Jump to content

GO GIANTS!

Zeratul

Recommended Posts

99,999% mieszkancow Polski ma to gleboko w tylku, ale Amerykanie mieli dzisiaj swoje święto, finał ligi footballowej czyli po prostu Super Bowl. Hektolitry zakupionego piwa, tony pizzy, nachos, hot dogow, burgers itd. Wszyscy wpatrzeni w TV oglądali pojedynek między niepokonanymi w tym sezonie New England Patriots (nie przegrali ani jednego meczu w sezonie), a New York Giants, którzy to do play offów dostali się z dzikiej karty. Mecz w wykonaniu obu zespołów był fenomenalny, a czwarta kwarta to chyba jedna z lepszych kwart w historii footballu. Przy stanie 10-7 dla Giants, New England Patriots zdobywają touchdown i jest 14- 10 dla Patriots i na 39 sekund przed końcem meczu Eli Manning, podaję piłkę 13 jardowym rzutem i zdobywa przecudownego touchdown... i tym oto sposobem NEW YORK GIANTS WYGRYWAJĄ 17-14...

ach az musialem sie podzielic emocjami... bylo grubo...

http://www.nfl.com/gamecenter?season=2007&...p;game_id=29526

Nigdy bym się tego po Gigantach i po tym "mniejszym" z braci Manning nie spodziewał. Myślałem, że to będzie Interception-Party :) . BTW Liczyłem na San Diego w tym sezonie, ale tak też nie jest źle. Chyba pora odpalić Maddena i...czekać na jakiegoś dobrego torrenta z SB (najlepiej z przyśpiewkami).

• 2 months later...
Ogladalem ten meczyk :D

Jako ze wole osobiscie rugby ( chyba bardziej meska gra, niz amerykanski hamburgerowy football) to spotkanie mi sie podobalo :D Jak ktos nei widzial, to niech zaluje ;p

Nie no, bez przesadyzmu, NFL jest bardzo ciekawą ligą a sam football to gra niezwykle taktyczna, jednak ja również wolę rugby ze względu na wielkich mięśniaków i niejako większe nastawienie na walkę w zwarciu. Czasem można dostać wpierdziel na boichu - fajna sprawa. :)

• 9 months later...

Odświeżam stary temat z pytaniem - czy oprócz nsport w Polsce można gdzieś obejrzeć SuperBowl, na jakiejś kablówce or something?

Ok znalazłem - po niemiecku na ARD (200 kanał Cyfry+ będzie). O której dokładnie zaczynają grać? Bo studia przedmeczowego po dojczlandzku nie zniosę:)

Edited by Saunter
  • 1 year later...
  • 2 years later...
Guest szpic

Tegoroczny Super Bowl będzie podobny do tego z 2008 roku, tj. Giants vs. Patriots. Transmisja zaczyna się o 0.30 na Polsacie Sport. Będzie ktoś oglądał?

Pokazuja super bowl ?

Wielkie zaskoczenie :D

poprzedni sezon pokazywali caly a teraz byla cisza, myslalem ze zrezygnowali :(

E. Manning niezly kot. Swoja droga SuperBowl w porownaniu z trwajacym pucharem szesciu narodow rugby wypada niezwykle blado. Wiecej przerw niz akcji i banda pseudotwardzieli na boisku odziana w milion ochraniaczy;] Nie ma to jak strzal z kolana bezposrednio w ryj przeciwnika przy powstrzymywaniu przylozenia (jak w ostatnim meczu Anglii ze Szkocja) ;]

Guest Rozi

Koniec pierwszej połowy i 10 - 9 dla Patriots! :)

Futbol amerykański jest bardziej strategiczny i to jest w nim interesującego. Sam mam okazję rozpoczęcia treningów (zobaczymy, czy będą chęci) w jednej z drużyn polskiej federacji ;)

Guest szpic

najciekawsza czescia calego superbowl byl koncert w przerwie. Reklama srednio co 3 minuty.

Reklame heinekena widzialem chyba z 20 razy.

Musze potwierdzic slowa poprzednika. Rugby ciekawsze ;)

Ciekawe jakim wynikiem skonczyl by sie mecz np All blacks vs Giants xD

Czy Giants dotrwali by do konca meczu

Guest Rozi

Śmieszne jest to porównywanie rugby do futbolu amerykańskiego. Są to bardzo podobne sporty, a tak naprawdę całkowicie o coś innego w nich chodzi. Ja lubię pooglądać i to, i to.

Ja (pipi)ę, nie dałem rady tego całego obejrzeć. Cudem dotrwałem do połowy, obejrzałem koncert Medony i poszedłem w kimono. Przyznaję, potencjał w tym sporcie jest, ale jeśli amerykańce co kilkadziesiąt sekund gry robią przerwę na reklamy to ja dziękuję, postoję. W takim tempie to na boisku nawet moja babcia by się nie spociła. Jedyne co mnie nie zawiodło to koncert po drugiej kwarcie i transmisja w HD. Ogólnie to ten cały Super Bowl nazwałbym widowiskiem rozrywkowym niźli sportowym. Dobrze chociaż, że na tym Polsacie nie pokazywali reklam.

Minuta gry, minuta reklam i tak w kółko. To ja już wolę soccer dla pedauóf.