Opublikowano 18 lipca 20232 l Pamiętam fajne czasy RTSów - Dune 2, Earth, C&C, Red Alert, Settlersi, no złoty wiek strategicznych gier w latach 90-tych. Teraz RTSy zamieniły się w moba i tyle z tego macie. Ale nie powiem, szczerze fajnie się bawiłem w dota jak zapoczątkowali w W3 ten tryb, to super się grało i pamiętam historię jak się tworzyło LOL od twórców doty. Ogólnie to mogliby książkę napisać jak się popierdoliło wtedy z LoLem i Dotem steam.
Opublikowano 18 lipca 20232 l Ja po sobie wiem, że zwyczajnie nie mam czasu na RTSy. 2 czy 3 godziny pełnej koncentracji bez zawracania dupy przez dzieci czy żonę żeby rozegrać misję w Age of Empires to nieosiągalne dla mnie. I pewnie nie jestem sam w tym. Lepiej mi się teraz sprawdzają turówki jak Advance Wars czy nawet Cywilizacja
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Będą lalki do kupienia I znowu plotki o strzelance w uniwersum, coś musi być na rzeczy. Wolałbym rts, ale gatunek jest martwy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie jest martwy, masa tego ostatnio wychodzi, ja nie nadążam ogrywać.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. RTSy mają się ostatnio dobrze, ot po prostu duże firmy aż tak nie mogą już na nich polegać, bo zwyczajnie nie ma z tego takiej kasy. O tyle, że Microsoft lubi ewidentnie ten gatunek, więc mam nadzieję, że i Blizzard do tego z czasem wróci.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No może sobie żyją i kilka osób w to gra, mi chodzi o mainstream i esport. Blizz teraz robi gry usługi, najwyrazniej nie widzą potencjału w SC3 w klasycznej postaci, mimo to nadzieja jakaś zawsze jest. Strzelanki jestem ciekaw, oby nie zrobili z tego jakiegos kolorowego shootera dla dzieci. Coś w klimatach Space marine 2 z kampanią i fajnym multi bym przytulił.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 30 minut temu, Shen napisał(a):No może sobie żyją i kilka osób w to gra, mi chodzi o mainstream i esport. Blizz teraz robi gry usługi, najwyrazniej nie widzą potencjału w SC3 w klasycznej postaci, mimo to nadzieja jakaś zawsze jest.Strzelanki jestem ciekaw, oby nie zrobili z tego jakiegos kolorowego shootera dla dzieci. Coś w klimatach Space marine 2 z kampanią i fajnym multi bym przytulił.Przecież RTSy już nie powrócą do esportu. MOBA ten gatunek wygryzła kompletnie z rozgrywek. Starcraft 3 choćby nie wiem jak dobry był nie ma szans z tym podgatunkiem gier strategicznych gdzie cały czas się coś dzieje i jest mnóstwo zmiennych.Co do grania kilku osób to raczej nie. AoE4 ponad 4 mln, Remake AoE2 sprzedal się 2.5 lepiej niż oryginał i pękło ponad 5mln, Manor 4 mln. Z wysoku budżetowych na horyzoncie Dawn of War 4. Po dekadzie posuchy od 2018 jest mocna zwyżka w tym gatunku.