Opublikowano 24 września 201014 l Gdyby ktoś miał ochotę na wspominki - quiz z wiedzy o Halo Raptor - tak, mamy dziś problemy Powinno być lepiej teraz. Zaprawdę zgadzam się z Zeratulem, prosty i z błędem (MC dalej zwany jest z Johnem, to nie jest czas przeszły).
Opublikowano 12 października 201014 l Jako że w Halo 2 grałem: po pierwsze ene - dawno, po drugie due - mało (bo na pożyczonej konsoli), po trzecie rabe - po niemiecku, mam pytanka. Dlaczego majster na początku trójki rzucił się na Arbitra? Oni chyba spotkali się w dwójce? Czy w dwójce jest bliżej przedstawione zniszczenie kosmicznej windy? W trójce jeździmy już po złomie a w ODST widać to z daleka. No właśnie. Czy ODST dzieje się między 2 a 3 czy równolegle tylko do 3? Czy mógłby ktoś streścić drugą część? Tak w kilku, kilkunastu zdaniach? W jakiej sytuacji obudzili majstra po jedynce? Co oni wszyscy robili na Ziemi? Czego tam szukali? Znaleźli? Jak się dowiedzieli o i dostali na drugie Halo? Skąd się wziął ten statek Forerunnerów? To to znaleźli na Ziemi? I co było w Legendary ending? Ta scenka z Gravemindem gadającym wierszem?
Opublikowano 12 października 201014 l mogę coś pomylić, jak coś to mnie Barth albo ktoś inny poprawi. MC rzucił się na Arbitra... myślę że dlatego że nie wiedział że Elity mają pakt z ludźmi. Oni się spotkali przecież tylko przy okazji Gravemind. Nie wiem o jaką kosmiczną windę ci chodzi, możesz jaśniej? ODST dzieje się pomiędzy 2 a 3 częścią. W jakiej sytuacji obudzili majstra po jedynce? Co oni wszyscy robili na Ziemi? Czego tam szukali? Znaleźli? Jak się dowiedzieli o i dostali na drugie Halo? Skąd się wziął ten statek Forerunnerów? To to znaleźli na Ziemi? I co było w Legendary ending? Ta scenka z Gravemindem gadającym wierszem? Ja myślę że na wszystkie odpowiedzi najlepiej odpowie ci halo.wikia - http://halo.wikia.com/wiki/Halo_2 masz tam spis leveli, każdy w paru zdaniach opisany co i jak tam sie dzieje.
Opublikowano 12 października 201014 l Nie wiem o jaką kosmiczną windę ci chodzi, możesz jaśniej? No w ODST w jednym z leveli było widać, jak ta winda się zawala, a w trójce widać te rozwalone pierścienie, jak pierwszy raz jedzie się Hogiem.
Opublikowano 20 października 201014 l w trojce te pierscienie to MACi a nie kosmiczna winda ot, jeden z przykładów w którym widać że czasami Bungie brak konsekwencji ;]
Opublikowano 27 czerwca 201113 l Oficjalne info z gry i od Bungie/343 mówią co innego. H3 jest jeszcze idealnie wpisane w kanon. Dopiero Reach daje pupy na całej długości i szerokości.
Opublikowano 17 maja 201212 l Napisałem maila do tego wydawnictwa co wyda Upadek Reach, czy mają w planach dalszy ciąg. Witam, Druga powieść Halo: The Flood (Halo: Kosmiczny potop) jest już przetłumaczona. Zamierzamy wydać całą trylogię. Pozdrawiam, Jarek Polański Kosmiczny Potop xD Ale i tak propsy za to!
Opublikowano 17 maja 201212 l Lepiej sie spytaj czy nie jest szansa na zmiane tej wrecz tragicznej okladki do Fall of Reach.
Opublikowano 18 maja 201212 l Witam, Książka jest już w drukarni, tak więc żadne zmiany nie wchodzą w grę. Nie grałem w Halo, więc nie wiem, o jakim kanonie Pan mówi. Okładka jest związana z treścią książki. Przymierze niszczy świat za światem, okręty wyskakują ze strumieni, bohater jest ubrany w w skafander bojowy MJOLNIR... Czego jeszcze brakuje? Jedynym elementem, którego brakuje, to ten pod nazwą HALO. W załączniku zamieściłem oryginalne okładki. Pozdrawiam, xD
Opublikowano 18 maja 201212 l Okładka na pewno jest związana z treścią książki:] coś to tam sie kojarzy z Halo. Nawet ten zielony robocop. Może warto było Temu Panu wysłać kilka obrazków z internetu, okładek gier, artów żeby zobaczył czego jeszcze brakuje na ich okładce - poziomu. Dziwi, że produkt sygnowany logiem Halo ma tak nędzne opakowanie? No i logo pierwszebo xboxa u dołu jest srogie. No ale...to tylko okładka w sumie. Fajnie, że wgóle to wyjdzie. Edytowane 18 maja 201212 l przez mausenberg
Opublikowano 18 maja 201212 l wysłałem mu w załączniku zarówno starą okładkę, jak i nową angielskiego wydania pytając czemu okładka polskiego wydania tak odbiega od kanonu halo, i czemu zamiast master chiefa wrzucili jakiegoś, jak to napisałeś "robocopa". Odpisał to co wyżej ;] Nie ma co kopii kruszyć ale olewackie podejście widzę. Zobaczymy jak samo tłumaczenie.
Opublikowano 18 maja 201212 l Tez im napisze co mysle o tej ich okladce, proponuje zeby kazdy tak zrobil, niech wiedza ze ten projekt okladki to jedno wielkie dno.
Opublikowano 21 maja 201212 l Witam, Jeśli Pan jest miłośnikiem Halo, to musi Pan wiedzieć, że skafandrów było kilka wersji. Jeśli chodzi o naszą okładkę to jest coś takiego jak licentia poetica. Taka była koncepcja i wykonanie grafika. Mam nadzieję, że tłumaczenie bardziej się Panu spodoba niż okładka. Pozdrawiam, tym samym odpuszczam dalsze wymienianie się mailami :]
Opublikowano 31 maja 201212 l Oj tam okładka, ładna jest, kolorowa taka Dzisiaj przysiadłem do czytania, póki co 50 stron za mną i jestem zachwycony. W końcu poznam historię Johna 117. Świetnie się to czyta. Z błędów zauważyłem tylko złą datę w trzecim rozdziale, jest 2511 zamiast 2517. Fajnie że chcą wydać pozostałe części.
Opublikowano 1 czerwca 201212 l Żółty, normalne tanie wydanie. I w sumie dobrze bo cena przystosowana do zarobków Najwięksi fani pewnie od dawna mają eleganckie wydania zachodnie. Mnie takie polskie wystarczy.
Opublikowano 11 czerwca 201212 l pozwoliłem sobie popełnić co nieco mam nadzieję że podyskutujemy o fabulę w Halo 4 (wrzucam w spojler) Osoby dramatu Cortana – oczywiście odegra jedną z głównych ról w Halo 4 i dalszych częściach nadchodzącej trylogii. AI ma problemy, 8 lat służby, jest praktycznie na granicy wytrzymałości, boi się śmierci … nie zdziwił bym się gdyby to ona specjalnie nie sprowadziła Johna na Requm, chcąc ratować siebie – tak jak w pierwszej części sprowadziła wszystkich w okolice instalacji 04. Czy ziemskie AI mogło kontaktować się z Forerunnerami? Czy za motywami Cortany stoi coś więcej niż tylko chęć do przetrwania? Olbrzymie ilości danych jakie wchłonęła Cortana podczas przygody w Halo CE jak również dialog z Garvemindem mogły uchylić jej rąbki tajemnicy o których nie mieliśmy do tej pory pojęcia. Didact – po E3 oczywista oczywistość. Ja jednak nie sądzę żeby było on głównym złym w nowej odsłonie (może w części 4 ale nie sądzę że w całej trylogii). Didact to postać tragiczna, nie zgadza się na odpalenie pierścieni, ciąży na nim decyzja o zniszczeniu starożytnych ludzi, ogrom tragedii jaką wywołało odpalenie Halo go przeraża. Jednocześnie jest bardzo porywczy, jego gniew jest poza kontrolą. Sto tysięcy lat i wymazanie praktycznie całej galaktyki z myślącego życia wpędza go w obłęd? (jego znak jest odwrócony i czerwony – a nie niebieski). Szuka zemsty? Czy odkupienia? Może po trochu jednego i drugiego… Czy to właśnie on sprowadził Johna na Requm? Czy kontaktował się z Cortaną? Po co mu Infinity? Czy Requm to jego więzienie? 343 Guilty Spark – na pewno odegra znaczącą rolę w nowej trylogii. Wie (a przynajmniej uważa, że wie) gdzie jest Librarian. Czy odegra on jedną z pierwszo planowych ról w poskromieniu Didacta, czy odnajdzie Librarian? Podstawowe pytanie jakie należy sobie zadać to czy Spark jest poczytalny, i jakie tak naprawdę motywy nim kierują … jest wierny swoim nowym panom? Czy jego dawna świadomość przebudziła się w pełni po ponad 100 000 lat … a może pragnie zemsty na Forerunnerach … Covenant – tu sytuacja jest bardzo Ciekawa, przymierze z ludźmi jest słabe, Elici wewnętrznie podzieleni, system wierzeń upadł wojna z Brutami dalej pewnie tli się w jakiś zakamarkach galaktyki. Jako społeczeństwo Covenant (a raczej to co z nich pozostało) potrzebują iskry która znów pozwoli im się zjednoczyć. Czy ten cel znajdą na Requm? Czy trafią tam tylko przypadkiem? Całkowite spekulację i popuszczenie wodzy fantazji Prekursorzy – starożytne zło, chcą zemsty na forerunnerach (tylko nie mam pojęcia czemu mieli by zagrażać ludziom… ale mało o nich wiemy więc wszystko może się jeszcze wyjaśnić) Master Builder – skoro Didact przeżył może o on się odnajdzie w czwartej części, dużo mniej przychylny dla ludzi, twórca pierścieni i główny propagator ich użycia Flood – może w innej formie, może całkowicie zmieniony wizualnie, ale nie chce mi się wierzyć że powódź tak łatwo opuści uniwersum Halo Edytowane 11 czerwca 201212 l przez typfon
Opublikowano 29 sierpnia 201212 l Mam prośbę.Może ktoś w miarę składnie streścić fabułe Halo 2 i 3 w pl(bo niestety w tych grach nie ma nawet napisów i nie raz trudno się połapac co Cortana mówi podczas misji). Na przykład wiem ,dlaczego przymierze zaatakowało ziemie taką małą foltą ,z tego co wiem szukali artefaktu? w Halo 2 padło słowo prekursorzy,kim są i czym się różnią od forerunner'ów Jak ten robot 343 guilyty spark przrzył pierwszą częśc gry? Taksamo z tym czarnoskórym sierżantem z jedynki...? Edytowane 29 sierpnia 201212 l przez xanon21
Opublikowano 29 sierpnia 201212 l No tak wikipedia ,tyle że w obcym języku .Dobrze że halo 4 będzie po polsku.MS wreszcie pomyślał o takim kraju jak Polska.W zachodnich państwach europy wszystkie części Halo były w ich rodzinnych językach ,a w polsce jak zwykle ,przysłowiowa "czarna dziura".Zresztą Microsoft prowadzi dziwna polityke Halo Wars spolszczył ,ale Halo Reacha ,czy Halo CE Anniverslay już nie mógł.Dziwne.
Opublikowano 29 sierpnia 201212 l podobno Bungie stało na drodze spolszecznia Mało wiemy o prekursorach, właściwie z gier się nic nie dowiesz, byli przed forerunnerami, stworzyli wiele gatunków we wszechświecie (w tym nas i forerunnerów). Byli jak dotąd najbardziej zaawansowaną rasą we wszechświecie. W sumie to nie wiem dokładnie dlaczego ale postanowili zniszczyć swoje dzieci – Forerunnerów. Jednak Forerunnerzy łatwo skóry nie sprzedali, i wojnę wygrali. Prekursorzy w odwecie zesłali Powódź. W sumie niby każdy Prekursor powinien być martwy po wojnie z Forerunnerami (wojna toczyła się ok 150 000 lat przed wydażeniami z Halo – i ok 50 000 przed odpaleniem Pierścieni) ale wiemy z książek że przynajmniej jeden przeżył zagładę, i w sumie to on dowodził Powodzią podczas bitwy z Forerunnerami (Gravemind który przez 43 lata dyskutował z 05-032 Mendicant Bias jest niby Prekursorem, choć nie wiem czemu ale do końca mu nie wierzę) W sumie to mogą być ich tysiące i mogli uciec z galaktyki… tu okaże się co i jak w dalszych książkach i grach Z tą mała iloscią floty to nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale podejrzewam że przez Wielką Schizmę i wydażenia opisane w First Strike, AJ Johnson też jest w First Strike, 343 GS wystarczy obejrzeć terminal nr 11 Edytowane 29 sierpnia 201212 l przez typfon
Opublikowano 29 sierpnia 201212 l podobno Bungie stało na drodze spolszecznia Mało wiemy o prekursorach, właściwie z gier się nic nie dowiesz, byli przed forerunnerami, stworzyli wiele gatunków we wszechświecie (w tym nas i forerunnerów). Byli jak dotąd najbardziej zaawansowaną rasą we wszechświecie. W sumie to nie wiem dokładnie dlaczego ale postanowili zniszczyć swoje dzieci – Forerunnerów. Jednak Forerunnerzy łatwo skóry nie sprzedali, i wojnę wygrali. Prekursorzy w odwecie zesłali Powódź. W sumie niby każdy Prekursor powinien być martwy po wojnie z Forerunnerami (wojna toczyła się ok 150 000 lat przed wydażeniami z Halo – i ok 50 000 przed odpaleniem Pierścieni) ale wiemy z książek że przynajmniej jeden przeżył zagładę, i w sumie to on dowodził Powodzią podczas bitwy z Forerunnerami (Gravemind który przez 43 lata dyskutował z 05-032 Mendicant Bias jest niby Prekursorem, choć nie wiem czemu ale do końca mu nie wierzę) W sumie to mogą być ich tysiące i mogli uciec z galaktyki… tu okaże się co i jak w dalszych książkach i grach Z tą mała iloscią floty to nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale podejrzewam że przez Wielką Schizmę i wydażenia opisane w First Strike, AJ Johnson też jest w First Strike, 343 GS wystarczy obejrzeć terminal nr 11 Dzięki za odpowiedź.