Skocz do zawartości

Jaki router?

Featured Replies

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 382
  • Wyświetleń 279,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kabel nie ma znaczenia. Kołcz : neta ma od sąsiada z sieciówki.

• Jeśli nie masz w chacie lapka to chyba warto. Jeśli masz, to kup coś z Wi-Fi.

• czyli od niego ssasz neta za pomocą etherneta i dalej do kĄsolek i kĄpa, dobrze kminię? Czy chcesz podłączyć ten router zamiast tego modemu ?

Opublikowano

Chłopaki pomóżcie totalnemu laikowi, potrzebuję puścić neta (pojedyncza RJ-ka od dostawcy) na 8 osobnych kabli ethernetowych rozchodzących się po gniazdkach w domu (wszystko zebrane w skrzynce teleinformatycznej). Router wifi podłączę w którymś pomieszczeniu już po rozdzieleniu sygnału.

Rozumiem, że to takich akcji najprostszy switch wystarczy? Polecacie coś konkretnego w rozsądnych pieniądzach? Światłowód 1000 Mbs

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś z was używa tych wzmacniaczy Wi-Fi wpinanych do gniazdka? Mam router z Vectry, który nazywa się Halny i jest totalnym badziewiem. Kupiłem sobie nowy, TP Link z czterema antenenami, który miał rozsyłać sygnał na cały dom, niestety tak nie jest. Jest lepiej, ale ciągle w sypialni i łazience nie mama sygnału. W dodatku na tym nowym według Speed test nie mam pełnej prędkości ( z 800 spadło na 450-500). Myślicie, że te wzmacniacze dadzą rade?

Opublikowano

Prędzej jakiś zestaw co tworzy "mesh". Czyli masz dwa lub więcej routerów co nadają ten sam sygnał, no ale najlepiej połączyć to kablem Ethernet.

Opublikowano
Czy ktoś z was używa tych wzmacniaczy Wi-Fi wpinanych do gniazdka? Mam router z Vectry, który nazywa się Halny i jest totalnym badziewiem. Kupiłem sobie nowy, TP Link z czterema antenenami, który miał rozsyłać sygnał na cały dom, niestety tak nie jest. Jest lepiej, ale ciągle w sypialni i łazience nie mama sygnału. W dodatku na tym nowym według Speed test nie mam pełnej prędkości ( z 800 spadło na 450-500). Myślicie, że te wzmacniacze dadzą rade?
Sprawdź czy ten TP Link działa w sieci mesh i dokup drugi tańszy obsługujący mesh.