Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War 2

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 358,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Beka Wnusiu
    Gość Beka Wnusiu

Zjawisko ruchania nabierze nowego wymiaru ;]

• Jeśli komukolwiek po zmianie regionu gra szuka meczu dłużej niż 5 min to znam sposób aby temu zaradzić.   Mianowicie:   1.Włącz konsole.   2 Wyloguj się.   3. Włącz GoW 2. (nie loguj się, wciś

• Tak, ponieważ teraz zmienili nieco wyszukiwanie meczy, które zakłada że posiadasz albo tylko mapki z podstawki, albo All Fronts. Chociaż jeżeli masz szczęście to raz na jakiś czas wyszukuje dodatkowe

• 6 lat później...
Opublikowano

Siemka. Kupiłem sobie Xbox one x żeby ograć grę w lepszej jakości, bo wcześnie grałem na one. Tylko nie wiem jak wykasować znajdzki, bo wszystkie dane przeszły z poprzednich sesji, a ja chcę gołą grę. Nie wiem jak usunąć stare dane powiązane z moim kontem.

Opublikowano

Musisz usunąć wszystkie swoje zapisane stany gry z poziomu konsoli i chmury 

Opublikowano
Godzinę temu, GSPdibbler napisał:

Siemka. Kupiłem sobie Xbox one x żeby ograć grę w lepszej jakości, bo wcześnie grałem na one. Tylko nie wiem jak wykasować znajdzki, bo wszystkie dane przeszły z poprzednich sesji, a ja chcę gołą grę. Nie wiem jak usunąć stare dane powiązane z moim kontem.

Pamiętam, że chciałem zresetować sobie postępy z forzy horizon 5 to wykasowałem gre, zainstalowałem jeszcze raz i kiedy odpalasz gre to konsola pobiera sejwa z chmury. Musisz się zmieścić w tych mili sekundach, aż ten zielony pasek nie pobierze sejwa i kliknąć "anuluj". Wtedy odpalasz gre od zera i następny zapis zastępuje ten w chmurze. Musisz się po prostu wykazać turbo refleksem:pawel:

Opublikowano

nie trzeba robić takich akrobacji, Zapis w chmurze można normalnie usunąć w menu konsoli 

Opublikowano

No nie mam takiej opcji jak na filmie. Może to nie działa na gry z 360 tki. Coś tam słyszałem że mozna uruchomic w grze tryb 360tki i jakos wykasowac.

Opublikowano

Dobra trzeba nacisąc select i start i wchodzi się do menu 360. Ale i tak nie wiem jak to gówno ogarnąć. Ciągle są moje osiągnięcia i znajdzki chociaż kasuje profil i dane gry. 

Opublikowano

No to tak jak wyżej pisali - musisz wejść w profil gry i usunąć wszystko zarówno na konsoli, jak i w chmurze.
Ja to normalnie robiłem przy okazji pierwszej Forzy Horizon, więc da się.

Opublikowano

Ni chuja nie mam takiej opcji. Usuwam wszystko z konsoli i w opcjach 360 tki też profil cały i mi pobiera z chmury cały czas. Nowy profil chyba trzeba bo innej opcji nie widzę.

Edytowane przez GSPdibbler

Opublikowano
10 godzin temu, GSPdibbler napisał:

Ni chuja nie mam takiej opcji. Usuwam wszystko z konsoli i w opcjach 360 tki też profil cały i mi pobiera z chmury cały czas. Nowy profil chyba trzeba bo innej opcji nie widzę.

No to w momencie jak Ci pobiera ten zapis z chmury kliknij "anuluj" zanim pasek się zapełni i wtedy sejwa Ci nie pobierze.

Opublikowano
45 minut temu, PanKamil napisał:

No to w momencie jak Ci pobiera ten zapis z chmury kliknij "anuluj" zanim pasek się zapełni i wtedy sejwa Ci nie pobierze.

Gdybyś miał kiedyś kontakt z rzeczywistym xboxem, to wiedziałbyś że takie okienko o pobieraniu zapisu z chmury występuje tylko jak grasz przez chmurę, na konsoli tego nie ma. 

Aż specjalnie pobrałem Gearsy 2 i usunąłem save'a z konsoli, by się upewnić że żadne okienko nie wyskakuje. 

Opublikowano
20 minut temu, ASX napisał:

Gdybyś miał kiedyś kontakt z rzeczywistym xboxem, to wiedziałbyś że takie okienko o pobieraniu zapisu z chmury występuje tylko jak grasz przez chmurę, na konsoli tego nie ma. 

Aż specjalnie pobrałem Gearsy 2 i usunąłem save'a z konsoli, by się upewnić że żadne okienko nie wyskakuje. 

Oczywiście, że wystepuje i nie opowiadaj farmazonów. Jak skasowałem sejwa forzy horizon 5 z konsoli i chciałem zacząć od nowa to pobierało mi sejwa z chmury i wygląda to tak:

Anyone know why my Series X can't sync my data for a game? : r/xbox

My data will not sync on Minecraft bedrock on Xbox one/series x. There are  2 images below showing the problem. The data never syncs. : r/Minecraft

MINECRAFT XBOX ONE WORLD SYNC BUG - YouTube

Trzeba błyskawicznie wyrobić się i wcisnąć "cancel".

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Celowo pobrałem Gearsy 2 i usunąłem save'a lokalnego by zobaczyć czy pojawi mi się to okienko i nic takiego nie miałem

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał:

Celowo pobrałem Gearsy 2 i usunąłem save'a lokalnego by zobaczyć czy pojawi mi się to okienko i nic takiego nie miałem

Sprawdz z forzą horizon 5. Pamiętam, że nie było żadnego sposobu w forzie na reset postepów, wykasowanie zdobytych aut i zaczęcia gier od zera gdzie jest to skakanie z samolotu i te wyścigi na dzień dobry. 

Może w opcjach jest jakiś sposób aby gry się nie synchronizowały ale nigdy tego nie znalazłem. Sama konsola też w sumie informuje, że usunięcie sejwa z dysku nie ma większego znaczenia

Xbox Not Syncing Data Error: Why & How to Fix It Quickly

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

ale jesteśmy w temacie Gears of War 2 i użytkownik GSPdibbler ma problem z tą grą, a nie z Forzą Horizon 5 

Opublikowano
15 minut temu, ASX napisał:

ale jesteśmy w temacie Gears of War 2 i użytkownik GSPdibbler ma problem z tą grą, a nie z Forzą Horizon 5 

Dlatego mówię, żeby zrobił to co ja. Jeśli mnie pamięć nie myli to jak skasujesz sejwa z dysku, ale masz go zapisanego w chmurze to tam też wyświetla się taki sam komunikat ale już w oprawie z dasha 360. Podejrzewam, że kolega kasuje sejwa lokalnie, ale za każdym razem mu się synchronizuje bo sejw wisi w cloudzie.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
5 godzin temu, GSPdibbler napisał:

Mi, jak pobiera z chmury wyskakuje okienko xboxa 360 i nie ma opcji anuluj.

Ale napełnia się pasek i jest coś o synchronizacji ?

Opublikowano

Ale na xboxie to jest burdel. Nie wiadomo gry z 360 w jakich są językach. Gears of war napisane że angielski, a normalnie smiga po polsku. Assassins creed 3 tez po polsku, a napisane ze angielski. Jedynka assassin po angielsku. Ale te odswiezanie starych gier robi robotę. Gears of war 2 w 4k :banderas: