to prostacki system walki i wspinaczki ale z drugiej strony dużo propsów za historię, bohaterów i oceny utrzymujące się na poziomie 8/10. pierwsze wrażenie dobre - postapokaliptyczny nowy jork opanowany przez roślinność i przyrdzewiałe roboty, dynamiczne walki no i voice acting oraz mimika na poziomie - a Trip jest bardzo fuckable i miło popatrzeć na jej minki. Kolorowa odskocznia od RDR:)
Opublikowano 19 kwietnia 201312 l Metal Gear Solid: Peace Walker(HD) - najlepszy przykład, ze grafa nigdy nie musi byc na pierwszym miejscu. Cala reszta to finezja(gdzieś pod koniec wątku fabularnego ACT5). Edytowane 19 kwietnia 201312 l przez MEVEK
Opublikowano 19 kwietnia 201312 l The Cave - miła odskocznia od standardowych gierek i niejako powrót do czasów 2D. Zagadki są ciekawe, a przy tym niezbyt skomplikowane. Sporo postaci (7) z których każda posiada unikalną umiejętność. Na start wybieramy sobie trójkę bohaterów. Cała fabuła kreci się wokół tytułowej jaskini, która nie dość, że posiada własną osobowość to pełni również funkcję narratora. I to teksty jaskini są najzabawniejszym elementem gry. Gra nie jest długa. Posiada raptem kilka leveli w tym 3 levele ogólnodostępne(kopalnia, zoo, wyspa) i te dedykowane poszczególnym postaciom. I tu wyskakuje główny minus tej gry. Chcąc przejść grę każdą postacią zawsze będziemy musieli odwiedzić te dedykowane postaciom jak i ogólnodostępne levele co prowadzi po jakimś czasie do monotonii i znużenia. Ogólnie jest to miła, krótka i nie wymagająca gra. Ja się dobrze bawię przy okazji nakręcam się na odrestaurowane przygody Abe'a, które już nie długo będą dostępne.
Opublikowano 19 kwietnia 201312 l Hitman Absolution...jaka ta gra jest świetna Kupiłem teraz okazyjnie polską wersję i jestem bardzo zadowolony. Cała mechanika , grafika, kombinowanie z drogami i przebraniami, SUPER