Opublikowano 4 maja 20232 l W dniu 2.05.2023 o 16:04, Masorz napisał: Chyba każdy się spodziewał wokalisty, który będzie klonem Burtona pod względem głosu. Dla mnie słabe podejście, bo to był jego wypracowany styl, jego wrazliwość, sposób przekazywania emocjii. Jednak podoba mi się podejście innych kapel, które jednak zmieniając wokalistów nie szukało "kopisty", ot takie Black Sabath, Deep Purple,Faith No More, Gathering, Genesis....no można wymieniać długo.
Opublikowano piątek o 19:525 dni Od czasu do czasu wyskakują mi koncerty FF na YT, przedwczoraj wyskoczył mi cały koncert z Londynu z 1995. Jezusie nazareński, no nie było w tamtym roku lepszego zespołu, świeżo z materiałem z Demanufacture, kiedy Burton jeszcze umiał growlować na żywo. Przesłuchałem w całości.A kilka miesięcy temu wyskoczył mi jakiś materiał (kręcony chyba przez jakąś ekipę od zespołu albo wytwórni) sprzed Demanufacture, materiał tylko z SoaNM, jakieś wygłupy pozakoncertowe, no piękna sprawa.Nie wiem czy już to pisałem kiedyś w tym temacie, ale z powodu pierwszych trzech płyt i mojej specyficznej historii odkrywania tego zespołu, sytuacji w których go słuchałem, muszę stwierdzić że to jeden z moich zespołów życia. Taka lista powstaje chyba tylko w bardzo młodym wieku, w obecnym wczesnośrednim już nie wierzę, że coś tak siądzie, że zostanie ze mną na całe życie. Mam nadzieję że kiedyś syn poprosi, żebym mu puścił coś, czego słuchałem w wieku 13 lat. Chyba najprościej będzie Zero Signal i Self Immolation. Edytowane piątek o 19:545 dni przez Manor